• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Stary Zabójca
krew
genetyka
zawód

Trevor Yaxley
06.02.2023, 23:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2023, 23:26 przez Trevor Yaxley.)  
Cytat:Od tej chwili uprasza się o nieumieszczanie w KP informacji na temat bycia prefektem bądź członkiem domowej drużyny quidditcha i jednocześnie przypominamy o istnieniu tego tematu, w którym można sobie zarezerwować pozycję za czasów edukacji w Hogwarcie.

W związku z powyższym - jeśli ktoś ma takie informacje w KP, to prosimy o kontakt z moderacją, w celu naniesienia stosownych poprawek.
Przychodzę w sprawie ogłoszenia, z którego treścią się nie zgadzam. Uważam, że właśnie karta postaci jest po to aby zamieścić w niej wszystkie dotyczące jej informacje nawet tego typu. Piszę to ze swojego punktu widzenia i posiadania postaci z takim zapisem w karcie. W świetle tego ogłoszenia konieczność wprowadzenia tych poprawek moim zdaniem to zbyt duża ingerencja ze strony ekipy forum w kreację mojej postaci z zaakceptowaną kartą. W przypadku tej postaci wykorzystałem nawiązanie do Quidditcha dla podkreślenia stosunku jego rodziny do programu nauczania w Hogwarcie i aktywności fizycznej.

Tworzę też Notta, zawodowego gracza Quidditcha i po prostu mam nie pisać o czymś tak istotnym dla postaci jak granie w szkolnej drużynie? Kiedy to właściwie początek kariery sportowej tej postaci. Rozumiem, czemu ma służyć to ogłoszenie, zapobieganiu powstawaniu sporów, ale ograniczanie graczy to zły kierunek.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
06.02.2023, 23:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2023, 23:42 przez Erik Longbottom.)  
Tutaj się trochę zgodzę z Trevorem, gdyż wprowadzone zmiany może i ułatwiają prowadzenie spisów, ale poniekąd mogą utrudniać rozpisywanie pewnych umiejętności. Tutaj mam na myśli przede wszystkim "Latanie na miotle", gdyż przynajmniej w kilku przypadkach (przejrzałem) bycie członkiem drużyny jest używane jako podkładka w KP do wytłumaczenia, w jaki sposób postać nabyła/rozwinęła ten zestaw umiejętności.

W gruncie rzeczy coś podobnego można powiedzieć o rozpisywaniu zdolności "Dowodzenie", gdyż bycie prefektem/kapitanem drużyny quidditcha też może być potencjalnie wykorzystane jako podkładka, żeby wyjaśnić rozwijanie tej zdolności w młodym wieku.

Nie wiem, jak rozwiązać kwestię prefektów i kapitanów drużyn, żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień w przyszłości, ale wydaje mi się, że można by było zostawić w KP możliwość opisywania bycia członkiem drużyny. W końcu zawsze można założyć, że w drużynie byli rezerwowi, więc nie ma jakiegoś twardego ograniczenia, że w danym okresie musiało być tylko 7 osób w danej drużynie.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
06.02.2023, 23:42  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2023, 23:44 przez Eutierria.)  
Trevorze, nie jest to ingerencja administracji w twoją postać, tylko w informacje umieszczone w karcie. Po prostu chcemy, żeby konkretne pozycje w drużynie rezerwowało się w jednym miejscu i aby każdy gracz tworzący nową postać był świadomy istnienia tego tematu. Twoja postać wciąż może grać w Quidditcha od Hogwartu, w szkolnej drużynie lub poza nią. Jeżeli twój przypadek jest specyficzny, to skontaktuj się z osobą, która sprawdzała twoją kartę.

Post napisałam nie widząc jeszcze odpowiedzi Erika, ale myślę, że po części wyjaśnia sytuację. Przemyślimy jeszcze sprawę prefektów i dam znać do jakich wnisoków doszliśmy. Serduszko
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
06.02.2023, 23:51  ✶  
Myśle, że podpięcie spisu zajętych stanowisk do wzoru tworzenia KP/instrukcji jak KP napisać może być pomocne.
Dodać klauzuje pt. ‘Jeżeli chcesz, aby Twoja postać była prefektem/miała stanowisko dane to zerknij na listę.’

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
06.02.2023, 23:51  ✶  
(06.02.2023, 23:42 )Eutierria napisał(a): Trevorze, nie jest to ingerencja administracji w twoją postać, tylko w informacje umieszczone w karcie. Po prostu chcemy, żeby konkretne pozycje w drużynie rezerwowało się w jednym miejscu i aby każdy gracz tworzący nową postać był świadomy istnienia tego tematu. Twoja postać wciąż może grać w Quidditcha od Hogwartu, w szkolnej drużynie lub poza nią. Jeżeli twój przypadek jest specyficzny, to skontaktuj się z osobą, która sprawdzała twoją kartę.
To jest ingerencja adminów w moją postać, bo te informacje zawarte w zaakceptowanej karcie są istotne dla mnie z punktu jej kreacji. Suchy spis nie nie zastąpi mi części fabularnej.
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
06.02.2023, 23:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.02.2023, 00:05 przez Elliott Malfoy.)  
(06.02.2023, 23:51 )Chester Rookwood napisał(a):
(06.02.2023, 23:42 )Eutierria napisał(a): Trevorze, nie jest to ingerencja administracji w twoją postać, tylko w informacje umieszczone w karcie. Po prostu chcemy, żeby konkretne pozycje w drużynie rezerwowało się w jednym miejscu i aby każdy gracz tworzący nową postać był świadomy istnienia tego tematu. Twoja postać wciąż może grać w Quidditcha od Hogwartu, w szkolnej drużynie lub poza nią. Jeżeli twój przypadek jest specyficzny, to skontaktuj się z osobą, która sprawdzała twoją kartę.
To jest ingerencja adminów w moją postać, bo te informacje zawarte w zaakceptowanej karcie są istotne dla mnie z punktu jej kreacji. Suchy spis nie nie zastąpi mi części fabularnej.

Bardziej mam tutaj na myśli, że podpięty spis pozwoliłby zostawić istotne opisy w KP, również dzięki niemu ominelibyśmy spory.

Ja wole aby możliwość wpisania stanowiska (prefekt czy dana pozycja w drużynie) zostały, ale aby ułatwić sprawe adminom oraz nie wywoływać sporów i chaosu, powinien każdy przed wpisaniem stanowiska do KP i oddaniem jej sprawdzić czy jest zajete juz to stanowisko.

♦♦♦
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
06.02.2023, 23:55  ✶  
Może po prostu dać wymóg i podkreślić, że jeśli postać chce mieć jakąś rolę/stanowisko itd. opisane w KP, to musi bezwzględnie sprawdzić w spisie czy jest wolne i również, że musi być to następnie umieszczone również w spisie? tak, żeby po prostu gracze mieli świadomość, że wpisanie do KP to jedno, ale wiążące to będzie dopiero po wpisaniu do spisu. Bo chyba faktycznie nie ma co ograniczać, jeśli ktoś uważa, ze jakaś umiejętność wynika między innymi z odgrywanej roli w szkole Uśmiech
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
07.02.2023, 00:01  ✶  
(06.02.2023, 23:51 )Elliott Malfoy napisał(a): Myśle, że podpięcie spisu zajętych stanowisk do wzoru tworzenia KP/instrukcji jak KP napisać może być pomocne.
Dodać klauzuje pt. ‘Jeżeli chcesz, aby Twoja postać była prefektem/miała stanowisko dane to zerknij na listę.’
Jak coś to ten temat został edytowany wraz z wprowadzeniem ogłoszenia. Serduszko Widnieje tam zapis "Uwaga: w tym miejscu nie wpisujemy pozycji, jaką zajmowała postać (prefekt/pozycja w drużynie quidditcha) - można to zrobić po akceptacji postaci, w tym temacie." Rozważamy jeszcze jego edycję, bo jak widać pozostawił wątpliwości.

Cytat:To jest ingerencja adminów w moją postać, bo te informacje zawarte w zaakceptowanej karcie są istotne dla mnie z punktu jej kreacji. Suchy spis nie nie zastąpi mi części fabularnej.
Jedyną rzeczą do zmiany w twojej zaakceptowanej karcie jest pozycja zajęta w drużynie. Jeżeli w przypadku twojej postaci jest to bardzo skomplikowane, wciąż możesz skontaktować się z osobą, która sprawdzała twoją kartę.

Victorio, nie będę ukrywać, że ten spis to też po prostu nasza (ekipy) wygoda z różnych powodów. Ale jak pisałam, jeszcze to przemyślimy i damy znać.
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu

Elliott Malfoy
07.02.2023, 00:11  ✶  
(07.02.2023, 00:01 )Eutierria napisał(a):
(06.02.2023, 23:51 )Elliott Malfoy napisał(a): Myśle, że podpięcie spisu zajętych stanowisk do wzoru tworzenia KP/instrukcji jak KP napisać może być pomocne.
Jak coś to ten temat został edytowany wraz z wprowadzeniem ogłoszenia. Serduszko Widnieje tam zapis "Uwaga: w tym miejscu nie wpisujemy pozycji, jaką zajmowała postać (prefekt/pozycja w drużynie quidditcha) - można to zrobić po akceptacji postaci, w tym temacie." Rozważamy jeszcze jego edycję, bo jak widać pozostawił wątpliwości.

Victorio, nie będę ukrywać, że ten spis to też po prostu nasza (ekipy) wygoda z różnych powodów. Ale jak pisałam, jeszcze to przemyślimy i damy znać.

Tak jeszcze dodam od siebie do tych dwoch rzeczy:

Dobrze, że spis jest we wzorze (nie zauważyłem wcześniej), ale własnie fajnie byłoby nie usuwać możliwości napisania stanowisk w KP.

Spis sluzy adminom i moderacji, wiec tez moglby posluzyc userom ktorzy przed oddaniem KP byliby pewni ze wpisuja stanowisko, ktore jest wolne.

:pepezsercememotka:

♦♦♦
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
07.02.2023, 00:30  ✶  
Hej, spis był stworzony właśnie dla graczy. Pisząc to miałam na myśli, że jest nam go łatwiej uzupełniać kiedy istnieje w takiej formie jak teraz.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 21 22 23 24 25 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa