04.09.2023, 11:47 ✶
![[Obrazek: uVjyOMy.png]](https://i.imgur.com/uVjyOMy.png)
Zephyros
Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn 13.09.33[/align]
xx,
x
[align=right]xx,[/align]
[podpis="xx"][/koperta]
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.
04.09.2023, 11:47 ✶
![]() ZephyrosKod: [koperta] Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.
14.09.2023, 17:57 ✶
Drogi bracie, nie wiem czy czytałeś najnowsze wydanie Proroka, ale z końcówką lata zamierzam bronić godności naszej siostry. Wyzwałem na pojedynek Philipa Notta. Pragnę postawić na mocny akcent naszego rodu, dlatego zarezerwowałem miejsce dla Ciebie wraz z synem. Nie dbam o to co mówi i myśli ojciec, musimy trzymać się razem. Psychofani Notta już wysyłają mi pogróżki, dlatego gdybyś był łaskaw przygotować dla mnie porcję eliksiru Exstimulo, lub czegoś innego co przyda się w nierównej walce. Wolę dmuchać na zimne. Bellatrix jest kobietą niewielkiego wzrostu, mierzy bowiem jakoś 157 centymetrów. Jest szczupła. Włosy ma ciemne, niemalże czarne, kręcone. Cerę jasną, praktycznie białą. Oczy duże, widać w nich pewne szaleństwo, koloru niebieskiego. Ubiera się głównie w czerń, dba o to, jak wygląda. Używa perfum o zapachu liczi i czerwonej porzeczki z nutą róży, wanilii i wetywerii.
26.09.2023, 21:24 ✶
Londyn 15.05.1972
Najdroższy Kuzynie, Mam nadzieję, że zastaję Cię w pełni zdrowia. Piszę do Ciebie z ogromną prośbą. Doszły do mnie słuchy o Twoim wybitnym talencie do tworzenia eliksirów. Ostatnimi czasy nie sypiam najlepiej, czy byłbyś w stanie stworzyć dla mnie eliksir na bezsenność. Ucałuj Louisa od jego ulubionej cioci. Pozdrawiam,
B. Black Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.
Niewysoka, bo mierząca zaledwie 160 cm wzrostu. Jej postawa jednak wyraża zdecydowanie i pewność siebie. Porusza się miękko, z gracją. Długie włosy w odcieniu słomkowego blondu opadają na ramiona, zwykle rozpuszczone, okalając twarz o regularnych rysach i jasnej karnacji. Błękitne oczy zwykle są podkreślone lekkim makijażem.
29.05.2024, 12:30 ✶
Londyn 17.07.1972
Najdroższy, więc jednak Black i Rookwoodówna postanowili wziąć ślub? W Mungu mówi się o tym już od jakiegoś czasu, ale trzeba przyznać, że się spieszą. Oczywiście że z Tobą pójdę, przecież nie pozwolę Ci iść na wesele samotnie. Camille Niewysoka, bo mierząca zaledwie 160 cm wzrostu. Jej postawa jednak wyraża zdecydowanie i pewność siebie. Porusza się miękko, z gracją. Długie włosy w odcieniu słomkowego blondu opadają na ramiona, zwykle rozpuszczone, okalając twarz o regularnych rysach i jasnej karnacji. Błękitne oczy zwykle są podkreślone lekkim makijażem.
29.05.2024, 22:01 ✶
Londyn 17.07.1972
Laurence, J'ai failli faire une erreur! Dobrze, że napisałeś - po wysłaniu odpowiedzi coś mnie tknęło i ponownie przejrzałam swoją korespondencję. Również dostałam zaproszenie na ceremonię i wesele, nawet nie chcę sobie wyobrażać, do jakiego faux pas bym mogła niechcący doprowadzić podczas rozmowy z Perseusem czy też Vesperą. Lub kimkolwiek. Cieszę się, że Cię mam - jesteś moim światłem, które wskazuje mi drogę! Camille List napisany na delikatnej papeterii ecru po przeczytaniu złożył się samoistnie w uroczego, papierowego łabędzia i sam pofrunął na jedną z półek. Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
14.01.2025, 01:52 ✶
Moi Drodzy,
piszę do Was w sprawie, która wzbudza niepokój i wymaga Naszej uwagi. Maida Vale, które od pokoleń pozostaje pod pieczą naszego rodu i którego od dwóch dekad jestem zarządczynią, doświadcza dziwacznego zjawiska. Czarne Róże, niegdyś ledwie wspominane w naszych kronikach, rozplatają się po całym terenie z siłą i intensywnością, jakiej nie sposób powstrzymać. Ich pędy zdają się sięgać każdego zakątka – oplatają oranżerię, rozarium, a nawet północny dąb. Nie jest to tylko kwestia estetyki; wyczuwam w tej zmianie coś głębszego, coś, co może być zarówno szansą, jak i zagrożeniem dla naszej rodziny. Nawet elfy ogrodowe zachowują się inaczej, przemieszczając się w milczeniu, jakby wyczuwając niepokojącą magię tych kwiatów. Wywiesiłam obwieszczenie na bramie Maida Vale, przestrzegając wszystkich przed zbytnią ciekawością i nierozważnym używaniem magii w obrębie ogrodu. Teren pozostaje otwarty, ale tylko dla tych, którzy podejdą do niego z rozwagą i szacunkiem. To kwestia czasu zanim zainteresują się tym media. Z najgłębszym szacunkiem i troską,
Ciocia, Lorelei Lestrange there is mystery unfolding
|
|