• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący aż 193 cm wzrostu. Długość włosów często sięga mu karku. Zazwyczaj goli się na gładko, bądź pozwala sobie utrzymać zarost. Ostatnie wydarzenia spalonej nocy doprowadziły do tego, że zapuścił brodę. Twierdząc, że być może w ten sposób, nie zostanie rozpoznany przez oprawców. Ubiera zwyczajnie jak każdy mugol. Posiada bardzo dobrze zbudowaną sylwetkę, co zasługą jest wieloletnie ćwiczenie ciała.

Tristan Ward
17.09.2026, 11:37  ✶  
Odpowiedź na ten list przyszła jakąś godzinę, dwie później. Tristan od razu odpisał.

Londyn 27 październik 1972r.

Brenno,

Pamiętam naszą rozmowę. Zaraz po tym jak ją skończyliśmy, przypomniało mi się, że już komuś takie zlecenie robiłem. Czasu mało, ale postaram się wykonać je dla Ciebie priorytetowo. Materiału mi zostało, więc powinienem zdążyć na czas.

Olivia przesyła buziaki.

Tristan

@Brenna Longbottom
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
17.09.2026, 17:11  ✶  
odpowiedź na to, 25/10/72

Załatwi się sprawę, jak należy. Wiadome.
Dzięki za info i organizację.

WT

piw0 to moje paliwo
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże przydługie włosy, niechlujny zarost, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, we flanelowe koszule w kratę i wytrzymałe robocze spodnie. Jego rysy zdradzałyby arystokratyczne pochodzenie gdyby tylko się ogolił. Ma spracowane ręce i przyjazny uśmiech, gdy tylko ktoś poprosi go o pomoc.

Samuel McGonagall
Wczoraj, 13:32  ✶  
Bee

w sabat nie pójdę do Kniei ani nigdzie
myślałem dużo i z moją klątwą nie ma sensu wychodzić do ludzi
zbyt dużo ludzi mi nie służy

ale

w listopadzie chce pokazać ci miejsce gdzie zginęło drzewo
dość czekania Bee czasem śni mi się tamten moment i czas
nie wierzę żeby to było jedno z widm
jesteśmy umówieni?
uważaj na siebie żebyś potem mogła uważać na mnie

S
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
Wczoraj, 13:39  ✶  
27.10

Dostaje w łeb od tych lampionów, ale ten dla Księżycowego Stawu wyszedł całkiem spoko. W sabat myślę, że będę w Little Hangleton, mam przeczucie, że Polana to tylko zmyłka, a prawdziwe piekło jebnie w mojej ulubionej wisielczej wiosce. Z drugiej strony nie wiem czy powinnaś traktować to poważnie, skoro moje trzecie oko działa jak działa. Może to tylko ziszczenie koszmaru w którym potrzeba mnie gdzieś, gdzie mnie nie ma.

Będę mieć oczy i uszy otwarte, ręka na różdżce.

M

ps. coś nam się zalęgło w bibliotece, gdybym się nie znała na poltergeistach to powiedziałabym, że to jego kolejne odradzające się wcielenie
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (46): « Wstecz 1 … 42 43 44 45 46

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa