• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Poczta Mony

Poczta Mony
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
10.12.2025, 09:50  ✶  
11.09.1972

Z moim rezerwatem wszystko w jak najlepszym porządku. Jak się okazuje, spustoszenie dotknęło wschodniego i południowego brzegu Anglii, omijając resztę jej terenów, a także i wysp. Dosłownie szczęście w nieszczęściu, ale przygotowujemy się do ewentualnej pomocy innym poszkodowanym ośrodkom i przyjęciu okazów, którymi przez zniszczenia nie mogą się teraz zająć.

A ty? U ciebie wszystko dobrze?

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
03.05.2026, 09:42  ✶  
2.10.72

Kochana Mo,

już kiedy byliśmy młodsi myślałem nad stworzeniem takiej kapsuły. Myślałem, że zakopiemy ją gdzieś w Walii, podczas naszej wycieczki. Niestety, z wiadomych względów, plan ten spalił na panewce.

Myślę, że to dobry pomysł, by schować tam listy ukrywane latami przez mojego ojca. Pogrzebać wspomnienia lat, w których nie byłem u Twojego boku. Symbolicznie pokazać, że to wszystko już za nami. Być może te dziesięć lat pozwoli nam prawdziwie pogodzić się z przeszłością. Rany się zaleczą.

Zakopmy ją w Walii, podczas naszej wycieczki. Nie znam tamtych terenów, więc lepiej, żebyś to ty wybrała miejsce. Najlepiej jakieś spokojne, by złe wspomnienia mogły wyparować. Pojechać na swego rodzaju wakacje.

Chrissy powiedziała, że wieczorem zajmie się Convivium, co oznacza, że będziemy mieli trochę czasu dla siebie. Może jakaś kolacja? Słyszałem, że Bertie Bott otwiera nową knajpę.

Kocham Cię
Icarus

Too close to the Sun
You warned me, Father
That if I flew too high
I would fall.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
01.06.2026, 22:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2026, 22:14 przez Electra Prewett.)  
Do przesyłki załączono pakunek z dwoma płaszczami.
25.10.1972

Mona,

starałam się wykonać płaszcze zgodnie z zamówieniem, ale przy jednym z nich chyba mnie to przerosło. Wiem, że nie tego oczekiwałaś i naprawdę Cię za to przepraszam (mam nadzieję, że przynajmniej ten haft smoka jakoś się udał?).

Jeśli chciałabyś teraz poszukać innego krawca (co totalnie zrozumiem) to polecam mojego kuzyna, Christophera Rosiera.

Całuję,
Electra

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
03.06.2026, 13:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2026, 13:46 przez Helloise Rowle.)  
Ptaszysko powróciło do Mony od razu, 27 września, z gotową odpowiedzią na list — bo nad czym się tu zastanawiać! Do listu dołączona papierowa torebeczka z suszoną ziołową mieszanką.

Kochanie, koniecznie noś amulet bursztynowy pod ubraniem. Musi mieć kontakt ze skórą, żeby energie mogły swobodnie poprzechodzić i wyciągać pył z gardła.
Przesyłam ci garść ziółek — przegotuj je w kociołku z bursztynem i wypij ten napar, a nasycą się jego mocą i będziesz mogła zadziałać również wewnętrznie, jeśli amulet nie wystarczy.
Dobrze, że pamiętasz słowa babki. Sproszkowana żywica bursztynowa z miodem wyleczyła przecież prapradziadka Flawiusza ze smoczej ospy w niecałych pięć dni. Nikt nie wołał do niego nawet uzdrowiciela, ot, nie było po co. Przeszło jak przeziębienie.

Boleję, że tak cię ten kaszel męczy. Może wyjedź z Londynu na jakiś czas. Boję się myśleć, jakie tam musi być powietrze.

H.

dotknij trawy
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
08.06.2026, 14:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.06.2026, 15:02 przez Elliott Malfoy.)  
Zapieczętowana jadeitowym woskiem koperta w kolorze kości słoniowej, a w jej środku list na papierze z tłoczoną tarczą herbową Malfoyów.

Październik 1972

Szanowna Panno Rowle,

Droga Mono,

mieliśmy przyjemnośc wymienic uprzejmosci oraz dyskutowac o magicznych stworzeniach przy paru oficjalniejszych okazjach. Należy również wspomniec, że w przeszłości korzystałem z wiedzy oraz doświadczenia Twojej kuzynki, Reginy.

Poza działalnością charytatywną na rzecz abraksanów, koni i stworzeń  spokrewnionych, przyjmuje je również pod dach swojej stajni oraz ośrodka, aby, z pomocą specjalistów, byc w stanie zaangażowac się osobiście, a nie polegac jedynie na zawartości skarbca.

Zdaję sobię sprawę, że Twoja ekspertyza leży w smokach, ale z racji aktualnej, dośc gwałtownie zmieniającej się sytuacji politycznej w kraju, najsensowniej jest mi się zwrócic do lokalnego specjalisty. Wielu eksperów, z resztą zachowawczo, nie chce aktualnie podróżowac w te strony. Mam nadzieję, że nie weźmiesz mojej propozycji za obelgę, szanuję i doceniam Twoje umiejetności, własnie dlatego zaznaczam, iż zdaje sobię sprawe z rożnicy w specjalizacjach.

Jeżeli bylabyś w stanie wspmóc mnie w kontekscie leczniczym i behawioralnym, byłbym dozgonnie wdzięczny. Jeżeli o wynagrodzenie chodzi, jestem otwarty na wszelkie propozycje. Czas nie jest tanim towarem.

Jeżeli interesuje Cię przedstawiona oferta, proszę podaj w korespondencji swą dostepnośc w najbliższych tygodniach, abym mógł zorganizowac tour po ośrodku oraz stajniach, które mam pod opieką.

Z wyrazami szaczunku i pozdrowieniami,
Elliott Malfoy

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
hiraeth
You think I’ll be the dark sky so you can be the star?
I’ll swallow you whole.
sława
V
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
rzemieślnik
182cm, oczy wpadają w błękit lub w zieleń w zależności od światła, wąskie źrenice, splamienie gadzią chorobą, dobrze zbudowany jak na kalekę, nosi widoczną biżuterię, w tym kolczyki w obu uszach

Seisyll Rowle
25.08.2026, 13:32  ✶  
Mono,

tutaj u mnie, jak przed każdym sabatem, praca wre. Nie żałuj mnie jednak. Zwłaszcza, że kiedy ptak przyniósł list od Ciebie i mogłem złamać lak, całe zmęczenie dnia wnet ze mnie opadło. Przedmioty, których pragnęłaś wykonałem z ochotą. Możliwe, że powinienem być skromniejszy, ale nie da się udawać skromności, kiedy czyjeś słowa przynoszą taką pogodę ducha.

Wyzbyj się tego poczucia winy. Beddgelert i Llanberis za tobą tęsknią, ale nie uciekają. Pilnuj swojego szczęścia i noś je w sercu nieustannie, gdziekolwiek zamiecie Cię wiatr losu – choćby to był i Londyn, bądź po prostu szczęśliwa i wiedz, że zawsze znajdziemy tu dla Ciebie miejsce. Skłamałbym mówiąc o tym, że nie mam czasami ochoty dać wam wszystkim pstryczka w nos za to jak rzadko mnie odwiedzacie, ale nie jestem ślepy na to co dzieje się ze światem. Na wszystko przyjdzie czas.

Przy okazji, wbrew pozorom oprócz zaganiania was do pracy, mam też czasem do przekazania kilka pozytywnych wieści.

Korzystaj z okresu Samhain rozsądnie,
Wujek

Wraz z listem do mieszkania Mony przekazano takie sobie, ale znośne gwoździe i naprawdę wykurwisty wizualnie smoczy lampion. @Mona Rowle

walijski #5e7f63
Salazar #7f4242
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa