• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
08.04.2025, 13:45  ✶  
@Geraldine Yaxley

Zuooo

Dodane do kolejki, postaram się odpisać wieczorem.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
08.04.2025, 16:12  ✶  
Pytanie z kategorii: wydarzenie Mabon.
Czy przy tworzeniu Daru bonusy z przewag łączą się?

Jeśli, chcę zrobić wieniec z roślinek (Zielarstwo III) i wsadzić w niego świecę (Świece i kadzidła I) lub rzeźbę (Przedmioty drewniane II), to:
a) dodaję sobie kreski z obu (np. zielarstwo [30] + świece [10] => +40 do rzutu)

czy też:

b) muszę zdecydować się na jeden motyw przewodni tego daru (np. stroik ma się składać głównie z ziół, a rzeźba, którą zioła oplatają, jest interpretowana jako dodatek => +30 do rzutu z zielarstwa)

dotknij trawy
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
09.04.2025, 12:02  ✶  
Pytanie z kategorii: Spalona Noc.
Tym razem chwila dla debila niezorientowanego gracza
(przepraszam, że żyję, przepraszam, że zawracam głowę głupotkami)

Udałyśmy się ze Scarlett na zadanie Zemsta i wybrałyśmy przemoc; już w pierwszych postach czasowo unieszkodliwiłyśmy dwóch na trzech agresorów (rzuty nie chcą się dać zinterpretować inaczej, szczególnie Scarlett tam poskładała typa). Coby nie było za łatwo, teraz by wypadało, żeby trzeci spróbował na nas jakiegoś odwetu, tak sądzimy. Dlatego przychodzę zapytać, jak mamy to robić. (1) Z jakiejś konkretnej statystyki się rzuca takiemu NPCowi?
I od razu zapytam na zaś: (2) pod warunkiem, że nikt nie rozproszy tego kształtowania, którego użyłam na swoim typie, to ile czasu będą trzymać więzy? Mamy spokój do odwołania czy taki czar puszcza za, dla przykładu, 2-3 kolejki?

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
11.04.2025, 11:22  ✶  
@Helloise

Dodajesz kreski z wszystkich liczących się przewag. Opcja a.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
11.04.2025, 11:47  ✶  
@Helloise @Scarlett Mulciber

Już w pierwszych postach czasowo unieszkodliwiłyśmy dwóch na trzech agresorów (rzuty nie chcą się dać zinterpretować inaczej, szczególnie Scarlett tam poskładała typa).
Postać wpierw krzyczy do napastników (dwa razy, w odstępach czasowych), ostrzegając ich przed atakiem, a później dobywa różdżki, nie widząc reakcji, jakiej oczekiwała i uderza w nich zaklęciem. Możecie zinterpretować to w taki sposób, że faktycznie byli głusi i nie próbowali się w żaden sposób bronić, ale wypadałoby rzucić im na jakieś rozproszenie, tarczę? Chociaż w moim odczuciu - skoro mają przewagę liczebną - mogliby przejść do ofensywny w tym samym momencie co ona.

Coby nie było za łatwo, teraz by wypadało, żeby trzeci spróbował na nas jakiegoś odwetu, tak sądzimy. Dlatego przychodzę zapytać, jak mamy to robić. (1) Z jakiejś konkretnej statystyki się rzuca takiemu NPCowi?
Nie istnieje w wydarzeniu zasada, która narzuciłaby wam tutaj jakieś statystyki. Możecie dobrać je same, ale istnieje zasada punktowania:
Za rozgrywanie Spalonych Zadań postać otrzymuje punkty doświadczenia. Ich ilość zależy od (...) podejmowanego w sesjach ryzyka porażki, która jest dotkliwa.
W imię tego, żebym mogła to uznać za ryzyko dotkliwej porażki, NPCów powinno być po równo lub więcej, NPCe powinny mieć równe lub lepsze od was statystyki, NPCe powinny podejmować w miarę sensowne decyzje.

I od razu zapytam na zaś: (2) pod warunkiem, że nikt nie rozproszy tego kształtowania, którego użyłam na swoim typie, to ile czasu będą trzymać więzy? Mamy spokój do odwołania czy taki czar puszcza za, dla przykładu, 2-3 kolejki?
Na to również nie masz ramki.
1. Mogę ci coś narzucić jako MG (nie muszę).
2. Możesz rzucić kością 1d3 i pozostawić to losowości.
3. Możesz zdecydować sama.
Ale zwracam twoją uwagę na to, że pędy roślinne można też potencjalnie rozerwać siłą fizyczną, zwłaszcza że twoja ocena z kształtowania zbyt wysoka nie jest. Twoja postać opanowała to kropkę ponad poziom absolwenta szkoły i wciąż znajduje się w tym dolnym przedziale umiejętności (mówiąc ocenami - jest nędzna) - jakąś porażkę w tym zakresie, niedorobienie, możliwość pokonania tych więzów tężyzną fizyczną, zniknięcie ich po kilku turach, a nie wtedy kiedy jest to wygodne, uznam za klimatyczne odgrywanie statystyk.

Mogę do tej sesji dołączyć lub możecie poprosić kogoś o bycie Bardem/Legendą w formie sędziego - być może będzie wam to łatwiej grać.
Panicz Z Kłami
Hot blood these veins
My pleasure is their pain
krew
genetyka
zawód
Bardzo wysoki - mierzy 192 cm wzrostu. Z reguły ubiera się w czarne bądź stonowane kolory, ale można go spotkać w wielobarwnym ubiorze. Włosy ciemnobrązowe, oczy zielone. Jest bardzo blady, ma sine wokół oczu, które nieco jaśnieje, kiedy jest nasycony, ale to nieczęsto się zdarza.

Astaroth Yaxley
12.04.2025, 22:18  ✶  
Rzuciłam tu 100, więc zgłaszałam, bo ponoć mam zgłosić. Mamy czekać na dodatkową interwencję? Czy kolejne osoby mają rzucać na ucieczkę?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
12.04.2025, 22:27  ✶  
@Astaroth Yaxley

Interweniowałam w sesji. Dalej odpisujecie zgodnie z preferowaną kolejnością.
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
14.04.2025, 17:29  ✶  
To ja, niszczyciel dobrej zabawy;
Czy budka telefoniczna prowadząca do Ministerstwa jest jakoś zabezpieczona?
Mamy taką sytuację że w tej sesji kolega Louvain postanowił ją wyrwać z korzeniami i zastanawiam się czy to normalnie zadziała czy może dostaniemy tam zaraz czymś od tej budki i nas wszystkich poskłada.
lover, not a fighter
sława
VI
krew
czysta
genetyka
oko uśpione
zawód
artysta sceniczny
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
14.04.2025, 22:37  ✶  
Pytanie z kategorii: Spalona Noc.

Wykonałam rzuty (tutaj), ale wylosowała się tylko jedna karta (na lokację). Nie wiem, co z moją postacią. Poproszę o pomoc. Czy to ja coś zepsułam?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
15.04.2025, 22:31  ✶  
@Hannibal Selwyn

Zdążyłam już ci tam odpisać i cię otagować, mam nadzieję, że widziałaś. Rzuciłam dla ciebie kością, więc w nagłówku ma mój nick zamiast twojego, ale to twoja kostka. Serduszko Możesz grać dalej.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 54 55 56 57 58 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa