• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
16.05.2025, 10:53  ✶  
@Laurent Prewett

Jeżeli nie chcesz pisać zadania, które rozpoczęłaś, napisz krótki post na jakąś okrojoną liczbę słów i opuść wątek (na przykład odchodząc na bok i stając się tłem tego, co się tam dzieje) lub poproś współgraczy, żeby zrobili to za ciebie.

1. Nie przewiduję żadnych kar za to, że ktoś nie skończył zadania do końca maja - będę patrzeć tylko na to, czy przedłużając komuś czas, nie przedłużam go komuś, kto pisał w innych sesjach, a te ze Spaloną Nocą zlewał, bo to jest jednak nieuprzejme w stosunku do reszty.

2. Nie ma nic złego w dokończeniu sesji pisząc 200 słów i dając znacznik końca. Większość zadań nie wymaga pisania pełnej sesji. A nawet jak się nie napisze pełnej i wyjdzie wcześniej, bo coś się stało i nie macie siły pisać, to jest ludzka rzecz i nic się nie dzieje.

3. Generalnie respektuję nieobecności wpisane w temat Nie ma mnie!.

4. Nie, post na 100 słów to nie jest obciach.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
16.05.2025, 13:04  ✶  
@Alexander Mulciber

1. Napisałam ci proroctwo. 100% legit no scam.

2. Pamiętam o waszej sesji, piszę tam odpis od 5 dni. XD Ale dzisiaj mam wolne i wielką wiarę w to, że uda mi się odbić. Odpisałam Angel szybciej niż wam sugerując tak naprawdę to samo - ja nie uważam, żeby każde zadanie musiało być rozpisane na pełną sesję na 2944394 słów, Sauriel może sobie siedzieć w tle i robić coś innego, kar za to nie przewiduję. Jeżeli taka jest wasza wola, żebym Saurielem pokierowała i oddelegowała go na boczek, to jak najbardziej mogę to zrobić. Wystarczy dać mi znać.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
18.05.2025, 17:51  ✶  
Teraz mnie tak naszło: w opisie mojej lokacji stoi, że za domem jest szklarnia, a moja karta lokacji ze spalonej nocy zdecydowała, że tracę wszystkie okna, a mało tego zwęgliło mi framugi. Czy to znaczy że tę szklarnię to mi zmiotło w drobny mak (czy roślinki to przeżyły?), czy tylko w domu takie nieszczęście?

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.05.2025, 18:22  ✶  
@Helloise

Nie przewidziałam opcji szklarniowej. Zastanawiałam się nad tym przez chwilę, a potem przypomniałam sobie, że mogę zrobić to.

Czy szklarnia oberwała?

Rzut TakNie 1d2 - 2
Nie

Zaznaczam, że do jej naprawy wystarczy fabularny opis (nie wymagam przewagi).
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
19.05.2025, 15:55  ✶  
Zgłaszam wykonanie zadania od Czarnego Pana w tym wątku. Dodatkowo list od Hannah z potwierdzeniem realizacji zamówienia oraz potwierdzenie zapłaty od Louvaina.

Zgłaszam chęć rozegrania sesji z Czarnym Panem.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
20.05.2025, 09:50  ✶  
@Louvain Lestrange

Przyjęłam, dziękuję. Serduszko Mam do napisania jeszcze trzy posty jako MG, jak je dokończę to zapoznam się z całością i Voldemort pojawi się w Kromlechu.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
20.05.2025, 21:37  ✶  
Czy jeśli mam rozegrane 3 sesje na etapie z zadaniami organizacji, mogę komuś (oczywiście bez punktu dla mnie) pomóc przy realizacji jego zadania, czy wtedy zrobi się tego za dużo/polecą punkty za pozostałe zadania? (Np. że uzdrowiciel powiedzmy ogląda obrażenia.)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
20.05.2025, 22:03  ✶  
@Brenna Longbottom

Możesz, byle to spinało się czasowo.
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
21.05.2025, 01:54  ✶  
Hej,
miałam zgłosić jeśli rzut na eliksir na nogę Atreusa nie wyjdzie no to zgłaszam, że nie tylko nie wyszedł to jeszcze wyrzuciłam krytyczną porażkę
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
21.05.2025, 09:28  ✶  
@Basilius Prewett

Napisz do tego rzutu fabularnego posta.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 61 62 63 64 65 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny