• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
09.11.2023, 20:22  ✶  
30.06.1972

Cześć,

Tak. Musiałem zostać dłużej w pracy. To najbardziej nawiedzony departament w całym Ministerstwie Magii, więc co czwartek kiedy wychodzę zawsze po tej godzinie jestem jedynym grasującym tam widmem. Wszystkie inne dawno opuściły to miejsce albo siedzą grzecznie w swoich puszkach i jedynie straszą swoją ilością na półkach.

PS. Wiem, że nie. Niektórym wyobraźnia potrafi płatać niezłe figle. Zwłaszcza w półmroku, rozświetlanym jedynie nikłym światłem różdżki.

Leon
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
11.11.2023, 20:58  ✶  
03.06.1972

Przepraszam, że zawracam ci głowę, ale mam mały problem. Olivia zjadła jakąś czekoladkę i rymuje jak Shakespeare. Może spotkałaś się już z takim przypadkiem? Był u mnie w sklepie jakiś czas temu mężczyzna, który miał też problem z mową od czekoladek, ale nie dowiedziałam się jaki miały efekt. Wtedy miało mu minąć po całym dniu. Olivia się trochę martwi, że będzie rymować do końca życia.

Ściskam,

Avelina P.
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
13.11.2023, 10:29  ✶  
Sowa przyniosła Brennie liścik. W kopercie znajdowała się ususzona, zachowana w doskonałym stanie czterolistna koniczyna.

Londyn 30.06.1972

Podobno przynosi szczęście, gdy nosi się ją przy sobie.

RS
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
13.11.2023, 13:18  ✶  
Londyn 1207.1972

Brenno,

Akurat dzisiaj byłam w niemagicznych częściach Londynu i zaszłam do sklepu, w którym dziwna kobieta wcisnęła mi kilka patyków. Podobno są lepsze niż te z naszych lasów - twardsze i bardziej wytrzymałe, a przy okazji nie rozpadają się na drzazgi, które mogłyby zranić psa. Dorzuciła kilka piłeczek i rozpłakała się, że jej szczeniaka potrącił samochód. Nie mam zwierząt, ale pomyślałam że może byś chciała przygarnąć te rzeczy dla swoich pupilów? Albo kojarzysz kto by chciał? Wylądowałam z całą torbą rzeczy gumowych piłek, gryzaków, patyków i smaczków i nie wiem, co z nimi zrobić.

PS Mam wrażenie, że przy okazji mnie okradła, bo nie mogę znaleźć mugolskiego portfela, a dałabym sobie rękę uciąć, że go wzięłam.

Całuję

Olivia
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
14.11.2023, 22:26  ✶  
29.06.1972, Londyn

Bren,

mówiłam Ci, że to może być ostatnia okazja na to, żeby zapytać go o imię i nazwisko. Czyli co, jakiś eksperymencik, czy cokolwiek tam robią, nie poszedł zbyt dobrze?

Ach, pewnie masz na myśli młodego Rodolphusa. A o co chodzi, zrobił coś złego? Nie wiem czy „normalna” to dobre określenie, ale miło mi, że tak o mnie myślisz. A jak to się stało… No nie wiem…?

Tak, oczywiście, że pamiętam. Po wszystkim rano dostałam sowę z pułapką na myszy i liścikiem ze smutną buźką. I co z tą lokalizacją?

Vika
soul weaver
oh dear world
let's spin my own new dawn
krew
genetyka
zawód
szczupła sylwetka; ponadprzeciętny wzrost 187 cm; jasna karnacja; pewny siebie chód; jasnoniebieskie oczy w kształcie migdałów; blond włosy do ramion (upięte w estetyczny kok lub kucyk); długa, smukła twarz; zadarty nos o prostym kształcie; delikatny, naturalny makijaż; głęboki, lekko zachrypnięty głos

Merkuria Rosier
14.11.2023, 22:50  ✶  
Szanowna Pani Longbottom,

mamy przyjemność zaprosić Panią do udziału w naszym nadchodzącym pokazie mody Wszystkie kolory emocji, który odbędzie się pod koniec sierpnia bieżącego roku w Londynie.

Wszystkie kolory emocji to wyjątkowe wydarzenie, które ma na celu ukazania siły i piękna ludzkich emocji za pośrednictwem mody oraz jesiennej kolekcji Domu Mody Rosier. Wierzymy w to, że dzięki fuzji modelek ze specjalnie zaprojektowanymi strojami, które oddadzą ich stan wewnętrzny, stworzymy niezapomniane doświadczenie dla publiczności.

A kto mógłby się sprawdzić lepiej w odzwierciedleniu determinacji, jednej z najbardziej inspirujących i godnych podziwu emocji, jak nie jedna z najsłynniejszych czarownic w Brygadzie Uderzeniowej Ministerstwa Magii? Uwadze naszego zespołu nie uszedł także fakt, że zajęła Pani trzecie miejsce na podium w rankingu Najbardziej Uroczych Czarownic według tygodnika Czarownica!

Jesteśmy pod wrażeniem bohaterskich czynów Pani i Pani współpracowników podczas złowieszczego ataku na festiwal z okazji Beltane, gdy dzielnie odpierała pani mroczne siły i uratowała wiele istnień. Pani imponująca kariera brygadzistki, w której wykazała się Pani odwagą, umiejętnościami i dążeniem do sprawiedliwości, to doskonały przykład tego, jak daleko może zajść zdeterminowana młoda czarownica. Bylibyśmy zaszczyceni, goszcząc Panią na naszym wybiegu.

Jeśli przyjmie Pani nasze zaproszenie, oferujemy w razie potrzeby pełne zakwaterowanie w hotelu oraz hojną rekompensatę za poświęcony czas i wysiłek. Oczywiście będzie Pani także miała szansę poznać jedne z najbardziej wpływowych i kreatywnych osób w branży modowej, a także inne modelki.

Aby potwierdzić swój udział, prosimy o odpowiedź na adres wskazany na dołączonej wizytówce. W przypadku wyrażenia zgody na kontynuację współpracy prześlemy więcej szczegółów na temat pokazu, w tym harmonogram, terminy przymiarek i prób generalnych. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt. Z niecierpliwością czekamy na wiadomość.

Z poważaniem,

Merkuria Rosier
Dom Mody Rosier
Obserwator