• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
15.01.2024, 23:43  ✶  
(15.01.2024, 23:30 )Neil Enfer napisał(a): Czytam o klubie fanatyków wątków niespodzianek.
Wymogiem jest wpisanie triggerów w wątku gracza. Chodzi po prostu o to, że tam gdzie jest wątek z kp + rozliczenia + oś czasu + spis posiadanych lokacji, to tam trzeba zrobić nowego posta z triggerami?? Czy mówiąc o triggerach mamy na myśli część w KP ,,wskazówki dla mistrza gry"? Bo w profilu postaci w ogóle nie ma pola na triggery, prawda?

Triggery możesz wypisać tutaj: klik i zalinkować ten temat na profilu. Serduszko

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
16.01.2024, 11:26  ✶  
Chciałabym dopytać się, jak wygląda awans w Departamencie Tajemnic?
W ciągu tych osiemdziesięciu postów (xD) okazało się, że postać ma ambicje większe niż założyłam. Chciałabym dążyć do awansu na Szefa Komnaty Przepowiedni, zakładam, że po 16 latach pracy, postać będzie widziała, co zrobić, aby taki awans uzyskać. Tylko że ja nie wiem technicznie, co byłoby zgodne z lore, jakie dążenia mogłyby mnie do tego doprowadzić. Z góry dziękuję za odpowiedź :pray:

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
17.01.2024, 00:01  ✶  
Ja przychodzę teraz z pytaniem o Kościany Zamtuz McKinnonów bo nam się wizje z bratem nie zgadzają. Gdzie on się w sumie znajduje; na Nokturnie czy na Ciemnych Ścieżkach?

she was a gentle
sort of horror
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.01.2024, 00:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2024, 00:07 przez Eutierria.)  
Cytat:Chciałabym dopytać się, jak wygląda awans w Departamencie Tajemnic?
W ciągu tych osiemdziesięciu postów (xD) okazało się, że postać ma ambicje większe niż założyłam. Chciałabym dążyć do awansu na Szefa Komnaty Przepowiedni, zakładam, że po 16 latach pracy, postać będzie widziała, co zrobić, aby taki awans uzyskać. Tylko że ja nie wiem technicznie, co byłoby zgodne z lore, jakie dążenia mogłyby mnie do tego doprowadzić. Z góry dziękuję za odpowiedź :pray:
Wątpię, abyśmy kiedykolwiek znaleźli jakiś opis tego w lore potterowskim, więc:
a) jeżeli umiesz wymyślić sobie ten storyline sama i jesteś pewna siebie, to go po prostu pisz i przedstaw w rozliczeniu kwartalnym, wpiszemy ci awans (albo damy jakieś poprawki)
b) jeżeli umiesz wymyślić sobie ten storyline, ale nie jesteś pewna siebie, to możesz przedstawić swój koncept mistrzom gry w konsultacjach i my ci napiszemy czy spoko
c) napisz w konsultacjach „proszę o jakieś zadania, bo nie umiem” i my ci coś wymyślimy, co cię popchnie do awansu
Najbardziej przyjazne temu jak działa forum byłoby jakbyś sobie rozliczała sesje prackowe tu o i pisała je pod to.

Cytat:Ja przychodzę teraz z pytaniem o Kościany Zamtuz McKinnonów bo nam się wizje z bratem nie zgadzają. Gdzie on się w sumie znajduje; na Nokturnie czy na Ciemnych Ścieżkach?
Znajduje się na Ścieżkach.
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
19.01.2024, 18:03  ✶  
Czy jak stworzyłem postać na kwartał letni to Pęknięcia rozgrywam jako retrospekcję czy jako letni wątek?
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
25.01.2024, 22:06  ✶  
Nie wiem czy ktoś jeszcze ma taką potrzebę, ale tak sobie myślę czasem, czy nie dałoby się np żeby relki w profilu wyświetlały się alfabetycznie? Niby sobie można kliknąć ctrl+f i wyszukać, ale to tyle pracy

she was a gentle
sort of horror
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
27.01.2024, 00:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.01.2024, 00:17 przez Morrigan.)  
Czy jak stworzyłem postać na kwartał letni to Pęknięcia rozgrywam jako retrospekcję czy jako letni wątek?
Event Słońce i Księżyc, którego częścią są Pęknięcia, przewidziany jest na kwartał wiosenny. Skoro Twoja postać powstała w kwartale letnim, to wiosna jest dla niej retrospekcją, a w retrospekcji eventów nie gramy (chyba, że napisane jest inaczej, ale w tym przypadku nie jest). Kości Pęknięć nie używamy w retrospekcji. Jeśli koniecznie chcesz to zagrać, to poszukaj gracza i postaci, dla której kwartał wiosenny nie będzie retrospekcją i która Pęknięć jeszcze nie grała.

Czy nie dałoby się np żeby relki w profilu wyświetlały się alfabetycznie?
Być może da się to zrobić, ale nie wiem czy ktoś jeszcze ma taką potrzebę. Pomyślimy o tym.
serpentine
beautiful mayhem
violently happy
krew
genetyka
zawód
Szczupła kobieta mierząca sobie sto sześćdziesiąt osiem centymetrów; przyglądając się jej wąskiej niczym u osy talii trudno nie ukryć zdziwienia, że wydała na świat trójkę dzieci. Twarz owalna, z dużymi bursztynowymi oczami, ciemnymi brwiami wyginającymi się w łagodne łuki, lekko zadartym nosem oraz dołeczkami w policzkach, gdy Imogen się uśmiecha. Sięgające pleców gęste kruczoczarne włosy w świetle mienią się granatowymi refleksami. Niezależnie od okoliczności odziana jest elegancko oraz zgodnie z najnowszą modą, zaś jej fryzura i makijaż pozostają nienaganne.

Imogen Rookwood
27.01.2024, 00:37  ✶  
(27.01.2024, 00:17 )Morrigan napisał(a): Czy nie dałoby się np żeby relki w profilu wyświetlały się alfabetycznie?
Być może da się to zrobić, ale nie wiem czy ktoś jeszcze ma taką potrzebę. Pomyślimy o tym.

Ja się pod tym podpisuję Serduszko Może nie alfabetycznie, ale jakby się dało własnoręcznie ustawić ich kolejność w profilu...? Bo trochę głupio, że najważniejsze relki mam na końcu, chciałabym móc je jakoś wyróżnić. TYRU WIERZĘ W CIEBIE :wah:

[Obrazek: 55rG7le.png]
please,  dance with me in the  dark
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.01.2024, 14:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.01.2024, 14:10 przez Eutierria.)  
Skierowaliście swoje modły do dobrej osoby, bo Tyru zrobił to w jeden dzień. Możecie teraz chwycić relkę myszką, przeciągnąć ją na wybraną pozycję i kliknąć zapisz kolejność. (U mnie działa, ale jak coś jednak nie będzie działało to proszę to zgłosić.)
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
28.01.2024, 03:11  ✶  
Cytat:Jej przebieg jest powolny, polega na stopniowym osłabieniu połączeń nerwowych, a pierwsze objawy pojawiają się zazwyczaj pomiędzy 15 a 40 rokiem życia.

Czy w takim razie pierwsze objawy petryfikacyjnych zaników nerwowych mogą wystąpić znacznie później niż ta górna granica liczona w latach życia?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 83 84 85 86 87 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa