• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Viorici

Kruk Viorici
Fanka kamieni szlachetnych
I'm addicted to shiny things
Pierwsze co rzuca się w oczy to burza czarnych, kręconych włosów. Okalają jasną twarz usianą licznymi piegami. Osadzone w niej szarozielone oczy często mają w sobie psotną iskrę. Viorica ma 167 centymetrów wzrostu, jest lekko tu i tam zaokrąglona, co nadaje jej pewnego uroku. Zwykle ubrana w kolorowe, wygodne ubrania. Nie boi się krótkich sukienek czy większych dekoltów, choć do pracy zawsze stara ubierać się stosownie. Zwykle ma na sobie jakiś element biżuterii. Najczęściej wykonany właśnie przez nią, czasem ukradziony lub "pożyczony". Niemal zawsze ma krótkie paznokcie, jej pace często są przybrudzone od metalu, z którym pracuje. Czasem zdarza jej się nosić specjalny monokl, który ułatwia jej pracę z drobną i wymagającą powiększenia biżuterią. Ma przyjemny, słodki głos, zwykle chodzi przez świat pewnym krokiem i z uśmiechem na ustach. Często pachnie metalem i różanymi perfumami.

Viorica Zamfir
23.10.2022, 14:52  ✶  

Onyks

[Obrazek: 5ba502a9f520df055ece9ffd17b3e124.jpg]
Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn xx.xx.1972[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="Viorica Zamfir"][/koperta]
"Toby"
There's a starman waiting in the sky
He'd like to come and meet us
Fergus jest dość wysoki, bo mierzy metr osiemdziesiąt wzrostu, a do tego dość chudy. Patrząc na niego, ma się wrażenie, że może się złamać na pół. Ma długie, wiecznie rozczochrane włosy, które związuje, kiedy musi się skupić lub nad czymś pracuje i brązowe oczy w odcieniu czekolady. Zazwyczaj jest dosyć nerwowy i intensywnie gestykuluje, kiedy mówi. Jest leworęczny.

Fergus Ollivander
29.01.2023, 20:26  ✶  
19.03.1972

Vior,

potrzebowałbym kamienia, który przypominałby wyglądem rubin. Nic cennego, tym bardziej drogiego, może być jakieś sztuczne tworzywo. Jesteś w stanie mi cokolwiek podpowiedzieć, albo w ogóle coś w tym stylu posiadasz? Najlepiej, żeby był wielkościowo tak na pół kciuka. Dzięki za wszelką pomoc!

Swoją drogą czytałaś ten artykuł o ziomku, co tańczył z salamandrami? Dlaczego my tego nie widzieliśmy?

Fergus
"Toby"
Fergus jest dość wysoki, bo mierzy metr osiemdziesiąt wzrostu, a do tego dość chudy. Patrząc na niego, ma się wrażenie, że może się złamać na pół. Ma długie, wiecznie rozczochrane włosy, które związuje, kiedy musi się skupić lub nad czymś pracuje i brązowe oczy w odcieniu czekolady. Zazwyczaj jest dosyć nerwowy i intensywnie gestykuluje, kiedy mówi. Jest leworęczny.

Fergus Ollivander
31.01.2023, 19:02  ✶  
19.03.1972r.

Vior,

to coś naprawdę specjalnego! Mój znajomy będzie grał w spektaklu Godryka Gryffindora i przyszedł do mnie, żebym mu pomógł stworzyć różdżkę godną jego bohatera, bo reżyser dał mu zwykły patyk. Pomyśleliśmy trochę o tym i wpadliśmy na pomysł, żeby wczepić w nią kamień przypominający te rubiny z jego miecza. Kojarzysz, co nie? No ale raczej żadnego z nas nie stać na tego typu ozdoby, wiadomo. Dlatego piszę do Ciebie.

Zawsze myślałem, że jadeity są tylko zielone. Zdziwiłaś mnie. Kwarc jest za jasny, nie robimy pereł dla Grubej Damy. Granat brzmi całkiem w porządku, ale nijak się nie orientuję, ile to może w ogóle kosztować. Mam wrażenie, że pewnie skończy się na szkle. Dzięki za pomoc, nie wiem, co bym bez Ciebie zrobił! Jak Ty myślisz? Lepiej zainwestować w taki granat (chociaż nie mam pojęcia, co na to Lovegood), czy podpierdzielić coś mugolom?

Nie rób mi tego! Teraz będę widział w głowie te małe salamandry w sombrero. Nie wierzę, że to mówię, ale chyba chciałbym się doprowadzić do takiego stanu.

Fergus
"Toby"

Fergus Ollivander
04.02.2023, 19:43  ✶  
19.03.1972r.

Vior,

a co byś powiedziała na to, żeby zobaczyć w akcji swoje własne dzieło? Będziemy też potrzebować broszki przypominającej nieco ten kamień z różdżki dla partnerki Lovegooda z tej całej sztuki. Jesteś w stanie nam na tyle pomóc? Moglibyśmy wpaść do Ciebie z Theodorem, chyba że wolisz się spotkać u mnie lub u niego, wszystko do uzgodnienia. Pogadam z nim, czy jest skłonny zapłacić za ten kamień i ile. Nie wydaje mi się jednak, żeby miał jakiś problem z pójściem „po kosztach”, gdyby zaszła taka potrzeba.

Oczywiście, że masz to traktować jako zaproszenie!

Fergus
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
21.02.2023, 15:58  ✶  
[Obrazek: 3bkqX8h.png]

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
22.05.2024, 22:24  ✶  
17.08

Viorica!

Dużo się działo w sierpniu, zdecydowanie więcej niż zakładałem, że się kiedykolwiek wydarzy. Dziękuję Ci za zaufanie, którym mnie obdarzyłaś i jestem bardzo zły na siebie, że trochę je teraz nadwerężę informacją o opóźnieniach. Bardzo chcę zrobić dla Ciebie tę szafę to cały czas jest aktualne. Przestrzeń w której przebywałem do tej pory nie była niestety adekwatna do rozmiaru projektu o czym przekonałem się przy prototypie. Na szczęście jestem w trakcie budowy nowego miejsca, w którym będziemy mogli spotkać się pod koniec miesiąca i swobodnie popracować nad prototypem, dostosować rozmiary półek i tak dalej. Dam znać kiedy będę gotowy. Oferuje w ramach rekompensaty 5 litrów wyborowego cydru z gruszkami, albo bez jeśli wolisz taki normalny. Daj znać, czy jesteśmy dalej w umowie, bardzo mi zależy, no ale wyszło jak wyszło, bardzo Cię jeszcze raz przepraszam.

Sam.
Mamusia
Никога не ги карай да те обичат, дете мое. Настоявай да те оставят. И знай, че този, който устои и остане, те обича истински.
Eteryczna pani w średnim wieku. Ciemne włosy i oczy, 165cm wzrostu, szczupła. Uśmiech na twarzy. Londyński akcent pomimo obcojęzycznego nazwiska.

Ralitsa Zamfir
28.06.2024, 20:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.06.2024, 20:29 przez Ralitsa Zamfir.)  
Tuż po Llamas, gdy nadszedł czas na spanko, sowa Ralitsy zapukała w okienko Viorici.

Kochana Córeczko,
Jestem z Ciebie bardzo dumna. Prowadziłaś swój kram niesamowicie profesjonalnie, a jednocześnie utrzymywałaś swobodną, przyjazną atmosferę. Miło obserwowało się ogrom klientów przewijających się przez Twój stragan.

Raz jeszcze życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji Lammas, niech Matka Opiekunka i wszelkie bóstwa mają Cię w swojej opiece i nie skąpią Ci hojnych darów.

Załączam mały prezencik, oby nie musiał się Tobie przydać w tych niepewnych czasach.

Kocham,
Mama.

Do listu dołączono sakiewkę z trzema fiolkami eliksiru (zdobytego na loterii Lammas):

Cytat:Eliksir chroniący przed ogniem (3/3) - Eliksir ochronny pozwala na przejście przez ogień bez poparzeń. Po wypiciu odczuwany jest chłód. Chroni przed większością magicznych płomieni. (Skład: krew salamandry, ropa z czyrakobulwy, poranna rosa)
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
28.06.2024, 22:12  ✶  
Londyn 15.08.1972

Szanowna Panno Zamfir,

Ktoś się kiedyś do ciebie tak ładnie zwracał na poważnie? Jak nie to będzie miał okazję, bo może byś chciała wybrać się ze mną na wieczorek hazardowy u takiej jednej? To raczej bogata impreza, ale wiesz jak jest - im bogatsze towarzystwo tym więcej można zgarnąć. Impreza dzieje się 26 sierpnia, co ty na to?

A. Bulstrode
oceanic feeling
The curious are always in some danger. If you are curious you might never come home, like all the men who now live with mermaids at the bottom of the sea.
179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Czasami kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
29.06.2024, 13:16  ✶  
Wróciłem.

F.

Liścik został przyklejony do stosu opakowań prezentowych - Flint nie wrócił na Horyzontalną z pustymi rękoma. Wśród opakowań znaleźć się dało nowe alkohole zza oceanu, kilka ładnych kamyczków, niektóre wyglądały na sporo warte, naszyjnik z pereł z podejrzaną, metalową ozdobą na samym środku, przepiękny witrażyk z kolorowych szkiełek mieniących się w słońcu delikatnym światłem, ale wisienką na torcie była tajemnicza lalka z rubinami zamiast oczu. Miałaś wrażenie, że znalazła się wśród tych rzeczy przez przypadek. Oby nie była przeklęta.

Wraz z Flintem do mieszkania wrócił jego kot, pan Kapitan.

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
18.07.2024, 22:20  ✶  
Droga Pani Viorico,

Bardzo dziękuję za Pani list i miłe słowa. Każdy przyjazny gest i zainteresowanie wiele dla mnie znaczą! Cieszę się, że podziela Pani moje spojrzenie na sprawę i mogę zapewnić, że będę pracował nad nowymi produktami. Czy byłaby Pani zainteresowania otrzymaniem informacji, gdy te staną się dostępne?

Dziękuję również za złożenie zamówienia, propozycję nazwy (jest świetna!) i przede wszystkim podarek. Będę musiał popracować nad pewnością siebie nim przypnę go do ubrania!

Pozdrawiam serdecznie i życzę zadowolenia z zakupu. W razie jakichkolwiek problemów z produktem proszę kontaktować się ze mną niezwłocznie.
Charles R. Mulciber

Do paczuszki dołączono zamówienie. Zapakowane w proste, kartonowe pudełka wyroby prężyły się leżąc na ozdobnym sianku. Jeden z nich był zupełnie biały, przyozdobiony perełkami i pachnący jaśminem, zaś drugi ogniście czerwony z ładnymi nacięciami u nasady, które zwijały się w sprężynki i ukazywały pomarańczowe i żółte warstwy wosku wewnątrz. Ten pachniał korzennie, orientalnie. W ramach prezentu za propozycję nazwy Viorica otrzymała malutką świeczkę w pasteloworóżowym kolorze, wręcz uroczą w swojej formie. Wydawało się wręcz, że woskowa figurka siedzi wygodnie, jakby tylko czekała, by postawić ją na biurku obok innych bibelotów jak dziwaczne stworzonko. Pachniała chorobliwie wręcz słodko.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (2): 1 2 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa