• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Charybdis - poczta Scylli

Charybdis - poczta Scylli
nefelibata
oh, how can we atone
for the secrets
we've been shown?
Specyficzna, nieco dziwna, filigranowa panienka z jeszcze ciekawszą fryzurą - z przodu, po obu stronach twarzy, dwa dłuższe pasma opadają na wysokość obojczyków, natomiast reszta brązowych włosów sięga nieco dalej niż broda. Mierzy niewiele ponad metr sześćdziesiąt, co najwyżej parę centymetrów, czym bardzo kontrastuje z resztą rodzeństwa. Posiada duże sarnie oczy, patrzące na świat z naiwnością dziecka - tak jakby wzrok uciekał gdzieś dalej, hen poza horyzont. Ubiera się dziewczęco, próbuje być elegancka, ale żyje skromnie - zwykle można spotkać ją we wszelakich sweterkach, spódnicach i sukienkach w kratę, które utrzymuje w palecie wszelakich odcieni brązu i beżu. Uwielbia motywy nawiązujące do natury, nadruki z kwiatkami, grzybami i liśćmi.

Scylla Greyback
09.09.2024, 00:28  ✶  
Poczta Scylli
Charybdis

Spodziewam się wszystkich listów!!

i poklękli spóźnieni u niedoli swej proga
by się modlić o wszystko, lecz nie było już Boga
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
10.09.2024, 00:48  ✶  
13.08.1972, Londyn

Najdroższa Scyllio,

potrzebuję Cię. Jutro, nad ranem, w Ministerstwie Magii. Założymy się czy zobaczysz przyszłość i dowiesz się o co chodzi, zanim się spotkamy?

PS Dołączam przepustkę, dzięki której wpuszczą Cię na odpowiednie piętro i odprowadzą na miejsce spotkania.

PS 2 Brakowało mi Ciebie przez ten czas. Żałuję, że przez nawał pracy nie mogłem się wcześniej odezwać. Musimy to później nadrobić.

RL

Do listu dołączona była przepustka, zapewniająca wstęp do Ministerstwa i eskortę do odpowiedniego pomieszczenia
she who hunts alone
Enduring things is what you do best
Gritting your teeth and bearing them.
Stosunkowo wysoka [175] kobieta o szczupłej, nieco wychudłej sylwetce. Ma długie, brązowe włosy i zwykle nosi je rozpuszczone, a na świat patrzy dużymi, zielonymi oczami.

Asena Greyback
10.09.2024, 04:46  ✶  
Londyn, 12 sierpnia 1972

Csilla,
dziękuję ślicznie za ciasteczka. Są wyśmienite! Za galeony też dziękuję, chociaż jeszcze nie wiem do czego są mi one potrzebne, ale zakładam ze to ta część, której się wkrótce dowiem. Co do spotkania, to ja z tobą zawsze, wszędzie i chętnie, powiedz tylko kiedy nie każą ci podpisywać książek za wielkiego pana wróżbitę którego wyręczasz.

A co do gwiazd, to w sumie mają tyle ile chcesz, ale klasycznie to tyle ile masz palców u jednej ręki (jeśli masz wszystkie palce).

Buziaki,
Sena
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
10.09.2024, 19:41  ✶  
13.08.1972, Londyn

Scyllio,

nie trzeba być jasnowidzem, żeby wiedzieć że mam dla Ciebie prezent, nie nagrodę - przecież nie jesteś psem, prawda? Ale dorzucę coś ekstra, jeżeli nas zaskoczysz.

Gratuluję znalezienia pracy, moja droga: będziesz musiała mi wszystko o niej opowiedzieć, gdy uporamy się jutro z małym problemem. Jesteś niezastąpiona.

RL
Diva
I felt my heart crack -
slowly like a pomegranate,
spilling its seeds.
Burza czarno-srebrnych loków, blade lico, gwiazdozbiory piegów. Oleander jest młodym mężczyzną o 183 centymetrach wzrostu i nienagannej posturze. Jego oczy zmieniają kolor w zależności od nastroju, dnia, pogody, miesiąca - lawiruje pomiędzy odcieniami z pomocą metamorfomagii. Dłonie ma smukłe, palce długie. Nosi biżuterię i kolczyki, ale zazwyczaj tylko wieczorami bądź na występy. Gustuje w perłach, złocie i szafirach. Na pierwszy rzut oka uśmiechnięty, pełny życia i pasji młody człowiek, który nie stroni od tłumów i rozgłosu.

Oleander Crouch
17.09.2024, 00:21  ✶  

Hej koleżanko,

Wróciłem z Maroka. Wiesz, że jedzą tam taką śmieszną kaszę z pomidorami i przyprawami?

Wysyłam Ci paczkę kuskusu. Drogich torebek i ubrań Ci nie kupowałem, jeszcze by Cię okradli. Z kuskusu Cię (chyba) nie okradną.

Dołączam instrukcje do gotowania, nie ja pisałem, więc nie trzeba się obawiać. Dołączam też woreczek ze świeżą miętą i osobno laski cynamonu. We flakoniku nie ma trucizny, to arabskie perfumy, co prawda z Egiptu, ale dostałem je w Maroku. To najbardziej delikatny zapach jaki udało mi się znaleźć.

Gdzie się podziewałaś? Co robiłaś? Tęskniłaś? (Powiedz, że tak, nawet jak nie)

Całuski,

Twój ulubiony kolega, Oleander

“Why can't I try on different lives, like dresses, to see which one fits best?”
♦♦♦
Badacz wróżbiarstwa
Hiding alone,
a prison is home
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
05.10.2024, 16:50  ✶  
Scylka, puść sową jedno ciasteczko z wróżbą na adres: 34 Tite St, London SW3 4JA, Wielka Brytania; zapomniałem dorzucić.

adres prowadzi tutaj

źródło?
objawiono mi to we śnie

Rodolphus Lestrange
14.10.2024, 23:36  ✶  
16.08.1972

Scylla,

najdroższa. Wiem, że potrafisz wiele - jesteś w stanie się spotkać i wyjaśnić pewną... wizję, która nawiedziła mojego znajomego? Dotyczyła mnie bezpośrednio. Potrzebowałbym kilku wyjaśnień od osoby, której ufam.

RL
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
07.11.2024, 01:08  ✶  
14.08.1972

Droga Scyllo,

musiałam do ciebie napisać, ponieważ wróżba się spełniła! Oczywiście, nigdy nie wątpiłam twoje umiejętności jasnowidzenia, ale stało się to w zupełnie niespodziewany dla mnie sposób. Chociaż gdybym nie zrobiła pewnych rzeczy z myślą, że wróżba spełni się tak, jak oczekiwałam, to w ostateczności nie doszłaby ona do skutku. Czy w takim razie jest to samospełniająca się przepowiednia?

Mam nadzieję, że to co napisałam nie brzmi absurdalnie (choć sama nie do końca rozumiem, co się wydarzyło i jak mam się z tym czuć).

A poza tym, co u ciebie? Mam nadzieję, że czujesz się lepiej niż kiedy ostatnim razem się widziałyśmy. Pamiętaj, że możesz w każdej chwili wysłać mi list, jeśli zechcesz!

Z pozdrowieniami,
Electra Prewett
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
16.12.2024, 16:05  ✶  
07.09.1972

Kochana Scyllo,

Przepraszam, że piszę list zamiast zapytać Cię osobiście, ale wydawałaś się dzisiaj taka zapracowana i nie chciałem przeszkadzać.

Czy zechciałabyś spotkać się dzisiaj ze mną wieczorem? Moglibyśmy pójść do mnie, mieszkam bardzo niedaleko Praw Czasu. Mógłbym coś dla Ciebie ugotować, jeśli chcesz? Może otworzymy wino?

Proszę, daj mi znać, jeśli masz ochotę się ze mną spotkać, a przyjdę po Ciebie do Praw Czasu.

Ściskam,
Charlie
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
18.12.2024, 10:21  ✶  

07.09.1972

Kochana Scyllo,

Będziesz musiała opowiedzieć mi o tych cykadach! Muszą być istotne, skoro tak bardzo zajęły Twoje myśli.

Nie potrafię gotować, ale dla Ciebie jestem gotów spróbować! Dzięki Twojej pomocy może nie wyjdzie z tego całkowita tragedia. Ostatecznie możemy wyjść zjeść na miasto, jeśli moja kolacja będzie niejadalna.

Przyjdę po Ciebie pod koniec pracy.
Charlie

Pod podpisem namalowano owada, który jednak bardziej przypominał karalucha niż cykadę
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa