• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kelpiea - sowa Stanleya

Kelpiea - sowa Stanleya
IX. The Hermit
you're an angel and I'm a dog
or you're a dog and I'm your man
you believe me like a god
I'll destroy you like I am
Na ten moment nieco dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
08.07.2024, 21:20  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2024, 21:21 przez Alexander Mulciber.)  

Do picia? Żebym znowu musiał cię z podłogi zbierać jak na weselu Hadesa i Persefony? Jak cię suszy, to ci mogę co najwyżej w mordę napluć.

Alexander Mulciber

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
IX. The Hermit
Na ten moment nieco dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
08.07.2024, 21:30  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2024, 21:30 przez Alexander Mulciber.)  

Zapomniałem, ale wiesz jak to jest, jasnowidz patrzy w przyszłość, a nie w przeszłość. Szkoła? Wtedy, kiedy jeszcze miałeś nadzieję, że większy Ci urośnie? Przykre, że niektórzy przeżywają życiowe wypalenie już w siódmej klasie. Ja też Ci o czymś przypomnę: mogę cię zgasić jak peta, maluszku.

Nie pozdrawiam, "Stanisławie Andrzeju", czy jak tam mówili do Ciebie koledzy w szkole,
Alexander Mulciber

IX. The Hermit

Alexander Mulciber
08.07.2024, 21:45  ✶  

1. Nie wypominaj mi moich błędów, bo się pogniewamy.

2. Długi jak dywan, mówisz. Ale skoro trzeba go nieść pod pachą, to chyba nielatający ten dywan. Współczuję. Ale skoro chuj Ci nie działa, poszukaj pomocy u uzdrowiciela, a nie do mnie się wyżywasz.

3. Obudził się w Tobie poeta?

4. No, do mnie odzywały się koleżanki, ale co kto woli.

Alexander Mulciber

IX. The Hermit

Alexander Mulciber
08.07.2024, 21:53  ✶  

Aha, powinienem się domyślić.

Najebany to se możesz pisać do swoich pedalskich kolegów a nie do mnie, gnojku.

Fraszkę czy flaszkę? No kurwa chętnie posłucham, chlapnij

Alexander Mulciber

IX. The Hermit

Alexander Mulciber
08.07.2024, 21:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2024, 21:59 przez Alexander Mulciber.)  

Będę szczery. Koleżanek na taką poezję nie zdobędziesz – ale kolegów... Całkiem całkiem.

A. Mulciber

Po chwili:

Dzięki.

Alexander Mulciber

femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,
I'm sat here picturing you naked

Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
08.07.2024, 22:09  ✶  
Tam, gdzie zawsze, 12 sierpnia 1972
Stach,

Z okładów na twarz mogę co najwyżej zaoferować lepę.

Z frajerami się nie pieści,
Mewa

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
Sleeping Beauty
let it burn
Bellatrix jest kobietą niewielkiego wzrostu, mierzy bowiem jakoś 157 centymetrów. Jest szczupła. Włosy ma ciemne, niemalże czarne, kręcone. Cerę jasną, praktycznie białą. Oczy duże, widać w nich pewne szaleństwo, koloru niebieskiego. Ubiera się głównie w czerń, dba o to, jak wygląda. Używa perfum o zapachu liczi i czerwonej porzeczki z nutą róży, wanilii i wetywerii.

Bellatrix Black
21.07.2024, 10:45  ✶  
Londyn, 01.07.1972
Piwniczny królu,
Witam i o zdrowie pytam,
tak właściwie to nie, ponoć trzeba zrobić lekkie zamieszanie. Mam ku temu odpowiednie środki, znajdziesz może chwilę dla mnie i dla Księcia Ciemności?

Bellatrix Black

List spłonął po przeczytaniu
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających za pas srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. W pełnych gracji ruchach, które cechuje elegancka precyzja profesjonalnej pianistki. Coś w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie jednak, co powiedzieć i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się skromnie, w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzec może ślady poprawek krawieckich. Nie da się ukryć, że jako młoda, atrakcyjna kobieta, przyciąga wzrok, nosi się jednak konserwatywnie, nigdy nie odsłaniając zbyt wiele ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, która przydaje jej bladej skórze świetlistości, choć chętnie stroi się także w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których słodka, dusząca woń przywodzi na myśl palony cukier.

Lorraine Malfoy
23.07.2024, 23:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2024, 08:35 przez Lorraine Malfoy.)  

—08/1972—

Odpowiedź na ten list.

Ataraxia, sierpień 1972

Stanley,

Jesteś bardzo zabawny. Ilu Malfoyów spotykasz codziennie na Nokturnie?

Wybaczam Ci, że nie pofatygowałeś się skomplementować mnie osobiście – chyba rzeczywiście trochę za bardzo zaszalałam z tymi zmianami, bo siedzę teraz dokładnie piętro wyżej, u Rosie i nie chce mi się wierzyć, że nie widziałeś, kiedy wchodziłam. Musiałeś nie poznać mnie, kiedy wchodziłam!

Następnym razem postaram się ostrzec Cię zawczasu: nie chcemy przecież drugiego widowiska randkowego. Kto wie, może oboje spotkaliśmy się nieświadomie na kiermaszu z Lammas w swoich przebraniach? Nie mów mi, że ten przystojny brodacz, któremu oddałam serce to byłeś Ty

P.S. Maeve kazała Ci pozdrowić Matthew.

Buziaczki,
Lorraine

Yes, I am a master
Little love caster
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
26.07.2024, 09:19  ✶  
Londyn, 5 sierpnia 1972

Stanley,

razem z Lorien wyjeżdżamy do Francji. Gdyby wydarzyło się coś o czym powinienem wiedzieć, znajdziesz mnie w miasteczku Lourmarin. Nie przekazuj tej informacji Richardowi, o ile nie okaże się to naprawdę konieczne.

Robert

list spłonął po odczytaniu
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
30.07.2024, 11:45  ✶  
Londyn, 5 sierpnia 1972r.

Stanleyu,

Dziękuję i doceniam, że pomyślałeś, aby przekazać mi tę cenną informację.

Ważne, że jeden z nas wie. Bez obaw. Zachowam to dla siebie.

Richard
List spłonął po odczytaniu.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (20): « Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 20 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa