• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Sowa Electry

Sowa Electry
Paserka z Nokturnu
Nagroda przynależy zuchwałym, a splendor zwycięzcom.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów. Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.

Ceolsige Burke
10.09.2026, 20:45  ✶  
Zmachana i wyraźnie zmęczona płomykówka przeleciała łukiem zostawiając małą, butelkowo zieloną kopertę z okrągłym purpurowym lakiem. Sówka następnie przysiadła na najbliższej wolnej przystani i przygarbiona wydawała się niechętna do dalszych lotów.

Londyn, 24.10.1972

Szanowna Pani Prewett,

Piszę do Pani z polecenia naszych wspólnych znajomych. Z okazji nadchodzącego Samhain poszukuję obecnie specyficznego odzienia. Odzienie powszechnie znane pod określeniem szat stagnacji zdaje się jest pożądanym element wyposażenia na nadchodzące uroczystości. Konsensus widzących wydaje się wskazywać, że wykonane z okazji tegorocznego święta szaty z imienną dedykacją dla konkretnego użytkownika mogą wykazywać wyjątkowe właściwości.

Z tej właśnie przyczyny wdzięczna byłabym gdyby znalazła Pani czas i chęci na wykonanie dwóch zestawów szat stagnacji. Jeden dedykowany Urd Nordgersin oraz jeden dedykowany mojej osobie - Ceolsige Burke. Autorski projekt według Pani najlepszego gustu związany z morską stylistyką byłby idealny. Opinia jaką podzielili się nasi znajomi pozwala mi ufać, że inspiracji Pani nie zabraknie. Liczę, że mimo napiętych grafików czasu i sił także starczy.

Z wyrazami szacunku,
Ceolsige Burke
szekspirowski książę
words, words, words
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Szef zakładu pogrzebowego
Wysoki (192 cm) dżentelmen o aparycji przyjemnej, choć dość ponurej. Wystrojony w szaty czarne, pogrzebowe. Ciemne włosy, które w słońcu mogłyby wyjaśnieć, opadają mu często na czoło. Ma szare, podkrążone oczy, bladą cerę, która rzadko widzi słońce. W jego mowie, choć przesiąkniętej angielskością, co jakiś czas pobrzmiewa szkocki akcent.

Othello Fawley
11.09.2026, 19:28  ✶  
27.10.72

Szanowna Panno Prewett,
ze względu na Pani afiliacje z Domem Mody Rosier, chciałbym zamówić u Pani szaty stagnacji, najlepiej w kolorze czarnym. Zapłacę za nią, ile Pani zarząda i dołożę zniżkę na świece na moim straganie na jarmarku w Little Hangleton.

Pozdrawiam
Othello Fawley

Książę ciemności
Kiedy nareszcie zaśniesz, piękna pomrocznico,
W głębinie mauzoleum czarno-marmurowej,
Co wystarczy ci tedy za strojną alkowę,
I kiedy dół wilgotny ci będzie łożnicą.
lover, not a fighter
sława
VI
krew
czysta
genetyka
oko uśpione
zawód
artysta sceniczny
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
11.09.2026, 20:04  ✶  
Londyn, 25.10.1972
Ellie,

Jak mijają Ci pierwsze tygodnie w nowej pracy? Mam nadzieję, że nie jesteś zmuszona szyć jakichś totalnie sztywniackich projektów, szkoda by Cię było na to!
Potrzebuję szat stagnacji na Samhain. Czy zrobisz mi ten zaszczyt i przyjmiesz zamówienie? W kwestii projektu chętnie zdam się na Ciebie. Wiem, że to poważne święto i w ogóle, ale po pierwsze uważam, że najwyższa pora ożywić trochę nasze tradycyjne, dostojne szaty, a po drugie, i tak nie są w moim stylu. Zatem jeżeli jest coś, co zawsze chciałaś uszyć, ale nie znalazłaś wystarczająco odważnego klienta, możesz na mnie liczyć.
Gdybyś potrzebowała dodatkowych pomiarów, jakiejkolwiek pomocy, albo konsultacji, wal jak w dym (nie żebym uważał, że potrzebujesz wsparcia kreatywnego, ale Samhain teraz pewnie wszyscy zamawiają te szaty, a wypalenie jest suką).
Gdybyś chciała rozerwać się po pracy, to również wal.

Trzymaj się!

Hannibal
lover, not a fighter
sława
VI
krew
czysta
genetyka
oko uśpione
zawód
artysta sceniczny
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
11.09.2026, 20:51  ✶  
Londyn, 26.10.1972
Ellie!

Jesteś najlepsza! Szata jest genialna i pasuje jak ulał! Dziękuję! Każdemu będę opowiadał, że to Ty jesteś autorką tego cuda!

Wybierasz się na sabat? 

Ściskam i całuję,
H.
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
11.09.2026, 21:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.09.2026, 21:30 przez Jonathan Selwyn.)  
Do listu dołożono kosz dyń i bakłażanów.
29.10.1972
Droga Electro,
szalenie przepraszam, że tak na ostatnią chwilę, ale czy byłaby możliwość zamówić u Ciebie warzywne lampiony? Oczywiście zapłacę niezależnie od efektów większą cenę ze względu na tak drastyczny termin. Aby ułatwić pracę do zamówienia dołączam warzywa.
Z wyrazami szacunku,
Jonathan Selwyn
Dr Jekyll & Mr Hyde
o dwóch takich, co podzieliły księżyc
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
rozszczepieniec
zawód
stażystki w Mungu / kelnerki w mugolskim barze
Dość wysoka (173 cm) blondynka o niebieskich oczach. Wydaje się szczupła, ale w rzeczywistości jest dobrze umięśniona i szybko biega. Mówi z delikatnym akcentem. Najczęściej zakłada mugolskie ubrania, ceni sobie swobodę, ale na specjalne okazje ma kilka pięknych sukni i szat, odziedziczonych po matce.

Zelena Brekker
11.09.2026, 23:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.09.2026, 00:13 przez Zelena Brekker.)  
Electra otrzymuje dynię, do której przytwierdzony jest list.
23.10.1972

Droga El,

czy mogłabyś zrobić mi lampion na Samhain? W przeciwieństwie do mnie posiadasz do tego talent i cierpliwość. Nie wiem, ile w tym prawdy, ale podobno lampion i szaty stagnacji zapewniają jakąś ochronę przed nawiedzeniem. Przezorny zawsze ubezpieczony, co nie? Nie jest to zgodne z moją wiarą, co prawda, ale wychodzę z założenia, że jeśli weszłam między wrony, muszę krakać tak jak one. Czy zdążyłabyś z uszyciem mi takiego wdzianka? Jeśli masz jakiś model z przeszłych lat, to w zupełności by mi wystarczył.
Mam nadzieję, że nie sprawiam Ci tą prośbą wielkiego problemu, gdyby tak było, to olej mój list i w ogóle się nie przejmuj.

Powodzenia w przygotowaniach!

Zelena
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
12.09.2026, 23:34  ✶  
25.10.1972
Droga Pani Prewett
Słyszałam, że jest pani wschodzącą gwiazdą krawiectwa, dlatego chciałam złożyć na pani ręce zamówienie na szatę stagnacji. Chciałam, żeby mogła być noszona jako bardzo stylowa szata wierzchnia. Załączam w liście odpowiednie wymiary.

Z wyrazami szacunku,
Ambrosia McKinnon

she was a gentle
sort of horror
paperboy
You've got so much to do
And only so many hours in a day
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Fotograf
1,85 m wzrostu, włosy [s]wcale nietlenione[/s] jasne, kręcone, zawsze w lekkim chaosie; błękitne oczy. Ubrany zazwyczaj w koszulę i dżinsy, często nosi krawat, skórzaną kurtkę i aparat fotograficzny zawieszony na pasku na szyi.

Henry Lockhart
13.09.2026, 10:20  ✶  
27.10.72

Droga Ellie,
mam do ciebie prośbę: razem z Hestią wybieramy się na jarmark z okazji Samhain w Little Hangleton. Czy mogłabyś stworzyć dla nas szaty stagnacji? Oczywiście za wszystko oddam kasę (po wypłacie z Proroka prześlę ci, ile będziesz chciała).

Pozdrawiam
Henio

Złoty chłopiec
Przymruż złociste światełka,
Ukryj się pod matki rąbek,
Nim cię zgubi śronu ząbek
Lub chłodnej rosy perełka.
paperboy
You've got so much to do
And only so many hours in a day
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Fotograf
1,85 m wzrostu, włosy [s]wcale nietlenione[/s] jasne, kręcone, zawsze w lekkim chaosie; błękitne oczy. Ubrany zazwyczaj w koszulę i dżinsy, często nosi krawat, skórzaną kurtkę i aparat fotograficzny zawieszony na pasku na szyi.

Henry Lockhart
17.09.2026, 15:09  ✶  
Odpowiedź na ten list.
28.10.72
Ellie,
dzięki! Jesteś wielka! Swoją drogą zmierzasz pojawić się w LH w Samhain?
Pozdrawiam
Henry

Złoty chłopiec
Przymruż złociste światełka,
Ukryj się pod matki rąbek,
Nim cię zgubi śronu ząbek
Lub chłodnej rosy perełka.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
21.09.2026, 12:00  ✶  
26.10

Electro,

czy podjęłabyś się próby wykonania szaty stagnacji dla mojego wuja? Wprawdzie jest on znawcą mody, ale tutaj tak naprawdę najważniejsze, aby była praktyczna na jesienną noc Samhain, nie dała go opętać i może pozwoliła schować parę drobiazgów.
Załączam wymiary oraz zaliczkę (niezależną od efektu).

Z pozdrowieniami
Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa