• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[04.08.72. Potańcówka] Can I have this dance?

[04.08.72. Potańcówka] Can I have this dance?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
01.03.2024, 13:04  ✶  
Rozmawiam z Patrickiem. Nie rozumiem, o co mu chodzi. Obgaduję Sebastiana.

- Och, jestem pewna, że McGongall odjęłaby punkty wszystkim sprawiedliwie - stwierdziła Brenna lekko, w pierwszej chwili sądząc, że Patrick z jakichś powodów postanowił się powygłupiać. - Ale myślę, że jeżeli wpadnie, to raczej się do nas przyłączy niż odbierze nam Puchar Domów - dodała, a w kącikach jej ust czaił się uśmiech. Nie wyobrażała sobie, żeby surowa opiekunka Gryffindoru - nawet jeżeli tak naprawdę nie była dużo starsza od nich - postanowiła wpaść na zabawę swoich dawnych uczniów. Zresztą, choć była w kręgach sympatyków Zakonu Feniksa, to nie należała do niego bezpośrednio: choćby dlatego, że jednak właściwie cały rok spędzała w szkole. - Choć powinieneś widzieć, jak pięknie udało mi się ukryć jedną imprezę na siódmym roku - stwierdziła i tym razem uśmiechnęła się już szerzej, do własnego wspomnienia.
McGongall przymykała czasem oka na drobne świętowanie wygranych meczy, ale taka większa impreza w Wieży Gryffindoru wymagała już odrobiny inwencji twórczej.
- Dostanę szlaban...? - zdziwiła się, spoglądając najpierw na Patricka, a potem na szklankę z drinkiem. I przeniosła spojrzenie na kelnera. - Johnny? Ten drink, co on robi?
- On... no ma sprawić, że poczujesz się na chwilę znowu młody i zapomnisz o zmartwieniach dorosłego życia.
- Och, poczuł się - westchnęła Brenna, odnotowując sobie, że gdyby kiedyś znowu strzeliło jej do głowy oferować gościom tego typu drinki, to chyba wywiesi tablicę, informującą o możliwych skutkach. Ciekawe, czy Steward ją zamorduje? Chęć śpiewania czy obrażania kogoś to jednak coś innego niż takie nagłe zamieszanie w głowie.
Uśmiechnęła się jednak znowu do Patricka, postanawiając po prostu przeczekać: miała nadzieję, że nie potrwa to długo i że najlepiej to przeczekać.
- Myślę, że Sebastian skomplementowałby mnie tylko pod groźbą śmierci, ale to nie tak, że go nie rozumiem. Nie za bardzo lubi kłopoty, a ja w takie często wpadam... Nie, zaraz, jego zdaniem ja sama jestem kłopotami. Swoją drogą, chyba przede mną uciekł i schował się w jakiejś dziurze.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Poparzona
Nie prowadzę kursów wypowiadania mojego nazwiska.
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
01.03.2024, 17:53  ✶  
Ula rozmawia z Samem C. Jej babcia (członek Zakonu, o czym Ula nie wie) siedzi przy stole i gada z jakimś randomem.

— Co? — Zareagowałam jak ostatni głupek, wpatrując się tępo w Sama po tym, jak sprawił mi komplement. Najpewniej się zaczerwieniłam wtedy wyglądając z twarzy już zupełnie jak mięso na schabowego. — Uhm, to znaczy, dziękuje...

Spuszczając wzrok mogłam w końcu przyjrzeć się wykreowanej przez babci kreacji. Niby dużo nie zrobiła, ale efekt był. Sukienka mini zamieniła się w zwiewną hippisowską szatę. Dobra w miejsca magiczne i niemagiczne. Ale nim rozpocznie się konkurs, chciałam wyjaśnić Samuelowi sytuację.

— Słuchaj... Bo ty się znasz na teleportacji... Ja totalnie nie wiem, co się teraz stało! Po prostu zniknęłam, tak jakby porwał mnie jakiś niewidzialny świstoklik. To chyba nie mógł być kolejny efekt eliksiru, co nie? To mnie wzięło i teleportowało do mojej babci. I całe szczęście, bo dzięki niej mogłam szybko wrócić tutaj. No i babcia mi tą sukienkę tak wydłużyła trochę... Eh, faktycznie to lepiej wygląda. Szkoda, że sama nie wpadłam na ten pomysł... Ale przynajmniej nie muszę się już martwić, że jestem nieodpowiednio ubrana, co nie? Ale co do tej teleportacji... To co to mogło być? Czy to możliwe, że wyteleportowałam sama siebie tylko dlatego, że chciałam zniknąć? Ale wiele razy tak się czuję, a dotychczas nie znikałam...

Wylałam z siebie dość sporo słów w szybkim tempie, tak że chłopak mógł doznać wspomnienia swojego znajomego inżyniera od magicznego termomixu. Wspominając babcię szybko wskazałam na ślicznie ubraną staruszkę, która ucięła sobie z kimś pogawędkę przy stole. Nie wiedziałam wtedy, że ma tutaj kilku znajomych z powodu swojej przynależności do pewnego tajnego zgromadzenia.

???
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
02.03.2024, 10:18  ✶  
Tańczo-rozmawiam z Atreusem

Musiałby się przebić, a ona na pewno by to poczuła – że w ogóle cokolwiek kombinuje. Gdyby chciała, by ludzie z niej czytali, to nie nauczyłaby się chronić swój umysł przed cudzym wścibstwem. Cóż… Zawsze można było poprosić, chociaż czy wypiła aż tyle, by instynkt samozachowawczy całkiem poszedł spać, a ona ściągnęłaby te swoje bariery? Pewnie nie, ale istniała taka szansa. Był taki moment, gdzieś pod koniec czerwca, gdy rozchwiana emocjonalnie pewnie nie do końca panowała nad oklumencją i różne rzeczy wyślizgiwały się na wierzch dla tych, którzy potrafili w ogóle na to spojrzeć, ale teraz było o niebo lepiej. Tym niemniej… Atreus był w Limbo, tak jak ona. Był osobą, przed którą trochę mniej chciała się w ogóle bronić, bo niósł na barkach ten sam ciężar. Może był odrobineczkę lżejszy, bo nie musiał przeżywać w głowie wspomnień innej osoby, ale nadal – wszystkie inne konsekwencje tej wycieczki ciążyły na nim dokładnie tak samo, jak na niej. Łącznie z beznadzieją sytuacji i tym, że mogli nie mieć dużo czasu.

– Wcale nie musisz tego trzymać. Jeszcze nikt nie umarł dlatego, że otrzymał komplement – to, że nie szukała tutaj przyszłego męża, nie znaczyło, że od razu trzeba unikać z nią rozmowy i miłych słów. Nie wszystkie słowa były przecież zobowiązujące, nie wszystkie musiały do czegoś dążyć, ani pełnoprawnego, ani niepoprawnego. Ona nie szukała ani tego, ani tego, a taniec i rozmowa z kolegą z biura, kuzynem przyjaciela, przecież kompletnie nic nie implikowała. Chciała za to, żeby było miło, więc się uśmiechnęła. – Więc dziękuję za te wszystkie słowa. Nawet jeśli nie chciałeś ich powiedzieć, bo niczego za sobą nie pociągną – roześmiała się na końcu, ale nie głośno i rubasznie. Żartowała sobie zwyczajnie, nie miała nic złośliwego ani złego na myśli. Nie sądziła też, że mówił całkowicie na poważnie. Prawdą było jednak, że gdyby wiedziała, że dał Laurentowi w twarz, to własnoręcznie złapałaby Atreusowi nos. A potem przeszłaby pewnie nad tym do porządku dziennego, skoro i Laurent przechodził. Uśmiechnęła się bez słów, gdy powiedział, że za dobrze zna Laurenta. Ale czy na pewno tak było? Victoria sama była pewna, że o większości rzeczy nie mówił nikomu, nawet swojej rodzinie, jej zresztą też, bo to był powolny proces, w którym Prewett brał się na odwagę.

– Schlali się, oczywiście. I próbowali podlewać ogórki whiskey. Oczywiście całe przekopywanie grządek było po ciemku, standardowo było buczenie kto komu świeci i tak dalej… – jak streścić kilka godzin do trzech zdań? Oto jak. Ale były to bardzo konkretne i opisowe trzy zdania, po których była pewna, że Atreus sobie wszystko dokładnie wyobrazi. – Z zaskoczeniem przyjęłam, że notatki nadal robi beznadziejne – w sensie Stanley. W szkole czasami kazała mu pokazać notatki, jak widziała, że coś knują i kombinują, zamiast się uczyć i w maju, gdy go o nie poprosiła, to aż się naprężył jak struna. Widać pewne nawyki nie znikają, chociaż zmieniła się dynamika relacji pomiędzy ludźmi.

Posłała mu ten współczujący uśmiech, ale słowa Atreusa tylko utwierdziły ją w przekonaniu, że te wcześniejsze słowa to były na pokaz i dla żartu. I że oboje niczego nie poszukują, ot przyszli, bo ktoś ich tutaj zaprosił. I nie było w tym absolutnie nic złego. Gdyby tylko wiedziała, co działo się pomiędzy Brenną a Atreusem… Ale nie wiedziała, bo choć Longbottom znała sytuację pomiędzy nią a Saurielem, to ani słowa nie pisnęła, że i na nią zadziałał czar rytuału Beltane. I to pomimo tego, że te dwie przyjaźniły się od ponad dwudziestu lat.

– Ooo, bardzo chętnie! – aż się ożywiła na to zaproszenie, bo faktycznie przed momentem ze sceny padły słowa o konkursie tańca, coś tam o Emeraldzie Selwyn… ale nie słuchała nazbyt uważnie, gdzieś ciągle pochłonięta po części swoimi myślami, po części rozmową z Bulstrodem. – Uwielbiam tańczyć – dobrze czy źle, co za różnica. Po prostu to lubiła, bo przez chwilę można było zapomnieć o świecie i być całkowicie sobą, matka dobrze ją wyszkoliła, ruchy miała wyćwiczone co do milimetra, a na tych męczących nieraz bankietach, balach i innych, czasami było to lepsze od gadania z ludźmi na tematy, które miało się głęboko gdzieś. Dzisiaj rzecz jasna, gdy rozmawiała z Atreusem, to nie było to wymuszone, rozmawiała z nim, bo chciała, zwyczajnie mogła się nie odzywać, gdyby jej to nie pasowało. – W takim razie mam nadzieję, że i ty się nie rozczarujesz.

Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
02.03.2024, 23:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2024, 23:57 przez Nora Figg.)  
Wyciągam Ericzka na konkurs tańca

Norka odwzajemniła uśmiech Perseusa, chyba powoli przestawała się czuć w jego towarzystwie niekomfortowo, jeszcze z dwie wspólne imprezy i może zapomni o okolicznościach, w których go poznała.

Po wypiciu drinka poczuła, że coś się w niej zmieniło. Jakby lepiej widziała, w jej nozdrza zaczęły też uderzać zapachy, na które wcześniej nie zwracała uwagi. Szkło wydawało się być wyraźniejsze w dotyku, dziwna sprawa. Ciekawe, skąd się jej to wzięło. Może przez nadmiar alkoholu? Nie sądziła jednak, że wypiła już tyle, żeby mieć takie omamy, może to jeden z efektów przed którymi ostrzegał kelner? Mogło tak być.

- Na pewno są smaczniejsze od tego bimbru, którym mnie ostatnio uraczyliście... - Dodała jeszcze, kiedy Erik skomentował smak alkoholu. Faktycznie były to trunki z wyższej półki, smakowały wyśmienicie.

No i wtedy jej przyjaciel zionął ogniem prosto w Elliotta. Otworzyła oczy ze zdumienia, wydawało jej się, że widzi w tym płomieniu milion barw, poczuła również chłód, mimo, że Erik nie zionął w jej kierunku. Najwyraźniej miał on jedynie bardzo efektownie wyglądać, zdecydowanie zrobił wrażenie. - To dopiero fajna sztuczka. - Rzuciła z entuzjazmem, chyba coraz bardziej jej się podobały te drinki.

Skutecznie udało jej się uciec myślami od rozmowy, którą odbyła chwilę wcześniej, chociaż wiedziała, że będzie musiała wrócić do tematu. Dowiedziała się kilku szczegółów, o których nie miała pojęcia, ta całą klątwa trochę ją przeraziła, będzie musiała się skonsultować z jakimś specjalistą, ale zajmie się tym jutro, dzisiaj w końcu mieli się bawić. Jeden wieczór nic nie zmieni.

Przeniosła wzrok na scenę, kiedy pojawił się na niej muzyk z jakimś ogłoszeniem. Wysłuchała go z zainteresowaniem, dosyć szybko również zareagowała na to z ogromnym entuzjazmem. - Przepraszam panów, porwę go na chwilę, obiecuję, że oddam w jednym kawałku. - Nawet nie czekała na zgodę, odstawiła bardzo szybko pusty kieliszek gdzieś obok i wzięła Erika pod rękę. - Musimy to wygrać, słoneczko. - Powiedziała cicho, kiedy zmierzali na parkiet. Nie, żeby była jakąś wybitną tancerką, w jej przypadku sukcesem będzie to, że nie wybije sobie zębów o podłogę, ale miała przy sobie Longbottoma, który wydawał się jej być odpowiednim towarzyszem do takiego konkursu.

corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
03.03.2024, 01:05  ✶  
Stoję z Elliottem w tym samym miejscu (gdzieś z boku, bliżej toalet)

Również i on zauważył zmianę w zachowaniu Nory; zdawało mu się, że urocza cukierniczka już nie czmycha w najdalszy kont, gdy tylko na horyzoncie zamajaczy jego postać. Miał teraz głęboką nadzieję, że Erik nie opowie pannie Figg o etymologii imienia, jakie planował nadać swojemu synowi. Właściwie, to na ten moment nie był nawet pewien, czy urodzi się chłopiec.

Swoim żartem nie zamierzał sprawiać nikomu przykrości; nie bawił go bowiem sam fakt rozwodu z siostrą Elliotta, lecz to, jak przewrotne było jego życie. Wszak dopiero co twierdził, że chyba z nikim nie uda mu się stworzyć relacji, a tymczasem znów stanąć miał na ślubnym kobiercu...

— Mogę spać gdziekolwiek, nawet w stogu siana — odpowiedział beztrosko, obdarzając przy tym Erika szerokim uśmiechem — Przygotowujemy się osobno.

Bo przecież wszystko inne było już dopięte na ostatni guzik. A nawet jeśli nie, Perseus nie zamierzał zaprzątać sobie tym głowy. To był ich dzień, ich najważniejszy dzień w życiu, kiedy mieli wreszcie powiedzieć sobie tak. Po latach będzie pamiętał jej spojrzenie, gdy włoży jej na palec obrączkę, a nie to, czy zupa była za słona, że o torcie mówiono dobry taki, nie za słodki, a bratanica Vespery rozpłakała się przy obiedzie.

— Skoro nalegasz, pozwolę się odprowadzić do domu niczym prawdziwy książę — zgodził się wreszcie. Chyba przekonała go ta armia Rookwoodów stojąca przy płocie Longbottomów...

Korzystając z chwili, w której smok wydobył się z ust Erika i omiótł sylwetkę Eliotta, Perseus wytężył swoje trzecie oko, aby dostrzec łączące ich nici powiązań. Być może w jego poczynaniach znajdowała się szczypta ciekawości; główny składnik jednak stanowiła troska, jaką wzbudził w nim Longbottom, gdy wesoło spędzali czas zamknięci z Neilem w toalecie...

— Trzymam kciuki! — rzucił za znikającym Erikiem oraz Norą z uśmiechem. Zaraz potem spoważniał i spojrzał na swojego przyjaciela. Znów owładnęło nim to dławiące uczucie niesprawiedliwości.

— Bardzo bym chciał, żebyś to kiedyś był ty — powiedział cicho; były to bowiem słowa skierowane tylko do Elliotta. Słowa te jednak były tak niewinne i pozbawione kontekstu, że można je dopasować właściwie do wszystkiego. — Napijesz się jeszcze jednego?

Odkryj wiadomość pozafabularną
Rzucam na percepcję, używam Trzeciego Oka, żeby zobaczyć nici powiązań pomiędzy Elliottem i Erikiem
Rzut PO 1d100 - 62
Sukces!

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
03.03.2024, 01:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.03.2024, 01:56 przez Erik Longbottom.)  
Stoję jeszcze przez chwilę z Perseuszem, Elliotem i Norą.

Żegnam się chwilowo z Perseuszem i Elliotem. Chucham na nich chłodnymi płomieniami na odchodne.

Odłączam się z Norą od grupy - idziemy w stronę parkietu.

— Zapewniam cię, Perseuszu, że wszyscy na tym skorzystamy — obiecał Blackowi.

Na pewno jego rodzice, jak i cała familia panny młodej na czele z nią bardzo doceni to, że pan młody zjawi się na ceremonii ślubnej wypoczęty i w pełni sił. I że w ogóle się na niej zjawi. Po plecach Longbottoma rozlały się dreszcze, gdy wyobraził sobie całą armię Rookwoodów pod swoim domem.

Miał wrażenie, że wówczas musiałby powstrzymać co najmniej kilka osób od podniesienia alarmu na skalę całego Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów. Godryk mógłby się poczuć zagrożony. A Brenna tylko poszłaby w jego ślady, chociaż meili skomplikowaną relację.

— Nie przypominaj mi o tym, Noro. — Westchnął przeciągle. — Dalej mam koszmary.

Nie zwrócił większej uwagi na to, że Perseusz właśnie sięgał po swoje specjalne dary. Jak miałby? Może był detektywem, ale nie posiadał jeszcze umiejętności grzebania ludziom w głowach i ich emocjach. Poza oczywistymi oczywistościami, jakich Black i tak się już domyślał, mógł być może dostrzec też coś na kształt szarych prześwitów od strony Erika, które odzwierciedlały aurę, jaka mu towarzyszyła w ostatnich dniach.

Erik zmełł w ustach przekleństwo, posyłając zmęczone spojrzenie w stronę muzyka, czy też wodzireja, wynajętego przez Brennę. Powinien był się tego spodziewać. Przeszłość robiła to, co robiła najlepiej - doganiała go. Nawet tutaj, w miejscu tak bardzo oddalonym do Londynu i wszystkiego, co mogło łączyć się z Selwynem, przeznaczeniu udało się pociągnąć za odpowiednie sznurki, aby mu o nim przypomnieć.

Konkurs tańca, tak?, pomyślał z przekąsem. Cóż by to była za ironia losu, gdyby przez całkowity przypadek wygrałby główną nagrodę. To byłby chyba ostateczny dowód na to, że świat miał co do niego jakieś plany. Ciężko tylko było określić, czy te miały wynieść go na piedestał, czy też strącić w przepaść. Gdyby ta przepowiednia się spełniła, to Morfeusz i Vakel na pewno pialiby z radości, mogąc go przebadać. W końcu to było przedziwne zrządzenie losu, czyż nie?

— Ta, dzięki! — Skinął Perseuszowi i Elliotowi głową, zanim Nora nie odciągnęła w stronę parkietu na jeziorze. Mimo to w stronę obu mężczyzn poleciało kilka chłodnych płomyków.

Już nie wiedział, co powinien robić, toteż pozwolił Norze poprowadzić się tylko w jej znanym kierunku. Miał wrażenie, że jego plan trzymania się z dala od kłopotów nie do końca wypalił. Najpierw zaliczył lot w powietrze, potem misiek musiał go przygwoździć do podłogi, zamknął się w łazience, ponownie nie zdołał zamienić więcej niż paru słów z Malfoyem, a teraz jeszcze musiał wziąć udział w konkursie tańca wymyślonym przez Emeraldę Selwyn. Na jego twarzy zagościła bolesna mina, gdy powtórzył w myślach to nazwisko.

— Mam nadzieję, że masz jakiś plan w związku z tym porwaniem — rzucił do blondynki, z ulgą przyjmując do wiadomości fakt, że magiczny efekt eliksiru przeminął. — Obawiam się, że zażądanie okupu nie zapewni nam wygranej. — Jakby ktokolwiek w tej szopie chciał kiedykolwiek wydać pieniądze na takiego Longbottoma. — Ale oczywiście, zrobię co w mojej mocy.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Obserwator