• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
26.03.2025, 10:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2025, 10:01 przez Baldwin Malfoy.)  
Dzień dobry,
chciałabym się upewnić zanim coś odwalę i mnie jeż pogryzie w piętę.

Pytanie dotyczy mojej spalonej karty i pomocy śmierciożercy.
Śmierciożerca jest ścigany przez wyjątkowo sprytnego Aurora, ale ty znasz w pobliżu miejsce, do którego możesz go zabrać i oboje będziecie bezpieczni (może to być twój dom). Możesz również spróbować oszukać Aurora i zwieść go na fałszywy trop, kiedy rebeliant ucieknie w innym kierunku.

Czy posiadając przewagi kłamstwo, występowanie (look at me, I am best actor around!)  i  charyzmę ◉◉◉○○ mogę storytellingowo oszukać Aurora czy akcja ta będzie wymagała rzutów?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2025, 10:08  ✶  
@Baldwin Malfoy

Możesz storytellingowo.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
26.03.2025, 10:12  ✶  
Zgodnie z opisu zadania I.III zgłaszam się po info do MG (rzut na charyzmę udany przy I próbie, Dziurawy Kocioł):
http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=4650

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
27.03.2025, 19:20  ✶  
Mamo bo ja próbowałam uratować koleżankę i się teleportowałam z nią i mi wypadło 2 i proszę czy możesz nam powiedzieć co się z nami teraz stało bo to spalona Ogjeń

http://secretsoflondon.pl/showthread.php...0#pid68620
Czarodziej
Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
Pisarka
165cm | 50kg | szare oczy | długie włosy na granicy ciemnego blondu i jasnego brązu.

Jacqueline Greengrass
28.03.2025, 00:54  ✶  
W sumie to potrzebuję wyklarować sobie trochę sytuację, bo mnie naszło pytanko. Jeśli chcę odhaczyć sesję ze "Zdarzeń powiązanych z przynajmniej jedną z kości Lokacji" to muszę mieć jakąś konkretną długość, czy ileś postów związanych z lokacją i tym, co się w niej dzieje, czy opis w jednym poście i płynne przejście w nim do rozegrania sobie jednego ze scenariuszy zadań będzie okej?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
28.03.2025, 06:52  ✶  
@Brenna Longbottom

Odpiszę ci tam dzisiaj tylko poodpowiadam na pytania, bo się nazbierało. Pwease
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
28.03.2025, 07:15  ✶  
@Atreus Bulstrode @Roselyn Greengrass

Interweniowałam w waszym wątku.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
28.03.2025, 07:27  ✶  
@Jacqueline Greengrass

Zadanie polega na napisaniu pełnych sesji. Zostały one opisane w regulaminie forum. Pełna sesja to wątek, w którym napisałaś przynajmniej 1500 słów według licznika forum (pokazuje się nad każdym postem).

Musisz więc napisać jeden wątek na 1500 słów związany z twoim rzutem na lokację (sprawdziłam to i są to Dłonie). Możesz napisać go sama (w formie jednego długiego posta lub kilku krótkich), możesz napisać go z kimś lub poprosić o pomoc narratora.

Co do: czy opis w jednym poście i płynne przejście w nim do rozegrania sobie jednego ze scenariuszy zadań będzie okej?

Według opisu tego zadania:

Cytat:W tych sesjach można rozliczać inne zadania

Więc ta sesja nie musi dotyczyć tylko i wyłącznie wylosowanej karty - możesz realizować w niej również inne zadania Spalonej Nocy (ale historia związana z kartą musi tych 1500 słów wypełnić - no bo jeżeli opiszesz sytuację z karty na 200 słów i przeniesiesz się w kompletnie inne miejsce i będziesz robić coś innego, nie nawiązując w ogóle do tej karty, to ciężko tę sesję nazwać sesją o karcie).

Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe, bo się nie do końca obudziłam. Hmm
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
28.03.2025, 19:53  ✶  
Hej Pwease mam pytanko dotyczące spalonej nocy. W deklarowanym miejscu pobytu Electra ma wpisane "Soho". Czy podczas sesji opisującej co działo się w chwili, kiedy z nieba zaczął sypać się popiół, Ela może biegać po całym Soho (zakładam, że kierowałaby się w stronę Charing Cross Road)?
I jeszcze jedno, czy gdybym chciała się teleportować z niemagicznego Londynu na Horyzontalną (przed kamienicę Prewettów) to czy muszę rzucać na teleportację?

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
28.03.2025, 20:08  ✶  
@Electra Prewett

Możesz się przemieszczać, ale nie opuszczaj w tej sesji Soho. Szipek

A co do teleportacji - tak długo jak nie masz jakiejś teleportacyjnej zawady ani nie znajdujesz się w bezpośredniej sytuacji zagrożenia życia (na przykład bycie gonionym przez przestępcę, znajdowanie się w płonącym budynku - traktuję to jako sytuacje walki o życie), to nie musisz rzucać na teleportację.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 51 52 53 54 55 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa