31.12.2023, 13:27 ✶
Wiadomość z ranka dnia: 27.07.1972
Drogi Philipie,
będziesz wieczorem w domu? Mógłbym Cię odwiedzić.
będziesz wieczorem w domu? Mógłbym Cię odwiedzić.
Laurent Prewett
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
Pożoga gorejąca w niebieskich oczach (he's always in heat!!) i figlarne iskierki ognia: te igrające w jego spojrzeniu – zawsze zbyt intensywnym, jak u męczennika przeżywającego ekstazę – i te pośród zmierzwionych wiatrem blond włosów, w których blask pochodni wydobywa rudawe refleksy świetlne. Pod opuszkami wiecznie poparzonych palców czai się obietnica płomieni. Sam jest niczym żyjący płomień, z ruchami, w których tkwi niewymuszona pewność siebie – ale i swego rodzaju nieprzewidywalność. Ogień otula tego postawnego (1,80 m) mężczyznę równie szczelnie, co płaszcz bożej łaski, i tylko woń kościelnych kadzideł potrafi zamaskować towarzyszący mu zawsze swąd dymu i zapach benzyny. Podstawowe wyposażenie Jima obejmuje: uśmiech cherubina z renesansowych obrazów, bardzo charakterystyczny, wyjątkowo głęboki głos, w którym przebrzmiewają nuty irlandzkiego akcentu, starą podręczną biblię, elegancki komplet składający się z białej koszuli, dopasowanych spodni, kamizelki i niewielkiego noża od Flynna (all removable) oraz drewnianego krzyżyka (NOT REMOVABLE), a także chęć zbawienia całego świata (w butonierce).
11.02.2024, 07:09 ✶
Tajemniczy pamflet nie wiadomo skąd pojawił się wśród korespondencji od fanów Philipa...
![]() gniew mój wybuchnie
jak ogień będzie płonął i nikt nie zdoła go zgasić 175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.
28.02.2024, 15:24 ✶
31.07.1972
Drogi Philipie, od początku czerwca jestem w nieustającej podróży, o czym mało kto wie. To również jeden z powodów, dla których nie mogłem udać się na pojedynek. Napisz mi proszę, jak to wszystko się skończyło. Mam nadzieję, że poza tym u Ciebie wszystko dobrze. Nie chcę opowiadać wiele o moim obecnym wyjeździe. Nie wiem, kiedy wrócę. Spotkałem się z interesującym przepisem na brownie z bananów, masła orzechowego i kakao. Mam nadzieję, że Ci zasmakuje. Podsyłam także gotowe ciasto, które sam własnoręcznie (!) piekłem. Serdecznie pozdrawiam,
Giovanni Do listu dołączono kartkę z przepisem oraz szczelnie zapakowany kartonik z gotowym wypiekiem dobrej jakości (ciężko byłoby coś zepsuć w tym przepisie). 175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.
02.03.2024, 11:58 ✶
Philip mógł dostrzec dwa charaktery pisma, z czego ten brzydszy podopisywał jeszcze coś w ładniejszej części.
8.08.1972
Drogi Philipie, powód mojej podróży jest nieco skomplikowany, ale wyjaśnię Ci wszystko, gdy finalnie wrócę do domu. Szykuj się na najnudniejszy monolog w życiu. Cieszę się z wyniku pojedynku. Mimo wszystko, żaden z Was nie potrzebował okrycia się publiczną hańbą przegranej. A co do Loretty — jesteśmy społeczeństwem cywilizowanym, jako dorosła kobieta powinna sama zadbać o swój honor lub jego brak. Mam nadzieję, że Twoja kontuzja to nic poważnego. Pozdrów ode mnie rodziców. Cieszę się, że spodobało Ci się ciasto. Serdecznie pozdrawiam,
Giovanni
Tu jonathan Poprosiłem gio żeby mi zostawił list do wysłania bo chciałem coś dodać od siebie Nie mogę ci nic powiedzieć o podróży ale muszę polecić ci taki fajny mugolski film Nazywa się "głębokie gardło" Musisz to zobaczyć, przełom kinematografii Idź, kup bilet i nie pytaj o czym to jest Nie pożałujesz PS Tylko nie idź na to ze starymi, nie zrozumieją 175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.
02.03.2024, 12:04 ✶
Miłego rejsu. Nie utop się. Jak dobrze że dobrałem się do listu przed gio, inaczej by zniechęcił ciebie do filmu. Nie wspominaj mu o tym. Mu się nie podobał ale według mnie jest bardzo interesujący Sam zobaczysz Jo 175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.
10.05.2024, 09:55 ✶
18.05.1972
Drogi Przyjacielu, Piszę do Ciebie dopiero co odłożywszy najnowszy numer Proroka. Opisana w nim katastrofa dogłębnie mną wstrząsnęła, tym bardziej, że brałeś w niej udział. Artykuł nie wspomniał nic o Twoim stanie zdrowia, dlatego śpieszę z tym pytaniem bezpośrednio do Ciebie. Jesteś cały? Co tam się wydarzyło? Czy przyczyny opisane w artykule są prawdziwe, czy może wydarzyło się tam coś nieprzeznaczonego dla oczu Mugoli? Jestem gotów złożyć Ci wizytę w każdej chwili, daj tylko znak. Giovanni Mierząca około 160 cm blondynka, o czarnych oczach oraz ustach które praktycznie zawsze podkreśla czerwienią.
Dba o swoją prezencje, zawsze stara się starannie dobierać stroje, fryzury, makijaż.
Celine roztacza wokół siebie wyrazistą, ale i przyjemną woń, w której mieszają się ze sobą frezja, konwalia, wanilia, nuty drzewne i czarna porzeczka.
29.05.2024, 21:56 ✶
Londyn 30.07.1972
Philipie, tak się składa, że mam kilka wolnych dni i korzystając z tej okazji zatrzymałam się w moim londyńskim mieszkaniu. Bardzo chętnie spotkam się z Tobą podczas kiermaszu. Możemy umówić się obok mojej ulubionej kawiarni na Pokątnej? Powinnam być dostępna po godzinie 17. Celine Delacour Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.
03.07.2024, 16:57 ✶
Do Philipa dotarła pocztówka z Neapolu. ![]() Neapol, 11 VII 1972
Philipie,Znów mnie gdzieś wywiało, tym razem Włochy! A na przyjęciu u Abottów ledwie kilka słów zamieniliśmy na początku, nim porwali mnie fascynaci Grecji. Oby teraz nie było podobnie, z Włochami, nie mam czasu zwiedzać. Na szczęście jestem na krótko, upał niesamowity. Ze słonecznej Italii pozdrawia, ![]() PS Proszę odpisywać do Warowni, wrócę do Anglii prędzej, niż dosięgnie mnie korespondencja. I am the prophet with the answers you seek
Time, I've unlocked it I see past and future running free Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).
19.07.2024, 09:39 ✶
|
|