23.06.2024, 17:11 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.07.2024, 19:48 przez Brenna Longbottom.)
Wydarzenie Zakonu i przyjaciół Zakonników
Podstawowe informacje
- Uznajemy to za częściowo spontaniczne wyjście przyjaciół
- "Spontaniczna" = nie planowano więc jej dużo wcześniej, więc tym razem bez zaklętych drzew i tak dalej ani wysyłanych sporo wcześniej zaproszeń i informacji, nie jest to olbrzymia zabawa - ZF dostaje info ze dwa czy trzy dni wcześniej, parę osób z zewnątrz im bliskich dostaje info z chwili na chwilę, że mogą wpaść i lecimy.
- Impreza de facto jest głównie zakonna - nie z założeniem, że będzie tam tylko Zakon (każdy wie, jak co, że osoby spoza też mogą się trafić, bo można kogoś zabrać), ale jednak zrobiona z myślą o nich w celach głównie integracyjnych. (Obok kampanii z ratowaniem świadków, łażeniem po podziemiach za mrocznymi artefaktami i tym podobnych dla równowagi też mamy regularne towarzyskie i to jeden z nich
)
- W związku z powyższym – event jest półtwarty, przede wszystkim dedykowany członkom Zakonu Feniksa, mieszkańcom Warowni, ich osobom towarzyszącym + osobom, które są powoli rekrutowane do sieci.
- By nie zamykać zupełnie zabawy dla innych każdy Zakonnik może jedną osobę ze sobą przyprowadzić - chłopaka, dziewczynę, przyjaciela, siostrę albo panią z warzywniaka, którą uznał akurat za świetne towarzystwo na ten wieczór. Nie kontroluję, kto kogo postanowi zabrać, Brenna też nie oczekuje, że ją o zgodę poprosicie, więc to decyzja wasza, kogo postać jest gotowa wprowadzić w grono Zakonu.
- Jeśli ktoś nie jest pewny, czy zaproszenie kogoś jest okay albo uważa, że powinien sam dostać zaproszenie, chociaż nie jest w ZFie, niech się do mnie zgłosi i omówimy sprawę.
- Przyjmuję, że każdy członek Zakonu* dostał info o imprezie i info, że może wciąż jedną osobę ze sobą, do nich nie rozsyłam indywidualnych zaproszeń. Kilka osób kręcących się obok ludzi z ZFów info ode mnie w najbliższych dniach dostanie (listownie, na sesji albo powiem na privie, że info poszło). Oczywiście, sami zakonnicy mogą swoją osobę towarzyszącą zapraszać w taki sposób, w jaki im to pasuje.
- Prośba o wprowadzanie nie więcej niż dwóch multikont. Jak koniecznie pasują trzy, bo np. dwie w Zakonie, a trzecia to chłopak Zakoniary, to omówimy sprawę, ale kiedy to nie jest podyktowane fabułami, zachowajmy jednak umiar, będzie łatwiej się bawić w mniejszym gronie i jednak to zabawa dla konkretnej grupy.
- Odpis popychający czas do przodu będzie ukazywał się co cztery dni. Nie trzeba pisać w każdej rundzie. Czekacie na posty tylko osób, których reakcja jest wam niezbędna. W trakcie pierwszej rundy macie do dyspozycji 3 odpisy, w każdej kolejnej 2 (to nie jest żelazna reguła, mogą się pojawić drobne odstępstwa od niej)
- Jak zwykle u mnie - event nie ma w zamierzeniu być bardzo długi i to w sumie po prostu towarzyska zabawa. Spodziewajcie się kilku tur ogólnych i że wszystko potrwa maks 1,5 miesiąca. Można zakładać osobne wątki.
- Fabularna data to prawdopodobnie będzie 25 sierpnia wieczorem. Wybrałam ją, aby było przed karnawałem od MG, co by potem nie cofać się w czasie.
- Start planuję w okolicach 5 – 10 lipca – do tej czasu myślę, że powinny skończyć się Windermere i zbliżyć do końca Juliusowie, ale może nastąpić przesunięcie.
* - Woody, jak chcesz wpaść, a nie chcesz przyznawać się do kontaktów z tymi ludźmi przed wpadającymi "z zewnątrz", to ci zmienię na wieczór buzię.
Osoby, które wiedzą, że wpadną, proszę o zapisywanie się w tym temacie - będzie mi łatwiej przygotować się do eventu wiedząc mniej więcej ilu osób i kogo się spodziewać

PS. Jeśli wchodzicie jako osoba towarzysząca, piszcie, kto was zaprosił.
Co w planach?
- jedzenie, tańce i ognisko na plaży. Domyślnie jakaś lokacja raczej nieodwiedzana masowo przez mugoli, tuż przed imprezą zabezpieczona na parę godzin spellami odstraszającymi niepowołanych
- jak ktoś ma ochotę, może sobie popływać
- kostki na to, co zobaczy się w podobno zaklętej wodzie przy pobliskich skałach
- kostki na zaklętą muszlę, wpływającą na nastrój
- dodatkowe scenariusze na osobne sesje (zerżnęłam bezczelnie pomysł Papryka z dawaniem kostek na sesje w Windermere).
Dodatkowe scenariusze
Oto kilka dodatkowych scenariuszy, które postacie mogą odegrać, najlepiej na osobnej sesji przy okazji imprezy.
Każdy scenariusz jest pojedynczy, po jego rzuceniu będę je wykreślała.
Nie ma w tej chwili podanej nazwy kostki celowo - osoby, które zaklepią scenariusz, dostaną ją ode mnie po założeniu sesji. Jeśli nie założą sesji w ciągu dziesięciu dni od startu imprezy, scenariusz się zwalnia dla innych. Scenariusz zaklepany wykreślę tutaj z listy.
Można trafić na scenariusz z opisem sytuacji w jednej kości albo na taki, w którym tych kostek będzie kilka.
Jeden scenariusz na łebka, bo są przygotowane dla 8 - 10 osób, więc by dać szansę różnym graczom.
1. Spacer po plaży – od 2 do 3 osób. Decydujecie się przejść po plaży i oddalacie poza zasięg zaklęć ochronnych…
2. Omamieni - sesja dla 2 osób. Po zmierzchu zdecydowaliście się odpocząć nieco od zgiełku i tłumu, i przysiedliście razem na zielonych klifach Devon...
3. Nasza piosenka - sesja dla 2 osób, uwaga, powinni to być kobieta i mężczyzna. Nocą, gdy impreza ma się już ku końcowi, postanawiacie porozmawiać na uboczu i wydarza się coś niespodziewanego…
4. Skarb morza - sesja dla 2 - 3 osób, które pomagały w przygotowywaniach - akcja dzieje się przed właściwą częścią imprezy. Postacie napotykają na brzegu tajemniczą kobietę…
Uczestnicy
- Brenna Longbottom
- Alastor Moody
- Woody Tarpaulin
- Nora Figg
- Thomas Hardwick
- Menodora Crawley
- Erik Longbottom
- Morpheus Longbottom
- Patrick Steward
- Atreus Bulstrode (os. towarzysząca)
- Millie Moody
- Eden Lestrange (os. towarzysząca)
- Jonathan Selwyn
- Basilius Prewett (jako po trochu werbowany do sieci)
- Florence Bulstrode
- Isaac Bagshot (potencjalny werbunek)
- Geraldine Yaxley (os. towarzysząca)
- Samuel McGonagall (os. towarzysząca)
- Heather Wood
- Cameron Lupin (os. towarzysząca)
- Bertie Bott (os. towarzysząca)
- Thomas Figg
- Alexander Bell - The Overseer (zaproszony przyjaciel)
- Quintessa Longbottom
- skrzynka piwa (os. towarzysząca Woodyego)
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.