![[Obrazek: 73b3dd490b4e4ecaf9f69115642179c5.jpg]](https://i.pinimg.com/564x/73/b3/dd/73b3dd490b4e4ecaf9f69115642179c5.jpg)
[koperta]
[align=right]Londyn 13.09.33[/align]
xx,
x
[align=right]xx,[/align]
[podpis="xx"][/koperta]
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.
30.06.2023, 21:52 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2023, 17:49 przez Augustus Rookwood.)
Moje listy dostarcza przeważnie kruk-skurwysyn imieniem Angel. Pozdrawiam. Nie odpowiadam za pogryzione dłonie ani pobite okna.
![]() Kod: [koperta] Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
01.07.2023, 22:09 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.07.2023, 22:11 przez Avelina Paxton.)
Na karteczce było kilka szybko zakreślonych słów, a Augustus mógł się domyślić, że będzie to jego nowa alchemiczka. Kartka była niedbale wyrwana z zeszytu i pachniała apteką – mógł się domyślić, że dziewczyna pisała z pracy. List dotarł po dwunastej.
Karmienie kaczek jest dobre, więc zapraszam do Hyde Park. A. Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
23.07.2023, 13:34 ✶
Rookwood, Potrzebuję pomocy. Wiem, że to dziwne i trudne do zrozumienia, ale muszę Ci o tym napisać. Coś złego dzieje się z moimi uczuciami i nie jestem w stanie tego zatrzymać. Czuję miłość do obcego mężczyzny, którego nawet dobrze nie znam, ale to uczucie rośnie w sile z dnia na dzień. Poznałam go podczas Beltane, wniósł dla mnie wianek na pal, a potem napiliśmy się wina w księgarni moich rodziców. Od tamtego dnia nie mogę przestać o nim myśleć. Cały czas czuję jego obecność w moim sercu, a nie jest to wcale logiczne. Boję się tego tak ogromnie. Wiem, że nie powinnam do ciebie pisać z takim czymś, ale wierzę, że potrafisz zachować świeży umysł i mi pomóc. Nie potrafię sobie wytłumaczyć, dlaczego to się stało. Od samego początku było coś niezwykłego w tym, jak na mnie patrzył i jakieś dziwne połączenie między nami. Początkowo myślałam, że to tylko chwilowa fascynacja, próbowałam to zdusić w sobie, ale to nie pomagało, wręcz powodowało jeszcze gorsze emocje. Wstyd mi pisać o takich uczuciach właśnie tobie, ale wierzę, że jesteś w stanie mi pomóc. Zrobię wszystko, ale nie chce się już tak czuć. Nawet zrobię dla ciebie eliksiry za darmo, ale proszę pomóż mi to wyjaśnić. Może ktoś po Beltane też tak miał? Jestem zakochana w tym mężczyźnie wbrew własnej woli, nie znam go, nie znam nawet jego prawdziwego imienia, nie pamiętam nawet za bardzo jak wyglądał. To tak, jakby ktoś postawił przekleństwo na moje serce, które z dnia na dzień staje się coraz bardziej nie do zniesienia. Czuję się zagubiona i rozdarta między tym, co powinnam robić, a tym, co moje serce każe mi czuć. Nie mogę kontrolować swoich emocji ani zrozumieć, dlaczego to się dzieje. Próbowałam o tym zapomnieć, ale to bezskuteczne. Im bardziej próbuję to wytłumić, tym silniejsze staje się to uczucie. Nie mogę też znaleźć tego mężczyzny, nie mogę się z nim skontaktować, aby zapytać, czy też ma tak. Rookwood, proszę, nie osądzaj mnie za to, co Ci teraz piszę. To jest coś, co przekracza moją kontrolę. Nie wiem, jak sobie z tym poradzić ani jak rozwiązać tę sytuację. Chciałabym się z tobą przyjaźnić, ale w ostatnim czasie byłam otumaniona, nie mogłam logicznie myśleć, odtrącałam cię, ponieważ czułam, że muszę tak robić, ale to uczucie jest jak więź, której nie jestem w stanie złamać. Błagam, pomóż,
Avelina Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.
13.08.2023, 07:27 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2023, 07:36 przez Sauriel Rookwood.)
List przyszedł 9.06.1972
mam do Ciebie świeczkowy interes, wpadnę jutro wieczorem. O ile masz czas. Sauriel ![]() Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze. - Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem? - Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością. Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
30.08.2023, 18:51 ✶
Odważnie. Chętnie się wybiorę w podróż, ale na moich zasadach. Zgadzasz się?
A. List pachniał lawendą. Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
30.08.2023, 18:58 ✶
Zjaw się na stacji kolejowej, tej mugolskiej w Londynie.
A. List pachniał lawendą. Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
14.09.2023, 22:34 ✶
Rachunek Sumienia - Przetasowanie kart
Śmierciożercy dopuszczali się wielu rzeczy niegodziwych, nikogo nie dziwiło więc, że rebelianci opowiadający się za Lordem Voldemortem kryli swoje oblicza za białymi maskami. Ich personalia nie były znane opinii publicznej, rzadko kiedy przedstawiali się sobie wzajemnie, chcąc zachować wszelkie środki ostrożności na wypadek schwytania. Czasami jednak niektórzy z nich popełniali błędy i tak też było w przypadku sprawy Amandy Meyreling i Sophie Rey, promugolskich działaczek, które zostały brutalnie zamordowane podczas powrotu z pracy nieopodal Charing Cross Road. Obie z nich trafiły pod twój nóż. Na stół twojego współpracownika trafił Oscar Spencer-Moon, zdemaskowany i poległy Śmierciożerca, z Mrocznym Znakiem wypalonym na lewym przedramieniu. Potencjalnie miałeś u tych dwóch czarownic znaleźć dowody obciążające głównego podejrzanego - Śmierciożercę i (być może czystym przypadkiem) wstępne oględziny zgadzały się z wersją brygady tak dobrze, jakby jeden z jej pracowników był bezpośrednim świadkiem zdarzenia... Czarny Pan miał dla ciebie bardzo jasne zadanie - zmanipulować to wszystko tak, aby brygadziści zamknęli śledztwo, obciążając wszystkim martwego, niemającego już większego znaczenia dla organizacji Oscara. Dowolną ilość rozgrywek i listów w tej sprawie o objętości (łącznej) minimum jednej pełnej sesji, zbierz i zalinkuj w moim temacie konsultacji. Możesz rozegrać je z dowolnym graczem, czarodziejską legendą lub bardem. Wiadomość jest częścią wielowątkowego wydarzenia, jakim jest rachunek sumienia. Rozgrywki mają zawierać minimum jeden rzut kością na akcję. there is mystery unfolding
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.
09.12.2023, 21:32 ✶
Brakowało podpisu, ale jeśli zapytasz siostrę bliźniaczkę, to może będzie wiedziała (a może nie, bo będzie wstydziła się przyznać)...
uszanowanko ![]() ![]() if i can't find peace, give me a bitter glory Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
20.01.2024, 17:02 ✶
Altana
O dziewiętnastej, dwudziestego. A List pachniał lawendą. Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.
20.05.2024, 17:25 ✶
Londyn, 05.07.1972
![]() Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce ![]() |
|