• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Henry'ego

Sowa Henry'ego
malfoy z temu
You've got so much to do
And only so many hours in a day
1,85 m wzrostu, włosy [s]wcale nietlenione[/s] jasne, kręcone, zawsze w lekkim chaosie; błękitne oczy. Ubrany zazwyczaj w koszulę i dżinsy, często nosi krawat, skórzaną kurtkę i aparat fotograficzny zawieszony na pasku na szyi.

Henry Lockhart
08.05.2025, 16:54  ✶  
Henry Paul Lockhart
Nyarlathotep
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
04.06.2025, 14:19  ✶  
09.09.1972

Henry,

żyję!!! Na szczęście nie zaznałam żadnych większych szkód. Część tej nocy spędziłam w mieszkaniu dziewczyny mojego brata (długa historia) dlatego mogłeś mnie nie widzieć. Teraz jestem u mamy na wsi, w miejscowości której szczęśliwie pożar nie dosięgnął.
A jak Ty się trzymasz? Co z Twoim mieszkaniem?
Twój list bardzo mnie pocieszył. Pamiętaj, że ja też zawsze jestem gotowa Ci pomóc!

Electra

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
lover, not a fighter
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
04.06.2025, 14:52  ✶  
List dostarczony 9 września rano przez dorodnego kruka, kraczącego na widok Henry’ego “Lettre! Lettrrrre!“. Kartka jest pobrudzona sadzą, a jej górna część oderwana, jakby piszący usunął coś, co było wyżej.

Henry!
Jesteś cały? Mieszkanie nie spłonęło? Proszę, daj znać.
Gdybyś potrzebował pomocy, też daj znać.
Wybacz tę strasznie brudną kartkę, ale chwilowo nie mam nic lepszego.

Hannibal Selwyn
lover, not a fighter
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
14.06.2025, 14:30  ✶  
Odpowiedź dostarczona po południu, na eleganckiej firmowej papeterii teatru The Globe. Pismo jest zdecydowanie staranniejsze, niż na porannej wiadomości. Do listu jest dołączona podłużna paczuszka zawierająca różdżkę.

Londyn 09.09.72

Henry,

Co to znaczy “trochę się połamałem”

Dobrze słyszeć, że masz sytuację pod kontrolą.
Ja jestem właściwie jak nowy, ale będę się musiał wyprowadzić na jakiś czas - mieszkanie wymaga generalnego remontu i być może egzorcysty, a pewnie niełatwo będzie znaleźć teraz wolnych fachowców.

Możesz przekazać tę różdżkę Hestii wraz ze zdjęciami niedoszłego gwałciciela. I pozdrów ją ode mnie. Hestię, nie różdżkę.
Kurtkę oddam tylko do rąk własnych!

H.S.
lover, not a fighter

Hannibal Selwyn
16.07.2025, 17:53  ✶  

Będę.

H.

Odpowiedź na ten list.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
18.08.2025, 15:37  ✶  
10.09.1972, Londyn

Szanowny Panie Lockhart,
z niewypowiedzianą ulgą przychodzi mi czytać, że ukradziona mi sakiewka nie przepadła na dobre i że znalazł się ktoś, kto postanowił ją zwrócić. Biorąc pod uwagę aktualnie panujące zamieszanie wywołane ostatnimi dniami, mogę zaproponować dwunasty albo trzynasty września. Jeśli któryś z tych dni by panu odpowiadał, mogę pojawić się w Redakcji Proroka o godzinie kiedy kończy pan pracę.

Pozdrawiam,
Atreus Bulstrode
broken one
Chudy jak wypłata i długi jak miesiąc (187cm). Eteryczna uroda Lovegoodów rozwodniona mugolską pospolitością. Rude włosy domagające się fryzjera, broda domagająca się brzytwy, której starym zwyczajem nie posiada w domu. Jasnozielone oczy. Ubrany zwykle w proste szaty, czarne, lub w stonowanych barwach, skrojone tak, by nie krępowały ruchów.

Lazarus Lovegood
23.09.2025, 15:36  ✶  
Koperta oznaczona pieczęciami Ministerstwa Magii, Organu Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego i oficjalną pieczęcią Anthony’ego Shafiqa została dostarczona 15 września przed południem.

Londyn, 15.09.72

Sz. P. Lockhart,

Kontaktuję się z Panem z ramienia Ministerstwa Magii ws. zdjęć wykonanych przez Pana w nocy z 8 na 9 września br.

Proponuję spotkanie w tej sprawie w dniu jutrzejszym o godzinie 12:00.

Proszę o potwierdzenie tego terminu lub zaproponowanie innego - w miarę możliwości nieodległego - a skontaktuję się z Panem w kwestii miejsca spotkania.

Z poważaniem,
Lazarus. O. Lovegood
Organ Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
27.09.2025, 00:18  ✶  
Siema Henio, jest sprawa. Dostaliśmy cynk od jakiegoś świra, że coś się dzieje w Dunwich i stara chce to wrzucić w wieści z Anglii, żeby napisać coś o wodzie, a nie ciągle o ogniu. To jakaś śmierdząca rybą dziura, co ją zalało aż zostały trzy domy na krzyż. Kurewsko nie chce mi się jechać, bo wciąż kaszlę jak pojebany, a tam nieźle wieje, więc masz, chwytaj swoją szprotkę i do boju! Dałem znać w kadrach, żeby wypłacili Ci moją delegację, ale nie mów starej bo ona już mi nagadała, że to prawie jak sanatorium. Kumasz to? Prawie robi różnicę! Ode mnie masz wyłączność, jeśli coś znajdziesz. Jak nie, to zrób niezłe foty i coś wypłodzimy na miejscu, żeby nie kwękała.

Dean

Pierwszy tydzień października przyniósł nieoczekiwany zwrot akcji. Notatka zostawiona przez redakcyjnego kolegę, któremu nieopatrznie zwierzyłeś się wcześniej ze swoich ambicji, momentalnie stała złotym gralem - szansą na którą czekałeś! Niestety nie mogłeś od razu wycisnąć z niego więcej informacji na temat informatora, Dean uciekł przed gniewnym spojrzeniem waszej redaktorki na zwolnienie lekarskie.

zadanie od mistrza gry
Przed wyruszeniem w drogę miałeś szansę w jakiś sposób się przygotować. W pierwszym poście tematu przygody określ jedną aktywność, którą zrobiłeś jeszcze w Londynie (pozyskanie rzeczy, informacji, sojusznika itp.), a która mogłaby dać wam przewagę w Śledztwie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa