• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sokół Jamila

Sokół Jamila
Przyjaciel duchów
You are lost in the trance
Of another Arabian night
krew
genetyka
zawód
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
21.02.2023, 22:48  ✶  
[Obrazek: 2b5cb5a2-ece9-46cf-98d2-0998603753d5.jpg]

Ali został kupiony przez Jamila, gdy zarobił spore pieniądze na swoich pierwszych wykopaliskach. Podobał mu się o wiele bardziej niż sowy, poza tym - sądząc, że będzie podróżował po świecie - uznał, że ptak ten jest o wiele szybszy do przesyłania z jego pomocą listów do wciąż obecnej w Kairze rodziny. Poza tym wygląda super, siedząc na ramieniu! Młodsze rodzeństwo Egipcjanina nazywa go pieszczotliwie Ali-Jamali.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
21.02.2023, 23:44  ✶  
Jamilu,

Jak dobrze radzisz sobie z transmutacją? To ważne.

Percy

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
22.02.2023, 00:03  ✶  
A wodę w wino zamienisz?

corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód

Perseus Black
22.02.2023, 00:16  ✶  
Jamilu,

Na brak alkoholu nie narzekam, dostałem od przyjaciela dwie butelki dobrego wina. Rozchodziło mi się o to, że może moglibyśmy wmówić mugolom, że właśnie ten, co umiał zamienić wodę w wino powrócił.

Ale chętnie spróbuję to, co wygrałeś w karty. Mogę do Ciebie wpaść?

Percy

corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód

Perseus Black
22.02.2023, 00:36  ✶  
Jamilu Chytrusie,

Jedna butelka wina na dwóch to pół butelki na głowę. Tyle to ja do obiadu wypijam. Przyniosę coś mocniejszego, alkohol z nielegalnej destylarni z Doliny Godryka, niesławny ODDECH BAZYLISZKA. Jeszcze nie próbowałem, ale podobno ciężko się po tym pozbierać.

Percy

King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
22.02.2023, 01:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2023, 01:17 przez Elliott Malfoy.)  

—Wiosna 1972—

zapieczętowana woskiem koperta w kolorze kości słoniowej

Jamilu,

jak dawno temu przyjechałeś i przede wszystkim, jak się tu czujesz? Wyspy potrafią być, nawet wiosną, dość humorzaste w kwestii pogody. Zamierzasz zostać na dłużej czy nie myślałeś jeszcze tak daleko w przyszłość? Wybacz mi za zuchwałość w tych pytaniach, ale to czysta ciekawość związana z losami starego znajomego.
Ciekawy to doprawdy pochlebiające określenie na Dziurawy Kocioł, nie dziwię się, że postanowiłeś poszukać czegoś dogodniejszego. Tak się składa, że moja siostra zajmuje się rynkiem nieruchomości, powinna coś dla Ciebie znaleźć, powołaj się proszę na mnie, gdy będziesz się z nią kontaktował, dołączam jej adres do tego listu.
Tak, Nicholas skończył rok w styczniu, wciąż przyzwyczajam się do sytuacji, jeżeli można to tak ująć, ale na pewno jego narodziny sprowadziły do mojego życia bardzo dużo radości.
Nie chciałbyś może się spotkać, pokazałbym Ci trochę Londynu lub, jeżeli taka byłaby Twoja wola, innej części Anglii bądź Wielkiej Brytanii?

Serdecznie pozdrawiam,

Elliott Malfoy

odpowiedź na wiadomość

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
22.02.2023, 02:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2023, 02:08 przez Elliott Malfoy.)  
Tym razem w kopercie znalazła się dodatkowa, pusta kartka papieru.

Jamilu,

na Merlina, od tego czasu gnieździsz się w Dziurawym Kotle? Powinni Ci za to jakiś order wręczyć, naprawdę.
Co do wykopalisk - nawet nie śmiałbym pytać, chyba że znalazłbyś tam coś, co mogłoby mnie zaciekawić, a co mogłoby być odpowiednio dużo warte, wtedy to inna kwestia.
Eden posiada dość sporo nieruchomości, nie zniechęcaj się jeżeli odpisze Ci dopiero jutro bądź pojutrze. Natomiast naprawdę ręczę za jej usługi, nie o każdym można to powiedzieć, a wynajem w Londynie robi się coraz droższy, z roku na rok.
Definitywnie chciałbym, aby Nicholas zobaczył trochę świata, więc dziękuję za ofertę, zwrócę się do Ciebie, gdy syn podrośnie.
Co powiesz na jutrzejsze popołudnie? Zjawię się w okolicy Dziurawego Kotła i stamtąd zaczniemy naszą 'podróż'.

Serdecznie pozdrawiam,

Elliott Malfoy

P.S. Kartka na przyszłe listy, cobyś nie musiał pisać na odwrocie poprzednich. Wiem, że jak sie żyje na walizkach, to czasami może czegoś zabraknąć.

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
landlord, ex-auror
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
16.03.2023, 12:36  ✶  
Panie Anwar,

dziękuję za zainteresowanie, mój bliźniak skierował Pana w dobre miejsce.
Jeśli największą rolę gra cena, najtańsze lokale, które obecnie mogę udostępnić, znajdują się na ulicy Śmiertelnego Nokturnu, jeśli chodzi o Londyn. Nie wiem, na ile jest Pan zaznajomiony z tutejszym rozkładem miejskim, ale zamieszkiwanie w tamtej okolicy, choć tanie, wiąże się z pewnymi niedogodnościami. Nie mam zamiaru owijać w bawełnę, że jeśli zdecyduje się Pan na mieszkanie właśnie tam, robi to Pan na własną odpowiedzialność.
Jeśli jednak nie przeszkadza Panu dalsza lokalizacja, gdzieś poza Londynem, proponuję również Little Hangleton oraz Dolinę Godryka. Do listu dołączam oferty i kilka zdjęć. Jeśli jest Pan którymś z miejsc zainteresowany, proszę dać mi znać. Ustalimy dogodną datę, żeby obejrzeć je osobiście.

Pozdrawiam,

E. Lestrange

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
12.04.2023, 22:24  ✶  
12.03

To nie znaczy, że wybaczyłam ci tego skorpiona.
Wszystkiego najlepszego.
Nell

Do listu dołączono dwie czekolady z Miodowego Królestwa.
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
12.04.2023, 22:29  ✶  
12.03.72

Jamil,
może ci się to przydać.
Cathal

List był dołączony do książki na temat lokalizacji w Anglii istotnych dla czarodziejów. Być może miał to być prezent urodzinowy (wątpliwe, by Cathal zapomniał, miał wszak dane Jamila...)?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa