• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Jonathana

Poczta Jonathana
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
20.11.2025, 20:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.11.2025, 20:37 przez Woody Tarpaulin.)  
23/09/72, korespondencja konspiracyjna w odpowiedzi na to

Nasz grill? Damy ognia jeszcze w tym tygodniu. Szykuj parówę, miśku.
W

Odkryj wiadomość pozafabularną
a odautorsko melduję, że planujemy wątek na grudzień, bo mamy na razie rączki pełne innej roboty

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
29.11.2025, 22:16  ✶  
26/09

Nie dałbyś rady jej poderwać.

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Woody Tarpaulin
29.11.2025, 22:51  ✶  
Cieszę się, że mam twoją ciekawość, panie Selwyn.
Wyobraź pan sobie, że mam taki produkt. Chcę ci zaoferować
r a d a r
na grilla.
Więcej informacji na miejscu biwakowym.
Pozdrawiam.

Jeśli znasz trochę Woody'ego i jego szarady, to mogłeś łatwo domyślić się, że miejsce biwakowe to nie co innego jak Strażnica, gdzie ukryte w jakimś sprytnym miejscu czekało na Jonathana pęto kiełbasy owinięte w gazetę, a między jej stronami liścik:

Weźmy hipotetyczną sytuację:
podczas walki ze Śmierciożercami udaje ci się takiego skurwysyna ujebać, że pójdzie farba.
Nowoczesne rozwiązanie, które chciałbym ci zaoferować, to radar. Wkładasz do radaru taką kroplę krwi i zabierasz go ze sobą.
Zabierasz radar do Ministerstwa w dzień roboczy. I hyc, radar wypluwa informację, czy przypadkiem nie mamy do czynienia pod maską z będącym dziś w pracy pracownikiem Ministerstwa.
Bierzesz radar na spacer po Pokątnej — może akurat Śmierciożerca siedzi dziś w swoim sklepiku albo je kolację w restauracji na Horyzontalnej. Hyc, masz go na radarze.
I ten radar wtedy go goni, dopada, i może zadusić gołymi rękami. Na miejscu. Od ręki. Gołą ręką.

Pamiętasz też mapę, o której mówiłem? To wyobraź sobie, że mamy po kropelce krwi każdego z nas i możemy wykorzystać radar, żeby próbować zaginionego namierzać.
Czy jest pan zainteresowany nabyciem radaru?

piw0 to moje paliwo
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
06.12.2025, 01:08  ✶  

7/10/72

Dostarczone do rąk własnych przed wyjściem na bal lestrangów puzderko, ukrywało w sobie złoty wisior zwieńczony lśniącym turmalinem, wraz z krótką adnotacją

Weź go dzisiaj proszę, jak ja wziąłem mój, bliźniaczy choć z osadzonym w złocie rubinem. Ukryłem go dobrze pod czernią nocy, aby palił skórę pamięcią, że część Ciebie jest zawsze przy mnie. Weź go ze sobą, pod słoneczną kreację i pozwól myśleć mi o tym, że amulet ten będzie dziś ostatnią zdjętą przeze mnie z Ciebie rzeczą. Ostatnią, gdy światła w Maida Vale zgasną, a nas znajdzie dzień w zupełnie innym miejscu.

[Obrazek: 60c98ebc102746354519d6b248b1d2de.jpg]
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
krew
genetyka
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
15.12.2025, 09:52  ✶  
Jonathanie, Minerva wspominała o niej ze względu na przepiękne imię. Król Arthur ożenił się, a jego żoną była Ginevra, której pełne imię brzmiało właśnie Guinevere.

Ginny, bo tak również niektórzy na nią mówią, ma całą kolekcję kamyków. Wiem też, że jako dziecko jak przyjechała do Anglii, to zrobiła całą wycieczkę w poszukiwaniu świętego Graala. Znalazła wtedy porzucone w lesie stare rajstopy.

Mam nadzieję, że to Ci pomoże.

List zostawiony w Strażnicy 1.10.72 razem z paczką cytrynowych landrynek

to the well-organised mind
death is just the next adventure
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
18.12.2025, 20:52  ✶  

W pewnym momencie w pracy, w drugim tygodniu października, ale moment później.

Najmilej.
Coś Ci dolega, czy potrzebujemy coś przywieźć sprawniej z Egiptu?

Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
08.01.2026, 11:42  ✶  
Piątego października na służbową pocztę @Jonathan Selwyn dostarczono anonimowo pakiet uroczych fotografii.

[+]Fotografie
[Obrazek: imgproxy.php?id=4K9E0bu.jpeg]

[Obrazek: imgproxy.php?id=wFxmTYP.jpeg]

[Obrazek: imgproxy.php?id=GhrfxGa.jpeg]

[Obrazek: imgproxy.php?id=gnAVVDW.jpeg]
Karma police
"Bijące serce Zakonu" – cytat by Woody Tarpaulin (czyli twój stary najebany gada z kolegą o tym, jak był zomowcem i pałował księży na ulicach)
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Auror na pełen etat, majster na pół
Myślisz sobie, "ale skurwysyn", i masz w sumie rację. Szczupły, zawsze schludnie ubrany mężczyzna w średnim wieku o jasnobrązowych włosach. Niby chudy, ale jednak byk. Jak na kogoś raczej średniego wzrostu (mierzy dokładnie 1,78 m), podejrzanie mocno lubi patrzeć z góry na przestępców, których przetrzymuje w swojej sali przesłuchań. Wygląda na starszego, aniżeli jest w rzeczywistości: na jego twarzy zaczynają już rysować się zmarszczki, a pod zmęczonymi, ciemnozielonymi oczyma, widać cienie od niewyspania. Nie jest kimś, kto przesadnie dba o swój wygląd, a jednak, przepisowy mundur aurora zawsze ma idealnie wyprasowany, kołnierzyk koszuli stoi sztywno, a buty – wydają się być świeżo pastowane. Wyważenie Aarona wynika z wtłoczonego przez lata służby aurorskiego rygoru, zaś wojskowa elegancja – z przekonania o potrzebie zachowywania wewnętrznej dyscypliny bez względu na okoliczności. Przynajmniej w godzinach pracy jest elegancki, bo po cywilnemu ubiera zwykle stare łachy robocze, w których jest mu najwygodniej. Widać po nim, że pracuje manualnie, ręce ma bowiem szorstkie, z widocznymi odciskami. Jego ruchy cechuje precyzja i pewność siebie. Na co dzień pachnie wodą po goleniu (od lat tą samą), roztaczając wokół siebie mdłą woń najtańszej kawy z ministerialnego automatu, zmieszaną z dymem papierosowym. Na prawej ręce ma dwa tatuaże, które zwykle chowa jednak pod zaklęciami maskującymi.

Aaron Andrew Moody
15.01.2026, 20:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.01.2026, 20:20 przez Aaron Andrew Moody.)  
Zabezpieczona zaklęciami ochronnymi koperta czekała na Jonathana w Strażnicy 23 września 1972 roku. Zawierała odpowiedź na ten list.

Jonathanie,

Zaświadczyć mogę o Juliánie Bletchleyu co następuje. Jeżeli chodzi o jego kompetencje: zręczny auror, doświadczony glina. Celuje zarówno w magii rozproszenia jak i kształtowania. Spostrzegawczy. Przyda się nam ze swoją znajomością świata niemagicznego. Polegam na nim, bo w sytuacjach kryzysowych zachowuje zimną krew. Jeżeli pytasz mnie o jego charakter, uważam, że jest człowiekiem z natury dobrotliwym. Drzemie w nim ponadto wielki hart ducha, który z odwagą pozwala mu mierzyć się z przeciwnościami życia. Jest szczery, ale sprytny, potrafi więc działać w konspiracji, co udowodnił mi już za szczenięctwa, w szkole podstępem ogrywając wszystkich nas w grze w gargulki. Nie wspominaj mu o tym, zachowaj jednak w pamięci, żeby nigdy się z nim o nic nie zakładać. Przegrasz sromotnie.

Nade wszystko chcę powiedzieć, że Pepino jest moim przyjacielem i darzę go szacunkiem. Osobiście poręczę za jego wiarygodność, jeżeli poprosisz mnie o to na spotkaniu. Wartym odnotowania jest, że rodzice Juliána są mugolami. Bezpiecznie wykluczyć możemy więc jakiekolwiek jego powiązania ze Śmierciożercami. Nie mógł paradować po Londynie w masce terrorysty, zwłaszcza, że jego dom ucierpiał w pożarach, obłożony klątwą.

Wierzę, że jest uczciwy i wspomoże naszą sprawę. Poprosiłeś mnie jednak o obiektywną ocenę jego kandydatury.

Najbardziej oczywistą słabością Juliána Bletchleya jest to, że posiada rodzinę. Żonę, Jolene, i dwie córki, z czego jedna służy w Brygadzie, niewątpliwie chcąc pójść w przyszłości w ślady ojca. Dosadnie wyraziłem się, co myślę na temat sentymentów, jakie żywi część naszych przyjaciół. Sentymentów, o jakich dyskutowaliśmy podczas ostatniego spotkania. Wojna dotknie każdego. Nie każdy jest jednak w stanie przedłożyć obowiązek ponad rodzinę. W obliczu tego ryzyka należy zachowywać stałą czujność. Doceniam, że się o to starasz. Jeżeli jednak poręczenia udzielili Ci i Woody, i moja córka, uważam, że powinieneś od razu zaufać ich ocenie sytuacji jako ludzi w pełni oddanych sprawie.

Możesz uznać moją rekomendację za pozytywną.

Moody

– You're too difficult.
– The situation is difficult, not me.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
26.01.2026, 11:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2026, 11:54 przez Brenna Longbottom.)  
1.10.72

Jonathanie,

wiem, że to zabrzmi jak bardzo dziwne pytanie, ale... czy wiesz coś o francuskim odpowiedniku Lecznicy Dusz? Interesują mnie głównie informacje praktyczne, nie dane odnośnie budżetów i tak dalej - na przykład czy ktoś przegląda korespondencję, którą dostają pacjenci, jak ich się tam traktuje czy co dzieje się z kimś, za kogo pobyt rodzina przestaje płacić.

B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa