• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Barda Beedle'a

Poczta Barda Beedle'a
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
28.01.2023, 03:35  ✶  

Poczta Barda Beedle'a

Wątek służy do wysyłania listów postaciom niezależnym w odpowiedzi na wiadomości Barda Beedle'a oraz takie, które nie mają adresatów, lub na które nie oczekujesz żadnej odpowiedzi. Mistrz Gry nie sprawdza tego wątku i nie będzie odpisywał na te wiadomości, ale jeżeli istnieje taka potrzeba, to może zrobić to inny gracz z konta Barda.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
19.02.2023, 23:32  ✶  
Odpowiedź na list.

Szanowna Pani Slaninka Kovachev,

Dziękujemy za aktywowanie usługi SALAMANDRA. Codziennie otrzymasz 3 wiadomości zawierające fotografie zwierząt. Koszt każdej z nich to 6,99 galeonów. Aby zrezygnować z subskrypcji wyślij wiadomość o treści STOP SALAMANDRA na adres podany na kopercie.

Pozdrawiamy,
Salamandromaniacy

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
05.03.2023, 21:05  ✶  
Malfoy

Londyn 20.04.1972

Fortinbrasie,

piszę do Ciebie wierząc, że jesteś jedną z osób, które mogą pomóc w realizacji planów bliskich naszej sprawie. Wcześniej już mieliśmy okazję poruszyć ten temat. Na pewno pamiętasz. Dzisiaj przychodzę do Ciebie z nieco bardziej konkretnymi informacjami.

Klub, który planujemy otworzyć, będzie nosił nazwę The Demiguise. Na ten moment nadal poszukujemy dla niego dogodnej lokalizacji oraz kolejnych inwestorów. Naszym celem jest przyciągnięcie do niego czarodziejów czystej krwi. Chcemy za jego pośrednictwem ułatwić nawiązywanie kontaktów, wspierać naukę i sztukę, udzielać się charytatywnie, ale też promować odpowiednie poglądy. Zakładam, że nie muszę Tobie tego tłumaczyć.

Mam nadzieje, że nadal pozostajesz tym wszystkim zainteresowany; że możemy liczyć na pomoc Twoją i bliskich Tobie osób.

R. M.

Black

Londyn 20.04.1972

Polluxie,

nie znamy się co prawda zbyt dobrze, ale pomimo tego chciałbym zaprosić Ciebie do współpracy przy projekcie, na temat którego nieco więcej informacji przedstawię poniżej.

Od pewnego czasu, razem z grupą przedstawicieli innych, czystokrwistych rodzin, pracujemy nad otwarciem klubu przeznaczonego wyłącznie dla czarodziejów czystej krwi. Ma on być miejscem, przy pomocy którego możliwe będzie nawiązywanie kontaktów, wspieranie nauki, sztuki, szeroko pojętej kultury, organizacja i angażowanie się w działania charytatywne na większą skalę oraz wspieranie działalności politycznej.

The Demiguise ma nam pozwolić pokazać jak dużą siłę w Wielkiej Brytanii stanowią rodziny czystokrwiste.

Informacji na ten temat, rzecz jasna, mógłbym przekazać znacznie więcej, rozpisując się na kolejne strony, ale jestem człowiekiem, który preferuje omawianie tego rodzaju spraw w inny sposób. Najlepiej podczas umówionego spotkania.

R. M.

Lestrange

Londyn 20.04.1972

Alexandrze,

pozwalam sobie napisać ten list do Ciebie, ponieważ szczerze wierzę, że sprawa będzie Tobie tak samo bliska jak mi.

Być może miałeś już okazje usłyszeć o tym pomyśle. Może wręcz przeciwnie. Dotyczy on otwarcia klubu o nazwie The Demiguise. Staramy się zainteresować tym konceptem ludzi, którzy coś znaczą i wywodzą się wyłącznie z rodzin czystokrwistych. To dla nich ma być przeznaczone to miejsce, pozwalając na nawiązywanie nowych kontaktów, wspieranie nauki, sztuki, szeroko pojętej kultury, działalności politycznej czy charytatywnej.

Zapewne już teraz jesteś w stanie zauważyć, że w zamyśle The Demiguise ma nam dostarczyć wiele nowych możliwości.

Gdybyś był tym projektem zainteresowany bądź chciał dowiedzieć się na jego temat więcej, skontaktuj się ze mną. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania i rozwieję każdą wątpliwość.

R. M.

Yaxley

Londyn 20.04.1972

Gerardzie,

pozwalam sobie napisać ten list do Ciebie, ponieważ szczerze wierzę, że sprawa będzie Tobie tak samo bliska jak mi.

Być może miałeś już okazje usłyszeć o tym pomyśle. Może wręcz przeciwnie. Dotyczy on otwarcia klubu o nazwie The Demiguise. Staramy się zainteresować tym konceptem ludzi, którzy coś znaczą i wywodzą się wyłącznie z rodzin czystokrwistych. To dla nich ma być przeznaczone to miejsce, pozwalając na nawiązywanie nowych kontaktów, wspieranie nauki, sztuki, szeroko pojętej kultury, działalności politycznej czy charytatywnej.

Zapewne już teraz jesteś w stanie zauważyć, że w zamyśle The Demiguise ma nam dostarczyć wiele nowych możliwości.

Gdybyś był tym projektem zainteresowany bądź chciał dowiedzieć się na jego temat więcej, skontaktuj się ze mną. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania i rozwieję każdą wątpliwość.

R. M.
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
05.03.2023, 21:44  ✶  
Avery

Londyn 20.04.1972

Drogi kuzynie,

mieliśmy okazję już wcześniej rozmawiać ze sobą na temat stworzenia klubu dla czarodziejów czystej krwi. Zdawałeś się wówczas szczerze zainteresowany tym projektem, dlatego też dzisiaj pozwalam sobie napisać do Ciebie ten list, wierząc, że mogę tutaj liczyć na Twoje wsparcie.

The Demiguise, taka nazwa została wybrana, ma być miejscem elitarnym. Naszym celem jest umożliwienie czystokrwistym zawierania nowych znajomości, wspierania ich rozwoju - zainteresowań, kariery. Chcemy wspierać działalność naukową oraz szeroko pojętą kulturę i sztukę. To ostatnie na pewno żywo Ciebie zainteresuje. Wierzę, że akurat Ty byłbyś w stanie nam na tym polu pomóc. Zainteresować tym odpowiednich ludzi, dostosować pod nich nasze działania.

Chętnie się spotkam, gdybyś chciał przy tym pomóc, zaangażować się.

R. M.

Flint

Londyn 20.04.1972

Williamie, 

być może pojawią się u Ciebie pewne wątpliwości związane z moją osobą, aczkolwiek piszę ten list z nadzieją, że sprawa, którą w nim przedstawie, okaże się dla Ciebie więcej niż interesującą.

Od pewnego czasu, razem z grupą przedstawicieli innych, czystokrwistych rodzin, pracujemy nad otwarciem klubu przeznaczonego wyłącznie dla czarodziejów czystej krwi. Ma on być miejscem, przy pomocy którego możliwe będzie nawiązywanie kontaktów, wspieranie nauki, sztuki, szeroko pojętej kultury, organizacja i angażowanie się w działania charytatywne na większą skalę oraz wspieranie działalności politycznej.

The Demiguise ma nam pozwolić pokazać jak dużą siłę w Wielkiej Brytanii stanowią rodziny czystokrwiste.

Informacji na ten temat, rzecz jasna, mógłbym przekazać znacznie więcej, rozpisując się na kolejne strony, ale jestem człowiekiem, który preferuje omawianie tego rodzaju spraw w inny sposób. Najlepiej podczas umówionego spotkania.

R. M.

Lestrange - dla ojca Amandy

Londyn 20.04.1972

Panie Lestrange, 

być może pojawią się u Pana pewne wątpliwości związane z moją osobą, aczkolwiek piszę ten list z nadzieją, że sprawa, którą w nim przedstawie, okaże się dla Pana więcej niż interesującą.

R. M.

Shafiq - dla Rhei

Londyn 20.04.1972

Levinie,

mam nadzieję, że nie będziesz miał mi za złe, że po tak długim czasie piszę do Ciebie w związku z pewnymi... interesami. Zdaję sobie sprawę, że stawia mnie to w nie najlepszym świetle, ale też wierzę, że zrozumiesz.

Wszak tego rodzaju sprawy zawsze były Tobie bliskie.

Informacji na ten temat, rzecz jasna, mógłbym przekazać znacznie więcej, rozpisując się na kolejne strony, ale - jak doskonale wiesz - jestem człowiekiem, który preferuje omawianie tego rodzaju spraw w inny sposób. Najlepiej podczas umówionego spotkania.

R. M.
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.

Robert Mulciber
05.03.2023, 22:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2023, 21:58 przez Robert Mulciber.)  
Londyn 28.04.1972

Fortinbrasie,

Z pewnych względów, o których wolałbym szerzej nie pisać w tym liście, potrzebuję informacji na temat Harper Moody i o jej rodzinie. Być może Ty lub Twoi bliscy, bylibyście w stanie pomóc nam w tym aspekcie. Liczy się każdy szczegół, nawet pozornie mało istotny. Wszystko może się przydać.

Nie jest to sprawa szczególnie pilna, aczkolwiek zależy mi na informacji zwrotnej.

R.

Wiadomość uległa spaleniu w chwilę po zapoznaniu się z treścią.
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.

Robert Mulciber
05.03.2023, 23:00  ✶  
Jacob Avery

Londyn 20.04.1972

Jacobie,

niezmiernie mnie cieszy, że kolejny raz mogę liczyć na Twoje wsparcie. Naprawdę to doceniam. Wiem, że jesteś tego świadom i wcale nie muszę o tym pisać, ale wychodzę z założenia, iż warto to podkreślać. Zwłaszcza w sytuacji takiej jak ta.

Oczywiście bardzo chętnie zaangażujemy w ten projekt Stellę i znajdziemy dla niej odpowiednie zajęcie. Myślisz, że byłaby zainteresowana organizacją występów, wystaw sztuki, konkursów i podobnych inicjatyw?

Chodzi mi po głowie coś na kształt koordynatora działalności artystyczno-kulturalnej. Wydaje mi się, że brzmi to całkiem nieźle, jak myślisz?

Zorganizuj mi spotkanie ze Stellą, chętnie omówię to z nią osobiście.

R.
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.

Robert Mulciber
06.03.2023, 19:07  ✶  
Jacob Avery

Londyn 20.04.1972

Jacobie,

jestem dokładnie tego samego zdania. Zależy mi na tym, żeby odpowiednie wartości przetrwały kolejne lata i chcę dołożyć do tego choćby tę jedną cegiełkę od samego siebie. Wychodzę z założenia, że jest to najbardziej odpowiednie podejście. I mam nadzieje, że inni również będą chcieli działać na tym polu bardziej aktywnie. W chwili obecnej poszukujemy odpowiednich osób na mniej i bardziej kluczowe stanowiska.

To szansa zwłaszcza dla młodych. Dla osób takich jak Twoja Stella. Naprawdę mnie cieszy, iż uważasz, że taka rola będzie do niej pasowała. I przede wszystkim, że Twoja córka będzie nią zainteresowana. To dobrze wróży przyszłej współpracy.

Wiem, że w ostatnich miesiącach niewiele miałem czasu dla bliskich mi osób, ale postaram się, żeby w podanym przez Ciebie dniu, zjawić się we wskazanym miejscu. Zadbam o to, żeby moje obecne obowiązki nam w tym nie przeszkodziły.

R.
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.

Robert Mulciber
26.03.2023, 18:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2023, 19:56 przez Robert Mulciber.)  
William Flint

Londyn 28.04.1972

Williamie,

najbliższe dni będą dla nas prawdziwie przełomowymi. Nie mogę przekazać na ten moment Tobie zbyt wielu informacji, ale wierzę, że dla kogoś oddanego sprawie tak jak Ty, nie będzie stanowiło to wielkiej przeszkody. Potrzebujemy, aby w nocy z 1 na 2 maja, zorganizowane zostało odpowiednie schronienie oraz pomoc medyczna dla naszych ludzi. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że będą jej potrzebować. Ponadto, najpóźniej w południe, 1 maja, konieczne będzie zaopatrzenie nas wszystkich w odpowiednie mikstury. Zarówno lecznicze, jak i wzmacniające. Jestem przekonany, że będziesz w stanie zabezpieczyć nas w odpowiedni sposób.

Standardowo, należy przy tym wszystkim zadbać o własną anonimowość, aczkolwiek szczerze wierzę, że Tobie o tym przypominać nie trzeba.

Apis
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.

Robert Mulciber
05.04.2023, 17:06  ✶  
Samuel Nott

Londyn 20.04.1972

Samuelu,

Być może miałeś już okazje usłyszeć o tym pomyśle. Może wręcz przeciwnie. Dotyczy on otwarcia klubu o nazwie The Demiguise. Staramy się zainteresować tym konceptem ludzi, którzy wywodzą się z rodzin czystokrwistych i coś w naszej społeczności znaczą. To dla nich chcemy stworzyć to miejsce, pozwalając na nawiązywanie nowych kontaktów, wspieranie nauki, sztuki, szeroko pojętej kultury, działalności politycznej czy charytatywnej.

Przy pomocy The Demiguise chcemy pokazać jak dużą siłę w Wielkiej Brytanii stanowią rodziny czystokrwiste.

R.M.
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
17.07.2023, 12:19  ✶  
Panie Hopkins,

proszę umówić mnie na 9 maja.

Sarah Macmillan

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (7): 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »

• Pokaż wersję do druku