• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta [Jesień 1972] Mabon

[Jesień 1972] Mabon
adwokat diabła
They will eat from the ground
beneath my throne
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
publicyska, prawniczka
Szczupła kobieta w podeszłym wieku, która swój wysoki wzrost (177 cm) podkreśla chętnie obcasami, nie pozwalając byle komu patrzeć na siebie z góry. Całą swoją prezencją zwraca uwagę: upinaną w wymyślne kształty fryzurą z siwych włosów, eleganckim i drogim strojem, ciężką biżuterią.

Philomena Mulciber
29.01.2026, 14:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026, 23:38 przez Baba Jaga.)  
Odznaka wydarzenia (Zadanie Główne)
Z kim spędzałem Mabon: Mulcibers together stronk (wnuki: Alexander, Richard; pół-wnuczka Lorien; prawnuczka Scarlett; półprawnuczka Charlotte)
Linki do postów (2000 słów): klik

adnotacja moderatora
Dopisane. @Philomena Mulciber

głosujcie na mnie, bo nie macie innego wyjścia
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
29.01.2026, 14:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026, 23:40 przez Baba Jaga.)  
Z kim spędzałem Mabon: Rodzinna kolacja Mulciberów w rezydencji Mulciber Manor. Z córką Scarlett, kuzynem Alexandrem, kuzynką Charlotte, babcią Philomeną, szwagierką Lorien, ciotką Seliną (NPC).
Linki do postów (2000 słów): klik 5 037 słów

adnotacja moderatora
Dopisane. @Richard Mulciber
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
24.03.2026, 13:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026, 23:52 przez Baba Jaga.)  
Z kim spędzałem Mabon: Rodzinna kolacja Mulciberów w Mulciber Manor. Z Alexem, Richardem, Philomeną, Charlotte i Scarlett
Linki do postów (2000 słów): klik 5 080 słów

Zadanie poboczne - Dary
Link do rzutu:88
Link do posta z kładzeniem darów na ołtarzu: klik
Intencja:
Cytat:Prosiła więc Boginię o to, żeby chroniła ją przed tym czymś co się w niej zalęgło. O odrobinę więcej czasu, co by zrozumieć wszystko co się dzieje dookoła. I może… może o zdrowie dla Pana Moody’ego. Co by się tata nie dowiedział, a jak się dowie, to co by nie był zły.

Zadanie poboczne - Zakupy na Pokątnej
Zakupione przedmioty: Peleryna i owoce ususzone w popiele (przewaga: bogacz II)
Link do fabularnego posta: klik

adnotacja moderatora
Dopisane. @Lorien Mulciber
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
01.04.2026, 21:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026, 23:54 przez Baba Jaga.)  
Z kim spędzałem Mabon: z rodziną Lestrange
Linki do postów (2000 słów): klik (grubo ponad 2000 słów)

Zadanie poboczne - Dary
Link do rzutu: klik
Link do posta z kładzeniem darów na ołtarzu: klik
Intencja: „modląc się w intencji swojej rodziny: zwłaszcza sióstr i rodziców, którzy wszystko stracili w ogniu – i nawet jeśli i ją to dotyczyło w pewnym stopniu, to nie myślała tutaj o sobie. Prosiła o siłę i odwagę dla Prim, Daphne i Olivii, o to, by znalazły spokój i szczęście.”

Zadanie poboczne - Zakupy na Pokątnej
Zakupione przedmioty: 2x Owoce ususzone w popiele
Link do fabularnego posta: klik

adnotacja moderatora
Dopisane. @Victoria Lestrange
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
01.04.2026, 21:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026, 23:56 przez Baba Jaga.)  
Z kim spędzałem Mabon: Rodzinna kolacja Lestrange w Maida Vale.
Linki do postów (2000 słów): klik 2 988 słów

adnotacja moderatora
Dopisane. @Laurence Lestrange
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa