• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Victorii - sowa Hestia

Poczta Victorii - sowa Hestia
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
20.05.2024, 18:30  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: xOXtD23.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
20.05.2024, 20:52  ✶  
Ten, Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać ma czarne zęby po jakimś zielsku z fajki i potrzebuje na to pasty

potrzebujesz fotek czy się obejdzie bez?

Czarny Kot

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
20.05.2024, 22:01  ✶  
zdobyłem.

Ten Którego Imienia nie Wolno Wymienać to persona utajniona, dlatego zadbałem o ochronę tożsamości fotografowanych zębów
[+]Spoiler
[Obrazek: PXfwN1Y.gif]

[Obrazek: Retu37c.gif]
[Obrazek: CcftBE4.gif]

(kazałem mu sie ubrać)
[Obrazek: hrlZ27d.gif]

[Obrazek: weGlG1x.gif]

[Obrazek: M8VuuIb.gif]

[Obrazek: 8rzjkdI.gif]
P.S. przez ochronę tożsamości miałem na myśli penisa
musiałem poucinać zdjęcia, bo machał nim na wszystkie strony

*zęby Staszka na zdjęciach są czarne

Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.

Sauriel Rookwood
20.05.2024, 22:33  ✶  
no chyba musiałaś mieć pogląd jak dramatyczna jest sytuacja

ale w jego pobliżu nie ma bardziej podejrzanych typów ode mnie?

Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
20.05.2024, 23:28  ✶  
[Obrazek: wXJg4nq.png]

Do Victorii trafił anonim, około godziny od ostatniej wiadomości do Sauriela.
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
21.05.2024, 16:47  ✶  
[Obrazek: dPFkSKe.png]
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
21.05.2024, 20:03  ✶  
2.08.1972, New Forest

teraz to bardzo dobrzy czas.

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
25.05.2024, 18:52  ✶  
Teraz na poważnie - gdzie mam się zjawić, abyś mogła się temu przyjrzeć?

List nie zawierał podpisu, ale charakter pisma dobitnie wskazywał na autora tego tekstu.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
25.05.2024, 21:52  ✶  
2 sierpnia, wieczór pod wskazanym adresem?

Ponownie list nie posiadał podpisu, ale ten nie był potrzebny - wiadomo kto pisał. Brak "ok" sugerował, że nie był to Sauriel.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
26.05.2024, 22:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.05.2024, 22:02 przez Anthony Shafiq.)  

—23/07/72—

Hestia, która powróciła z odpowiedzią, zdawała się być nieco osowiała. W lewym skrzydle brakowało jej jednej lotki.

Londyn, 23.07.72

Droga Victorio,

wdzięczny Ci jestem za Twoją wiadomość oraz okazanie zaufania, nawet jeśli sugerujesz, że moja pamięć jest już naruszana wiekiem i nie kojarzę osoby Brenny Longbottom, która razem z Tobą radośnie hasała po wrzosowiskach Doliny ledwie wczoraj. Z wielką troską spoglądam na plany Waszej ekspedycji naukowej, ale mam w pamięci jakie zagrożenie sprowadza na Ciebie ścieżka zawodowa, którą wybrałaś, którą obie ze swoją przyjaciółką wybrałyście. Oczywiście, że możesz liczyć na moje wsparcie, osobiście nadzoruję teraz wyprawę na zgoła odmienny kontynent, niemniej jednak skontaktuje się z Toba Lisa, która spisze Twoje zapotrzebowanie na świstokliki choć z oczywistych względów nie mam do nich nieograniczonego dostępu. Sądzę, że roztropnym byłoby, gdybyście zaczęły eksplorację od Egiptu, mogę polecić Ci na miejscu kontakt z Sahakiem Darbinyanem, moim byłym nauczycielem. To doświadczony mag i nomad, który zna tajemnice kontynentu, może skorygować Wasze koordynaty, udostępnić wam skoczków i udzielić kilku porad kulturowych, zwłaszcza jeśli będziecie przemieszczać się w głąb Czarnego Lądu.

Z całego serca życzę Wam powodzenia w tej misji. Daj mi znać proszę zaraz po powrocie i znajdź choć godzinę dwie dla starego przyjaciela. Z chęcią posłucham opowieści o Waszych możliwie szczęśliwych przygodach.

Anthony

odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (22): « Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 22 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa