• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
23.04.2024, 22:51  ✶  
Ja chciałam zapytać o McKinnonów, a konkretniej czy jest określone już może jakoś, gdzie znajduje się rodowa posiadłość rodziny czy może jest to zostawione do decyzji użytkownikom. A drugie moje pytanie to jakie nasza rodowa lokacja posiada specjalne właściwości (i czy w sumie jest to nasz dom czy może sam zamtuz)? Słodziutki

she was a gentle
sort of horror
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
23.04.2024, 23:11  ✶  
Ambrosio,
Kościany Zamtuz znajduje się na Podziemnych Ścieżkach. Jest to tylko zamtuz, bez żadnych specjalnych właściwości.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
25.04.2024, 18:02  ✶  
Dobry,
Bo jest możliwość teleportacji przez kominek dzięki proszkowi fju. XD

No i pytanie ile to kosztuje? Nie każdy kominek się nada do tego, bo to musi być taki co do niego wejdzie chociaż 1 człowiek. Czy to musi być jakiś specjalny kominek? Czy w dzień można się teleportować, a w nocy palić, żeby ogrzać dom? Ile to kosztuje i wybudowanie kominka o ile trzeba zrobić nowy w dobrych rozmiarach, ale ile kosztuje podłączenie do sieci teleportacyjnej czy coś. Ile kosztuje proszek fju?
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
25.04.2024, 22:50  ✶  
Neil,
nie ustalaliśmy żadnej konkretnej ceny, bo nie uważaliśmy, żeby było to konieczne. Żeby z kominka skorzystać, musi być on na tyle duży, by zmieściła się do niego osoba. Ani koszt takiego kominka, ani podłączenia go do sieci Fiuu, ani sam proszek, nie są drogie (w kanonie z tej sieci korzystała rodzina, która była bardzo biedna). Kominek normalnie może służyć do ogrzewania; żeby się teleportować, to po prostu trzeba wrzucić proszek w płomienie i one wtedy jednorazowo zmieniają kolor ognia na czas użycia go i wracają do „normalności” – niezależnie od pory dnia. Opcje na jakieś zabezpieczenia są opisane w temacie o podróżowaniu. Jeśli potrzebujesz bardziej „realnej” kwoty – jest kwestia bardziej knutów i sykli, a nie galeonów, w założeniu każdego na to stać i jest to uważane za bezpieczna metoda podróżowania.
Medved'
This house no longer feels like home
krew
genetyka
zawód
Nikolai jest młodym chłopakiem o wzroście 176 cm, ciemnobrązowych, krótkich włosach i zielonych oczach, pod którymi miejsce swoje znalazły dwa pieprzyki. Nie jest przesadnie umięśniony, jednak codzienne ćwiczenia ukształtowały u niego przyjemną dla oka muskulaturę. Preferuje swobodę, gdy dobiera garderobę. Mówi z twardym, typowo słowiańskim akcentem.

Nikolai Petrov
26.04.2024, 10:30  ✶  
Hej, ja mam takie pytanka:

-jeśli pojawiłaby się postać hipnoterapeuty, to jest jakiś oddział w Mungu, w którym mogłaby pracować, czy to już w Lecznicy Dusz, jeśli nie ma prywatnego gabinetu? Nie widziałam takiego biura w Mungu, więc wolę zapytać...

-czy może pracować również z mugolami, skoro hipnotyzerów mamy też irl, czy tylko w czarodziejami, bo "Jest najbardziej powszechną formą modyfikacji wspomnień i używa się jej w mag-medycynie, a konkretniej w hipnoterapii" i żeby się nic nie wydało?

Pozdrawiam ^^
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
26.04.2024, 11:16  ✶  
Czy oklumenta czuje, że jasnowidz próbuje podejrzeć jego przyszłość? (Wiem, że oklumencja blokuje to automatycznie, jeśli percepcja oklumenty jest wyższa, i że trzeba przerzucić wynik, ale zastanawiam się, czy oni w jakiś sposób dostają info "o, ktoś patrzy", czy po prostu blokada jest automatyczna i albo dość mocna, albo nie.)
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
26.04.2024, 13:44  ✶  
Czy zaklęcia z dziedziny uroków działają na nieumarłych, zwierzęta, duchy, potwory?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.04.2024, 13:56  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2024, 14:07 przez Eutierria.)  
Hej, przychodzę z odpowiedziami dla was.

-jeśli pojawiłaby się postać hipnoterapeuty, to jest jakiś oddział w Mungu, w którym mogłaby pracować, czy to już w Lecznicy Dusz, jeśli nie ma prywatnego gabinetu? Nie widziałam takiego biura w Mungu, więc wolę zapytać...
Nie ma czegoś takiego w Mungu. Postać musi pracować w Lecznicy albo mieć prywatną działalność. Pwease

-czy może pracować również z mugolami, skoro hipnotyzerów mamy też irl, czy tylko w czarodziejami, bo "Jest najbardziej powszechną formą modyfikacji wspomnień i używa się jej w mag-medycynie, a konkretniej w hipnoterapii" i żeby się nic nie wydało
Generalnie mamy międzynarodowy kodeks tajności i on zakazuje ujawniania mugolom magii, taka praktyka byłaby więc nielegalna. Z drugiej strony - używa się do tego wahadła, a nie różdżki, więc ciężej byłoby to udowodnić.

Czy oklumenta czuje, że jasnowidz próbuje podejrzeć jego przyszłość? (Wiem, że oklumencja blokuje to automatycznie, jeśli percepcja oklumenty jest wyższa, i że trzeba przerzucić wynik, ale zastanawiam się, czy oni w jakiś sposób dostają info "o, ktoś patrzy", czy po prostu blokada jest automatyczna i albo dość mocna, albo nie.)
Wydaje mi się, że odpowiadałam na to pytanie już kiedy i zostanę przy: oklumenta tego nie czuje (w imię tego, że mózg takiego człowieka przy ilości osób z trzecim okiem albo specjalizacją we wróżeniu... no po prostu by pękał). Postawiłabym wyjątek - kiedy ktoś robi to bardzo nachalnie i intensywnie - na przykład taki Lord Voldemort wdzierający się do twojego umysłu legilimencją.

adnotacja moderatora
Sory mój mózg się skupił na tych urokach i to powtórzyłam drugi raz - chodziło mi o to, że jasnowidzenie, wróżbiarstwo są dosyć losowe i teoretycznie można dostać wizję o kimkolwiek. W kontraście legilimencja to coś, gdzie człowiek musi stać naprzeciwko ciebie i rzucać to bezpośrednio na ciebie, więc nie ma już tego absurdu, gdzie czujesz się dziwnie za każdym razem kiedy Morpheus ma sesję przy szklanej kuli. @Florence Bulstrode
Czy zaklęcia z dziedziny uroków działają na nieumarłych, zwierzęta, duchy, potwory?
O jakich nieumarłych konkretnie chodzi? I czym są potwory?
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
26.04.2024, 14:14  ✶  
O jakich nieumarłych konkretnie chodzi? I czym są potwory?

Żywe trupy, duchy, magiczne stworzenia
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
27.04.2024, 16:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.04.2024, 16:32 przez Perseus Black.)  
Czy to zaklęcie jest dostępne na solu, a jeśli tak, to na jaką statystykę trzeba rzucać?

Edit: Tak, wiem, że na wiki jest napisane, że tu urok, ale na forum zauroczenie jest opisane jako wpływanie na czyjś umysł, a tu chodzi o ciało.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 96 97 98 99 100 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa