• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sauron (albo Sauriel)

Sauron (albo Sauriel)
femininomenon
I'm never gonna please the crowd
Even if they told me how
I came into this world too loud
And that's the way I'm going out
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
dla rodziny głównie
Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
12.09.2024, 00:17  ✶  
ok super, mam pytania dwa:

1. czy ty wiesz w ogóle gdzie masz iść???
2. pijemy na wesoło czy na smutno??

Nadal Mewa

PS Masz pozdrowienia od mamy

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
femininomenon
I'm never gonna please the crowd
Even if they told me how
I came into this world too loud
And that's the way I'm going out
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
dla rodziny głównie
Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
12.09.2024, 00:37  ✶  
ty ogórze karbowany, nawet mnie nie zapytałeś, gdzie jestem??? może goszczę twoją mamę na moich trzech metrach kwadratowych??

jestem w domu, nie zabij się o próg, a jak spotkasz moją matkę to udawaj martwego 

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
12.09.2024, 18:39  ✶  
Wiadomość przyszła w nocy, gdzieś przed północą

10.08.1972, Londyn

Kocie,

widziałam, że byłeś u kotów, dziękuję. Wybacz, że tak nagle, kończyłam służbę i ściągnęli nas do roboty w środku nocy, dopiero co wróciłam. Gdyby nie ty, to Luna i Kwiatuszek byliby turbo głodni i wytęsknieni. Nie wiem co bym bez Ciebie zrobiła.

Jeszcze raz dziękuję. Mam nadzieję, że będziesz miał spokojną noc.

Vika
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
17.09.2024, 12:05  ✶  

Twoja strata, że mi nie chcesz uwierzyć. Powiem tak. Ja byłem na miejscu i widziałem swoje - krwiożercza bestia z Victorii i tyle. Z całym szacunkiem, ale powinna pracować jako kat i przysięgam, że awansowałaby na kierownika w przeciągu pierwszych 15 minutach.

Po pierwsze jaki ślub i jakie dziecko?
Sauriel, kurwa mać. Ja to co najwyżej mam wyrok w zawieszeniu i listę oskarżeń dłuższą, niż moje notatki w Hogwarcie, więc jaki Disneyland? Naprawdę. Gdyby to zależało tylko ode mnie to już dawno byśmy to zrobili.

Korzystając z nadanych mi praw, odpowiadam. Victoria to bardzo urodziwa i mądrą kobieta ALE DEMON. NIE ZAPOMINAJ O TYM.

Stanley

PS.
Zdjęcie bardzo ładne. Powiesiłem obok poprzedniego. Koszulka też, będę nosić z dumą

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
20.11.2024, 00:16  ✶  
30.08.1972, Londyn

Kociaku,

znasz chyba moje podejście do przepowiedni i wróżb (a jak nie, to chętnie Ci je wyłożę), natomiast wbrew obiegowej opinii posiadam coś takiego jak instynkt samozachowawczy. Usłyszałam, że niektórzy jasnowidzowie doznają wizje z ogniem i ciemnością, ponoć na jesień mogą wybuchnąć pożary… I normalnie pewnie bym się zaśmiała, ale w myśl tego, czego dowiedziałam się w Egipcie o anomaliach i ich źródle… Patrząc na to, jak żywioły szaleją… Może coś w tym jest? Wszystko wskazuje też, że takie dziwne wyładowania lubią uderzać w trakcie sabatów, a więc Mabon, Samhain… no ale niekoniecznie. Nie wiem, ile w tym prawdy, a ile czarnowidztwa i straszenia społeczności, ale… tak na wszelki wypadek… Uważaj na siebie, co? Mi ogień nie straszny, ale nie chciałabym się później dowiedzieć, że kupka popiołu, którą właśnie pozamiatałam, to Ty…

Żeby nie było, przekazano mi to w taki sposób, że „jacyś” jasnowidzowie, dlatego tak nie do końca jestem przekonana. Uwielbiam anonimowe źródła. Jakby się czegoś wstydzili, nie wiem…

PS. Wyjdziemy gdzieś wieczorem?

Całuję,
Viki

Do koperty dołączono fiolkę opatrzoną karteczką „przeciw ogniu” - z eliksirem ochrony przed ogniem.
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
10.12.2024, 20:48  ✶  
Stary skarży mi się, że masz za dużo czasu. Nie wiem czym mu podpadłeś, ale więcej nie próbuj. A skoro brakuje ci wrażeń to przejdziemy się po Nokturnie. Trzeba nam naruchać kilka rzeczy na wrzesień.
Lou
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
26.12.2024, 20:12  ✶  
Ty, ja, wino mszalne...
Wieczór, pod dębem w Dolinie

List dotarł do Sauriela w dniu 18 lipca i spłonął w chwilę po przeczytaniu. Charakter pisma dobrze znany, więc nie trzeba było się podpisywać

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
05.01.2025, 12:40  ✶  
01.09.1972, Londyn

Kocie,

mój drogi kuzyn ma pytania natury ewidentnie filozoficznej i spędzają mu sen z powiek, niestety nie udało mi się go spławić, a teraz się trochę boję, że się wpakuje w coś durnego.

Masz tu listy od niego, bo mi się nie chce tego nawet przepisywać na czysto. Był partnerem Stanleya w BUMie, jeśli Cię interesuje skąd ten iloraz inteligencji.

Buziaki,
Viki

Do koperty wciśnięto wiadomości od Aidana: numer 1 oraz numer 2.
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
05.01.2025, 13:03  ✶  
01.09.1972, Londyn

Dzięki, podeślę mu.

Vi
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
06.01.2025, 15:48  ✶  
31.08.1972, Londyn

Kocie,

właściwie to nie wiem czy w ogóle cokolwiek o tym wiesz, bo nigdy o tym nie rozmawialiśmy, a ja w sumie nie wiem też gdzie się szlajasz, ale…

Dobra, od początku. W maju MM zakazało wejścia do Kniei Godryka, o tym być może wiesz, bo jednak wybierałeś się wtedy do Doliny Godryka, a przynajmniej do mojego rodzinnego domu. Tam w ogłoszeniach pisali o niebezpiecznych istotach, które nawiedziły Knieję i to w sumie tyle. Ale ja wiem, co to za istoty, bo je widziałam na własne oczy, w akcji też. To jakieś widma. Tak, wiem, jak to brzmi, ale one jakby… Nie wiem, żywiły się czasem ludzi. Albo w jakiś sposób ich energią, nie wiem. Wiem natomiast, że kobieta, która była młodą dziewczyną, postarzała się w jeden dzień do takiego stopnia, że obecnie jest starą babcią. Widziałam też zwłoki tych, którzy takiego spotkania jednak nie przeżyli, ich ciała to wysuszone puste skorupy, jakby byli martwi od… od miesięcy, albo lat. A teraz do brzegu. Te widma siedziały sobie od maja w lesie, a teraz zaczęły nawet wyłazić do miasta. Nie mam bladego pojęcia czy mogłyby zaszkodzić Tobie, ale cholera… W Dolinie nie jest teraz zbyt bezpiecznie, więc może… jeśli miałbyś się tam szwendać cholera wie po co, to nie łaź sam.

Działa na nie patronus.

Całuję,
Tori
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (11): « Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa