• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Woody'ego

Sowa Woody'ego
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
23.03.2025, 00:57  ✶  
Odpowiedź przyszła niemal od razu, około południa
9.08.72
Nie jest. Obiecuję. Potem możemy pójść na obiad.
Leśna powsinoga
Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
24.03.2025, 12:45  ✶  
9.09.1972

Woody,

nie wiem kto będzie szybszy - sowa czy ja, ale potrzebuję pomocy. Muszę dostać się na ścieżki, żeby odszukać kogoś, na kim mi zależy Muszę wiedzieć, czy jest bezpieczny. Jeżeli nie będzie Cię w Rejwachu, pójdę sama, jakoś znajdę drogę.

Faye
Czarodziej
Some legends are told
But you will remember me
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
13.04.2025, 19:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.04.2025, 19:30 przez Jonathan Selwyn.)  
8.09, kwadrans po 15
Ochrzić? Co to za pociecha?
Imię? W każdy niech to będzie Abaurycy

Powiedz mi Woody.… To nie jest normalne aby wpadać o 15 do biura i zarządzać generalne porządki, prawda? Kto przyzwoity by tak zrobił? Zrobiłbyś coś takiego u siebie? Nie zrobiłbyś, prawda? To przecież czyste wykorzystywanie swojej pozycji do czynów bardziej niż złośliwych.

Cieszę się, że jednak się zgodziłeś. Czy pomogę twojemu umysłowi, jeśli powiem że w Ekstazie Merlina sceny nagości są jedynie pomiędzy kobietą i mężczyzną, a sama ekstazą odwołuje się do samobiczowania? Oczywiście wszystko jest jedynie symboliczne. Żadnej prawdziwej nagości. Chyba. Nie wiem jak zinterpretował ten klasy obecny reżyser. Najwyżej zasłonimy ci oczy.
Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
15.04.2025, 08:42  ✶  
Odpowiedź na ten list przyszła praktycznie od razu - jedną, ładnie przewiązaną zieloną wstążeczką kartkę z eleganckiej (zadziwiająco mocno pachnącej różami) papeterii, Lorka przywiązała do nóżki Józka nim odesłała sowę z drogę powrotną.

08.09.1972

Byłbyś subtelniejszy, wysyłając mi bilet na Wesołą Wdówkę Lehára, wiesz?
Tak czy inaczej, dziękuję.
Doceniam gest i pamięć.

L.

Odkryj wiadomość pozafabularną
korespodencja ma miejsce jeszcze przed wydarzeniami ze Spalonej Nocy - godziny popołudniowe 8.09.
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
30.05.2025, 17:49  ✶  
Notatka napisana do Woody'iego podczas spotkania Zakonu.
Sprawdź mentalnie Erika. Zachowuje się dziwnie. Hipnoza?

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
17.06.2025, 16:06  ✶  

—10/09/72—

Przesyłka dostarczona została teleportacją bezpośrednio do Rejwachu. Kosze wyglądały dziwnie znajomo. Pierwszy i drugi wypełnione były ciasno poskładanymi wełnianymi kocami i pościelą w kolorach bieli, szarości i błękitu. Trzeci zawierał eleganckie kobiece ubrania - suknie codziennego użytku, szaty i bieliznę w doskonałym nienaruszonym stanie. Stroje te wyszły z mody dwadzieścia lat temu, ale wprawna krawcowa mogła przerobić je i dostosować (albo nie) do obecnych standardów mody. We wszystkich trzech koszach na dnie można było znaleźć maleńkie drobinki ukruszonego szkła. Bilecik wypisany znajomym charakterem pisma nie pozostawiał złudzeń co do nadawcy:

Myślę, że znajdziesz dla tego lepszy pożytek. Uważajcie na resztki szkła, które mogłyby się zapodziać w materiałach.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
17.06.2025, 16:30  ✶  

—10/09/72—

Odpowiedź przyszła od razu, dostarczona przez ptaka, którego użył Woody do przekazania swojej refleksji na temat zawartości trzeciego kosza.

Nadzieją napawa mnie fakt, że mimo dotykającej nas wszytkich tragedii, świat nie został pozbawiony Twojego poczucia humoru. Daleko mi do rozmiarów mojej zmarłej małżonki, niemniej doceniam, że podczas naszego ostatniego spotkania nie poświęciłeś obserwacji moich pośladków tyle czasu i uwagi, aby być tego świadom.
Czarodziej
Some legends are told
But you will remember me
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u

Jonathan Selwyn
17.07.2025, 21:09  ✶  
15.09.72
Woody,
powiedzmy, że z popiołów ostatniej katastrofy narodziła im się inna wizja premiery tego spektaklu. Nie przewidziałem tego. Dalej pragnę Cię mieć jako współtowarzysza obcowania z teatrem.
A na placki możemy iść w każdej chwili.

J.S.

Do listu została dołączona dziwną paczka, a jej po otworzeniu oczom Woody'ego ukazała się pluszowa mandragora-aktorka z maska na twarzy
Karma police
"Bijące serce Zakonu" – cytat by Woody Tarpaulin (czyli twój stary najebany gada z kolegą o tym, jak był zomowcem i pałował księży na ulicach)
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Auror na pełen etat, majster na pół
Myślisz sobie, "ale skurwysyn", i masz w sumie rację. Szczupły, zawsze schludnie ubrany mężczyzna w średnim wieku o jasnobrązowych włosach. Niby chudy, ale jednak byk. Jak na kogoś raczej średniego wzrostu (mierzy dokładnie 1,78 m), podejrzanie mocno lubi patrzeć z góry na przestępców, których przetrzymuje w swojej sali przesłuchań. Wygląda na starszego, aniżeli jest w rzeczywistości: na jego twarzy zaczynają już rysować się zmarszczki, a pod zmęczonymi, ciemnozielonymi oczyma, widać cienie od niewyspania. Nie jest kimś, kto przesadnie dba o swój wygląd, a jednak, przepisowy mundur aurora zawsze ma idealnie wyprasowany, kołnierzyk koszuli stoi sztywno, a buty – wydają się być świeżo pastowane. Wyważenie Aarona wynika z wtłoczonego przez lata służby aurorskiego rygoru, zaś wojskowa elegancja – z przekonania o potrzebie zachowywania wewnętrznej dyscypliny bez względu na okoliczności. Przynajmniej w godzinach pracy jest elegancki, bo po cywilnemu ubiera zwykle stare łachy robocze, w których jest mu najwygodniej. Widać po nim, że pracuje manualnie, ręce ma bowiem szorstkie, z widocznymi odciskami. Jego ruchy cechuje precyzja i pewność siebie. Na co dzień pachnie wodą po goleniu (od lat tą samą), roztaczając wokół siebie mdłą woń najtańszej kawy z ministerialnego automatu, zmieszaną z dymem papierosowym. Na prawej ręce ma dwa tatuaże, które zwykle chowa jednak pod zaklęciami maskującymi.

Aaron Andrew Moody
06.08.2025, 20:38  ✶  
Odpowiedź na ten list Woody'ego, nadana 25 września 1972 roku. Oczywiście, obłożona pierdyliardem zaklęć ochronnych, na szczęście, po latach przyjaźni z tym paranoikiem, Woody bez problemu złamał zabezpieczenia. Nałożone w taki sposób zaklęcia ochronne zwykły znaczyć więcej niż podpis Aarona.

Ave Clemens, moriturus te salutat!

Pamiętasz ten plakat na akcję o trzeźwości wśród młodzieży, co go nam kazali zrobić w ramach kary? Jak podejrzewali, żeśmy się najebali po mistrzostwach na szóstym roku? Ja nawet nie pamiętam, co my tam odwaliśmy, że mi miotłę skonfiskowali, tylko że potem zaczarowaliśmy w ramach zemsty ten plakat, żeby krzyczał falsetem PIŁEŚ? NIE LEĆ jak jakiś nauczyciel przechodził obok.

No to powiem Ci tyle tylko, że POLECIAŁEŚ, bracie!!

Czy ciemności Nokturnu już całkiem zaciemniły Ci umysł? Czy obracając się w tym rynsztoku magicznego społeczeństwa, porzuciłeś moralność wszelaką? Młodą kobietę bałamucić będziesz? Mam szczerą nadzieję, że Tessa nigdy się o tym nie dowie, bo o ile ja jej mówić nie zamierzam, to kto wie, co Ty jej po pijaku wyśpiewasz. Weź się nad sobą zastanów, Woody. Źle wpływa na Ciebie towarzystwo tych mętów z półświatka. A tak w ogóle, to idę na tę całą "Ekstazę Merlina". Z Lorien Crouch, Mulciber, znaczy się. Teraz przynajmniej wiem, komu zawdzięczać zaproszenie. Pewnie wiele nie użyję z tej sztuki, bo zamierzam przyjrzeć się zabezpieczeniom samego teatru (pod koniec sierpnia zaatakowali tam jednego z tych ministerialnych ważniaków). Może i dobrze, skoro to ma być jakieś zbereźne pierdololo. Postaram się jednak zapisać co lepsze teksty, żebyś miał czym bajerować małolaty za barem.

Pewnie, że wpadnę. Szykuj flachę, bo też mam Ci cosik do opowiedzenia.

– You're too difficult.
– The situation is difficult, not me.
she who hunts alone
Enduring things is what you do best
Gritting your teeth and bearing them.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
Rejwach
Stosunkowo wysoka [175] kobieta o szczupłej, nieco wychudłej sylwetce. Ma długie, brązowe włosy i zwykle nosi je rozpuszczone, a na świat patrzy dużymi, zielonymi oczami.

Asena Greyback
06.08.2025, 21:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2025, 21:36 przez Asena Greyback.)  
Wiadomość przyczepiona do lodówki od ranka 2 września.

02.09.1972

Do rąk własnych Szanownego Pana Woodrowa Tarpaulina, Lewisa McKinnona i rodziny szczuroszczetów; Warłama, Gajto, Iwana, Maddy'ego, Cynamonki i reszty, dalej niewymienionych, rezydujących w przedsiębiorstwie znajdującym się przy ulicy Śmiertelnego Nokturnu - "Rejwach".

Dnia 2 września w godzinach porannych doszło na ulicy Śmiertelnego Nokturnu do incydentu z udziałem istoty nieumarłej, znanej powszechnie jako wampir. Ofiara otrzymała od wcześniej wymienionej istoty rany kłute, a także została pozbawiona krwi, jednak nie w stopniu zagrażającym jej życiu. Świadkami tego zdarzenia była pracujące w lokalu przedsiębiorczym Rejwach, Asena Greyback, oraz stały klient tego przybytku, Bilius Weasley. Wampir został zrebutowany z należytą uwagą, oddalając się pośpiesznie w pizdu, jednak uprasza się właścicieli, mieszkańców i pracowników Rejwachu o zachowanie wzmożonej ostrożności podczas wieczornych, nocnych i porannych spacerów.

Senka

Open hand or closed fist would be fine
Blood is rare and sweet as cherry wine
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa