24.05.2025, 21:55 ✶
Dodałam wasze wątki do kolejki.
Mam problem z dokładnym zrozumieniem jednego zapisu regulaminu eventu, a dokładniej: Cytat:Postać ma jedną próbę na to czy podjęta akcja uda się lub nie uda. Nie można rzucać na jedną akcję dwa razy.Czy to oznacza, że gdy np. chcę ugasić pożar zaklęciem to:

Cytat:a. Jeżeli akcja się nie udała, gracz musi rzetelnie opisać porażkę swojej postaci, np. nietrafione zaklęcie, upadek na ziemię.Tu przyznam, że do tej pory w kwestii rzucania czaru rozumiałam to tak, że zaklęcie się po prostu nie udaje, traci się czas na jego rzucanie, ale coś tam sprawia, że ono jest źle splecione, magia nawala, nie „kształtuje się”. Można w ten sposób interpretować te „nieudane akcje”, czy to jednak musi być tak, że to zaklęcie „wychodzi”, ale nie trafia tam, gdzie miało? Gdzieś tam pisałam, że postać straciła koncentracje podczass rzucania, coś ją rozproszyło, ale teraz zaczełam rozkminiać, czy jednak przypadkiem nie opisałam źle konsekwencji nieudanego rzutu (może to overthinking już xD). Zastanawiam się po prostu jak to interpretować, bo w kwestii kształtowania to jeszcze jakoś leży w moich wyobrażeniach, ale np. taka transmutacja już gorzej.

Confusion in her eyes that says it all
She's lost control