• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Eden

Kruk Eden
god (self-diagnosed)
Suffering feels religious if you do it right. Reach out and touch faith!
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
03.09.2023, 22:01  ✶  
Dzisiejszego dnia Absolut wrzucił mnie w strumień świadomości dotyczący dalszych losów rodziny Lestrange. Nim ktokolwiek z was przerazi się tym, iż doznałem tak szczegółowego widzenia, chciałbym was wszystkich uspokoić wiedzą, iż wszechświat ma dla waszego rodu dobre plany. Sen, którego doświadczyłem dzisiejszej nocy wielokrotnie przedstawił mi związany z wami symbol koła - jest to znany wam zapewne symbol przemijania, ale i dobrego losu - to znak pomyślności i zasłużonego sukcesu. (...) W dalszej części tego listu zamierzam przedstawić indywidualne zdarzenie, związane z odbiorcą tego listu, jakie zostało przeze mnie odczytane dzisiejszej nocy, tj. dnia 13 maja roku 1972.

Eden Lestrange

Będąc całkowicie szczerym, byłem zdziwiony, kiedy wśród wielu symboli dotyczących rodu Lestrange, dostrzegłem tam również symbolizującą Cię jodłę. Drzewo rosło na skraju urwiska, w miejscu, z którego już dawno powinno osunąć się na skaliste wybrzeże, ale mimo tego stało dumnie, tak dumnie, jakby utrzymanie się tej skały płytkimi korzeniami było czymś więcej niż próbą uratowania swojego istnienia - było największym, najgłębszym wyrazem siły, czymś, co zapisze się w gwiazdach na dłużej niż urywek, jakim jest egzystencja pojedynczego drzewa. Moja wiedza pozwala mi powiedzieć „jodła jest symbolem sukcesu artystycznego”, ale kiedy widziałem ją w takim wydaniu, nie mogłem nie zadawać sobie pytania: co właściwie jest Twoją dziedziną sztuki?

Vasilij Dolohov

Fabularny post | Rzut na wróżbę

with all due respect, which is none
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
20.09.2023, 23:26  ✶  
lipiec 1972

Droga Eden,
Może słyszałaś, ale 26 lipca odbywać się będzie pojedynek pomiędzy Louvainem Lestrange i Philipem Nottem, z tego też powodu wysyłam ci imienne zaproszenie wraz z osobą towarzyszącą. Mam nadzieję, że nawet jeśli sami uczestnicy niekoniecznie mogą cię ciekawić, to widok mężczyzn obrzucających się bez celu zaklęciami sprawi ci jakąś przyjemność w życiu.

Atreus Bulstrode
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
20.09.2023, 23:57  ✶  
lipiec 1972

Droga Eden,

U brata niestety to samo. Ubolewam nad tym stanem każdego dnia.

Twoje domysły są całkiem blisko. Nott obraził podczas Beltane Lorettę, za co Louvain żąda satysfakcji. Cały pojedynek więc odbywa się o honor Loretty, aczkolwiek z tego co mi wiadomo, nie jest to informacja podana bezpośrednio do prasy, a przynajmniej to w jaki sposób Nott postanowił swoją byłą dziewczynę obrazić.

Specjalnie dla Ciebie załączam artykuł w proroku, gdybyś chciała poczytać nieco więcej na ten temat.

artykuł w gazecie

Atreus Bulstrode
god (self-diagnosed)
Suffering feels religious if you do it right. Reach out and touch faith!
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
25.09.2023, 00:38  ✶  
W jego przyszłości widziałem przygodę, która prowadzi go do wielkiego sukcesu. Określiłbym go mianem faworyta nieba, ale nie wydaje mi się, żeby to miało wielki związek z pojedynkiem. To dotyczyło jego bardziej prywatnych spraw.

Z czystej ciekawości rzuciłem monetą i wychodzi na to, że niezależnie od tego co powiem i tak tam pójdziesz, bo chcesz tam iść i będziesz bawić się dobrze. Jeżeli chcesz znać moją prywatną opinię, liczę na omdlenie pojedynkowiczów w pierwszej rundzie, bo z o wiele większą chęcią obejrzałbym starcie ich sekundantów... Zajrzyj do loży, w której będę siedział i przyprowadź ze sobą Williama, jeżeli wynurzy się z piwnicy. Będę tam z córką.

V. D.

wiadomość pozafabularna
Masz niepodpiętą sowę i prawie odpisałam na swoją pocztę, błagam zalinkuj se ją na profilu <harold jpg>. @Eden Lestrange

with all due respect, which is none
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
26.09.2023, 01:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.09.2023, 01:08 przez Elliott Malfoy.)  
17/06/1972
Biały kruk Elliotta przyniósł Eden list wraz z najnowszym wydaniem Proroka Codziennego.

Zakładam, że widziałaś już poranną gazetę, ale wysyłam Ci ją na wszelki wypadek, jakbyś była zbyt zajęta ściąganiem czynszu z kolejego darmoz— nieszczęśnika.

Brat Twojego męża zdecydował się pojedynkować z Nottem. Wypadałoby pójść ze względu na nazwisko 'Lestrange’, którym się przecież podpisujesz, ale nie w tym rzecz…

Dostałem zaproszenie, więc zamierzam z niego skorzystać. Erik Longbottom jest sekundantem, stety-niestety Philipa. Brzmi jak przednia zabawa, zjawisz się na 'trybunach’?

Bardzo serdecznie pozdrawiam (bo jakżeby inaczej?),

E.

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
28.09.2023, 22:03  ✶  
Eden,

z powodu choroby Idy i tego wszystkiego, co się wydarzyło, Harper przeniosła mnie do Doliny. Zatrzymuję się u Bertiego. Jutro mam wolne, do popołudnia będziemy pewnie naprawiać dach szopy, o którym ci mówiliśmy, ale gdybyś chciała wpaść później na drinka, to czuj się zaproszona.

Jak coś, to Bott ma urodziny 13 maja.

A.

fear is the mind-killer.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
29.09.2023, 02:01  ✶  
Nie wiem skąd myśl, że miałabyś kupować mu prezent. Pomyślałem po prostu, że skoro odwiedzisz gościa w jego domu, to być może zechcesz złożyć mu życzenia.

A.

fear is the mind-killer.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
24.10.2023, 10:19  ✶  
Do listu była dołączona niewielka paczuszka ze srebrną bransoletką, prostą, grubą opaską, bo wiedziała, że Eden nie lubi się obwieszać biżuterią
Londyn 01/06/72

Eden,

Jako, że dzisiaj jest dzień dziecka, chciałam umilić Ci to święto. Mam nadzieję, że ten drobiazg Ci się spodoba.
Dawno się nie widziałyśmy, czy wszystko u Ciebie w porządku? Strasznie niespokojne czasy nastały.

G. A. Y.
⍜⌣⍜
Przyjazny ghoul z sąsiedztwa
Niepokojące spojrzenie bursztynowych oczu. Wygląda jakby nie spał całą wieczność. Burza srebrzystych włosów. Skóra w niepokojącym, sinym odcieniu. 178cm || chudy

Ururu Marquez
28.10.2023, 18:52  ✶  
5.06.1972

Szanowna Pani Lestrange

Poszukuję mieszkania na wynajem. Najlepiej w Dolinie Godryka, ale Londyn też biorę pod uwagę. Interesują mnie mieszkania trzypokojowe. Planuję znaleźć współlokatora.
Posiadam stałą pracę, nie imprezuję, nie palę i poza ptakiem pocztowym nie posiadam innych zwierząt. Tego samego będę też oczekiwał po współlokatorze.
Uprzejmie proszę o informację o wolnych mieszkaniach.

Z wyrazami szacunku,
Brian Bułkahow
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
26.03.2024, 13:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.03.2024, 13:15 przez Millie Moody.)  

—1965—

tuba dostarczona rękami kuriera w przededniu zaślubin Eden i Williama, była zalakowana tak, aby tylko panna młoda mogła ją otworzyć. W środku znajdowały się splecione ze sobą dwie ususzone róże – czarna i biała, oraz zwinięta, na grubym czerpanym papierze akwarela wraz z niewielkim bilecikiem, który aż nazbyt łatwo można było spalić

[Obrazek: a936f94b1a22d629fc0329dfce2a3a46.jpg]

bądź szczęśliwa
M
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 9 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa