• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Pan i Władca Prewettolandu
los chce ze mną grać w pokera
krew
genetyka
zawód
Elegancki, dumny, nienaganny. Wysoki (ok. 184 cm wzrostu), warzący ok. 85 kg. Dobrze zbudowany, co z reguły ukrywa pod markowymi ubraniami. Nie nosi niczego, co nie pochodziłoby od projektanta. Twarz ma zwykle bez wyrazu, chyba że w jego otoczeniu jest bliska rodzina - wtedy pogodny, dowcipny. Z resztą wedle uznania. Ocieka charyzmą na poziomie półboga. Pies na baby. I nie tylko. Włosy siwe, długie, w artystycznym nieładzie. Broda pedantycznie przycięta.

Edward Prewett
01.01.2024, 17:33  ✶  
23 lipca 1972 roku, Keswick

Panno Longbottom,
Otrzymałem informacje dotyczące wspomnianych przez Pannę wydarzeń, aczkolwiek z zainteresowaniem wysłucham relacji osoby, która brała udział w tych incydentach. Jestem nieco zdumiony, że tak młoda osoba, jak Panna, została zaangażowana do tak niebezpiecznych interwencji BUMu.

Z pełnym szacunkiem zapraszam Pannę do mojej rezydencji w Keswick, gdzie w zaciszu i prywatności możemy przedyskutować owe sprawy. Termin spotkania można ustalić z moim współpracownikiem, panem Winstonem Scottem.

Patriarcha Rodu Prewett
Edward Prewett
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
14.01.2024, 19:44  ✶  
10.07.72
Mamo!

Byłam dzisiaj na imprezie. Dowiedziałam się co nieco o tym, co dzieje się z Ashem. Ta laska owinęła go sobie wokół palca, mam wrażenie, że to nie jest tylko jej urok osobisty, bo kiedy byłam przy nich zrobiła coś dziwnego, jakby manipulowała uczuciami. Czy myślisz, że może być wiłą? Mi się wydaje, że może. Asher nie zachowywałby się aż tak dziwnie, gdyby nie było w tym czegoś nienormalnego.

Ruda
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
15.01.2024, 21:32  ✶  

Brenno,

Jestem w takim razie spokojny o Ciebie. Twoi bliscy są szczęściarzami, że mają Ciebie. Będziesz chciała się tym podzielić?
Spotkamy się, powiadomię Cię kiedy dokładnie będę wybierać się do Szeptuchy.

Uważaj na siebie.

Leon
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
15.01.2024, 21:33  ✶  

Brenno,

Udam się do chaty Szeptuchy 18.07. Jeśli nadal chcesz na mnie czekać tego w okolicach Little Hangleton to spotkajmy się późnym popołudniem w pobliżu Zaklętych Kamieni Greybacków. Odpowiada Ci to?

Leon
Widmo
Nie mam nic do ludzi.
Nawet szacunku.
krew
genetyka
zawód
Co się rzuca w oczy, gdy do pomieszczenia wchodzi ON? Jego wzrost (197 cm). Jest gigantem, umięśniony, dba o to, aby być silnym fizycznie. Jest to jego atut. Ma na ciele sporo blizn ze spotkań z niebezpiecznymi stworzeniami. Zwykle ma zarost na twarzy, kręcone włosy i ciemne jak otchłań piekła oczy, które patrzą na ludzi z nienawiścią, a na zwierzęta z obsesyjną miłością. Jeśli pracuje, nie spodziewa się gości ubiera się niedbale, byle jak, bez patrzenia na modę. Jeśli idzie do ludzi, brata, rodziny to ubiera się w skrojone na jego miarę garnitury, koszule, kamizelki (ale za tym nie przepada).

Vincent Prewett
19.01.2024, 20:01  ✶  
(lipiec)

Musimy pogadać, mam kilka pytań. Wybierz dogodny termin dla siebie, bo wiem, że latasz jak ze sraczką po mieście to nie będę ci nic narzucał.

Vincent
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
31.01.2024, 11:08  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.03.2024, 13:50 przez Morpheus Longbottom.)  
Na łóżku Brenny leżało pudełeczko z czekoladkami, a na nim bilecik.

Brenno,

dobrze, że nie wybrałaś tego zielonego, którego rozważałaś, ten odcień mi nie pasuje za bardzo, wyglądam w nim, jakby był umierający, bardziej niż zwykle. A już nie dajcie bogowie, stałbym obok Ciebie albo Erika, niby czarodzieje, a półbogowie. Naprawdę próbowałem nie podglądać, ale to było silniejsze ode mnie. Liczy się pamięć, a nie sama niespodzianka.

Dziękuję Ci i kocham

[Obrazek: acWcAUw.png]

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
31.01.2024, 13:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.03.2024, 13:50 przez Morpheus Longbottom.)  
Karteczka, wsunięta pod drzwi 29 VII.

Brenno,

tak dobrze spisałaś się z tym swetrem, że musisz mi pomóc wybrać szatę na Lammas. Mam do wyboru kilka opcji odświętnych, a czuję się trochę wytrącony z tego, co się teraz nosi i co będziecie nosić Wy. Zresztą, nie potrzebujesz mojego daru, aby wiedzieć, że właśnie próbuję odziać Cię w coś innego, niż mundur i rzeczy praktyczne.

Nie złość się na mnie

A bird  in your teeth
the end is here
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
03.02.2024, 01:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2024, 01:17 przez Atreus Bulstrode.)  
29/07/72,
Londyn

Droga Brenno Longbottom,
Słuchaj, mam wolny bilet do kina i pomyślałem o Tobie. Co byś powiedziała na Podbój Planety Małp albo Solaris? Zasięgnąłem języka i zakładam, ze to drugie może ci się nawet spodobać, skoro czytałaś w szpitalu te swoją Diunę. Nie znam się zbytnio na literaturze mugoli, ale podobno to [Solaris] całkiem dobra książka, więc wiesz, jeśli chcesz, to zapraszam.

Pozdrowienia,
Bulstrode
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny

Morpheus Longbottom
04.02.2024, 16:36  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.03.2024, 13:51 przez Morpheus Longbottom.)  
Bilecik, taki jak poprzednie, leżał na stoliku nocnym Brenny, a obok niego trzeci egzemplarz raportu dla ministerstwa w sprawie przepowiedni.

Brenno,

Zabierz mnie na wyspę. Charon nie żyje, chociaż to podobno śmierć z naturalnych przyczyn. Później spal raport i tę wiadomość. 

Raport #P72/07/30DTKPML789

Nazwa Sprawy: Weryfikacja prawdziwości przepowiedni jasnowidza Charona
Lokacja: Dom Charona i Latarnia, Irlandia Północna, UK
Data otwarcia sprawy: 28/07/1972
Data zamknięcia sprawy: 31/07/1972
Raportujący: Niewymowny Morpheus Longbottom, Komnata Przepowiedni

Osoby

Imię i nazwisko Pochodzenie Płeć Relacja
Charon [Nazwisko Nieznane] Czarodziej
M Jasnowidz
Alistair Laramont Czarodziej M Świadek Przepowiedni
Morpheus Longbottom Czarodziej M Urzędnik Komnaty Tajemnic
Niewymowny

Narracja

Zdarzenie:
W okresie później zimy, podczas towarzyskiego spotkania z zażywaniem alkoholu, jasnowidz Charon zostaje wyrwany z ciągu alkoholowego i stanu upojenia przez Przepowiednię. Naocznym świadkiem jest przyjaciel Charona, Alistair Laramont, jednym gość w domu wieszcza w tamtym momencie, który w późniejszym czasie na własną rękę poszukuje informacji na temat tego, czego może dotyczyć przepowiednia.
Śledztwo:
Po otrzymaniu informacji o domniemanej przepowiedni, zgłoszenie #P28/07/720000001544448793 przejmuje Niewymowny Morpheus Longbottom z Komnaty Przepowiedni. Udaje się do Irlandii Północnej, pod adres podany w zgłoszeniu, aby spotkać się z jasnowidzem Charonem. Charon jest skory do rozmowy. Wątpliwości co do prawdziwości przepowiedni stanowi wizualny obraz zaniedbania oraz problemu alkoholowego zarówno otoczenia, jak i samego jasnowidza. Z rozmowy z Charonem wynika, że nie pamięta słów, które wypowiedział oraz wskazuje na świadka sytuacji, Alistaira Laramonta, Latarnika mieszkającego niedaleko domu Charona. Brak pamięci co do wypowiedzianych słów jest wyraźnym indykatorem prawdziwości przepowiedni.

Po rozmowie z Charonem urzędnik Morpheus Longbottom przechodzi do Latarni, gdzie zbiera zeznania dotyczące zaistniałej sytuacji oraz przepowiedni. Udaje mu się uzyskać zapis przepowiedni oraz notatki, świadczące o tym, że izolacja oraz monotonia życia świadka wpłynęły na osąd, który szukał przygody dla samego siebie w wypowiedzianej przepowiedni. Po lekkim nacisku ze strony niewymownego świadek zgodził się przekazać wspomnienie, potwierdzające zapisaną treść oraz jednoznacznie orzekające o prawdziwości przepowiedni.

Niewymowny Morpheus Longbottom przegląda wspomnienia i na podstawie przesłanek przepisuje przepowiednię do raportu, ekstraktuje treść do magicznej kuli oraz dokonuje interpretacji wypowiedzianych przez jasnowidza Charona słów.
Transkrypcja przepowiedni:
Wyspa w blasku słońca i księżyca się wyłania,
Co dekadę znika, by potem wrócić znów.
Broń wypełniona ciemnością czeka w ukryciu,
Bezimienna groza w podziemnym mroku trwa.
Strzeż się swojego strachu i swoich pragnień.
Interpretacja:
Wyspa w blasku słońca i księżyca się wyłania, Wyspa to Irlandia. Herbem Parlamentu Północnej Irlandii jest złota harfa, atrybut boga solarnego, Apollo. Narodowym kwiatem Północnej Irlandii, występującym w heraldyce jest niebieski kwiat lnu, przedstawiany zwykle jako srebrny w literaturze folklorystycznej, a w opowieściach ludowych kojarzony z porą nocną oraz snem, jak w przypadku oryginalnej wersji Śpiącej Królewny, wskazując na symbolikę lunarną. W tej konotacji lokacją wskazywaną przez przepowiednię jest Irlandia Północna.
Co dekadę znika, by potem wrócić znów. IRA rozpoczęła „Operację Żniwa” atakując szereg celów w Irlandii Północnej, jednak wobec niewielkiego odzewu katolickiej ludności Ulsteru zakończyła ją w 1962 roku. Ujawnia się ponownie w 1972 roku, dekadę później.
Broń wypełniona ciemnością czeka w ukryciu, // Bezimienna groza w podziemnym mroku trwa. Odniesienia do 22 bomb ukrytych w Belfaście, które eksplodowały 21/07/1972 roku, zabijając 9 osób i raniąc 130. Bezimienność dotyczy tajnych członków ugrupowania IRA.
Strzeż się swojego strachu i swoich pragnień. Ostrzeżenie przed dalszymi możliwymi działaniami w kontekście konfliktu mugolskiego, mogącymi narazić społeczność magiczną.

Weryfikacja

Dowody Rzeczowe: Zeznania wieszcza oraz naocznego świadka; Zabezpieczone wspomnienie przepowiedni, wyekstraktowane ze wspomnienia Alistaira Laramonta, wspomnienia Charona, transkrypcja obu wspomnień.
Potwierdzenie prawdziwości: Potwierdzam prawdziwość przepowiedni
Status: Wypełniona 21/07/1972
Krwawy Piątek w Belfaście.
Podpis Urzędnika Niewymowny Morpheus Longbottom
[Obrazek: pde6aMt.png]

A bird  in your teeth
the end is here
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
06.02.2024, 14:47  ✶  

Dobrze, że nie powiedziałaś, że jestem w ciąży, bo wtedy bym Cię zabiła. Nie przejmuj się, połowa kraju myśli, że niedługo się hajtam, co to za różnica. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nawet się jeszcze nie zaręczyłam, ale może dzięki tym znakom Cameron wreszcie się na to zdecyduje.

Ruda
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 20 21 22 23 24 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa