• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Korespondencja Morpheusa

Korespondencja Morpheusa
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
08.10.2025, 12:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.10.2025, 12:51 przez Millie Moody.)  
18.09 - późny wieczór

"Wasz ból jest bramą do prawdy. Uczyńcie z mojego imienia kompas i podążajcie za słowem, które niesie się ustami Londynu..."

To wypadło z moich ust dzisiaj. W strachu. W panice. W kurwa nie wiem czym, gdy tylko chciałam mówić o... o Sam-Wiesz-Kim. To we mnie siedzi od spalonej, nie wiem, od czasu gdy to widmo mnie zaatakowało z popiołu. Boję się. To przepowiednia? Jeśli tak ma wyglądać jasnowidzenie to ja się z tego kurwa wypisuje. Spotkajmy się jutro, dam Ci oba wspomnienia, a potem ruszę znaleźć jakiegoś typa ze złotym zwisem, który mi wyprasuje mózg. Jestem zbyt zmęczona własnym krzyżem, który noszę, żeby pozwolić temu... temu... tym... proszę, widźmy się jutro. Napisz mi gdzie.

M
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
13.10.2025, 19:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2025, 19:59 przez Baba Jaga.)  
zadanie od mistrza gry
1 października, w niedzielnym wydaniu Proroka, ukazał się kolejny artykuł z cyklu  Tradycja - nić Ariadny w labiryncie wieków. Może sami zwróciliście na niego uwagę, a jeśli nie to dość szybko jego temat został z wami poruszony przez innych członków rodziny - w końcu chodziło o waszą reputację. Arista Black, w towarzystwie Philomeny Mulciber, wyrażała się jasno i wyraźnie na temat tego co czystokrwiści powinni o was myśleć, jednocześnie stając się głosem tej bardziej konserwatywnej części rodzin. Nie bała się wskazywać was palcem i nawet jeśli niektórzy mogli nie podzielać jej zapału, ignorować go, albo zwyczajnie się nim brzydzić, stało się jasne że jej słowa mają wagę i mogą nieść za sobą zmianę równowagi, w której do tej pory żyło społeczeństwo. Od was - od całej rodziny Longbottom - zależy jak rozwiąże się dla was jesienny kwartał. Poddacie się słowom Aristy, nie przejmując się jej słowami i pewnie stając się pierwszymi, ale też nie ostatnimi, którzy zostaną wyproszeni z grona rodzin czystej krwi, czy może sprzeciwicie się jej żądaniom i zachowacie swój status?

Zwróćcie w jesiennym kwartale uwagę na kwestie społeczne dotyczące waszego statusu krwi i pamiętajcie, by poruszyć tę kwestię w rozliczeniu, który nastąpi na koniec aktualnego okresu fabularnego.

@Morpheus Longbottom
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
27.10.2025, 22:30  ✶  

—02/10/1972—

do listu została dołączona pomięta strona z artykułem na temat longbottomów

Hej...

Chyba trzeba będzie porozmawiać z dziadkiem, bo ewidentnie mamy problem (patrz: załącznik nr 1). Może będzie miał jakiś pomysł na to, jak to jakoś naprostować. Myślisz... będzie miał w najbliższym czasu dobry nastrój? *x*

Erik

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
05.11.2025, 00:59  ✶  
Odpowiedź na niemą konwersację, jaką niewymowni toczyli wymieniając karty tarota.
Czy celowo mijali się przez niemal cały dzień? Być może rany odniesione po Spalonej Nocy wciąż były jeszcze zbyt świeżymi tak dla jednego, jak i dla drugiego.
Kartka leżała na biurku Morpheusa. Zgnieciona, a potem znów rozprostowana. Nadpalona, jak gdyby Alexander w ostatniej chwili zmienił zdanie, decydując się nie oddawać jej płomieniom. Ręka, która skreśliła wiadomość, drżała, ale pióro zostało przyciśnięte do papieru tak mocno, że nie było to widocznym. Pewność. To biło z krótkiego listu Alexandra. Prawdziwa czy udawana?

Nie mogliśmy temu zapobiec.

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
05.11.2025, 18:18  ✶  
odpowiedź na ten list

02.10.1972

Morpheusie,
Widziałem. Był to niewątpliwie intrygujący dodatek do porannej kawy, ale zgadzam się z tobą, że w takim razie potrzebujemy rozwiązań. Myślę, że dobrym miejscem będzie Warownia, jednak jako że jest to kwestia dotycząca całej rodziny, dobrze by było gdyby przyszło nam rozmawiać nie tylko w cztery oczy.

Jeśli chcecie, możecie sami poprowadzić postać Godryka w swoim wątku dotyczącym szukania rozwiązań na zaistniały dla rodziny problem. W końcu to wasze pomysły i rozwiązania, jako postaci graczy, powinny przodować w tej rozmowie i nie chciałabym, by wyblakło to przy inicjatywie seniora. W takim czy innym razie, proszę byście oznaczyli mnie, kiedy zaczniecie odpowiedni wątek.

Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, opaloną skórę i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe, proste i grube. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie jest z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
07.11.2025, 10:55  ✶  
Wiadomość wysłana przez jedną z sów należących do Malcolma McGonagalla

10.09.1972

Morpheusie,

mam nadzieję, że wyszedłeś cało z tej nocy. Co z tą kobietą?

Guinevere
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
20.11.2025, 23:59  ✶  
15/09 do Morpheusa dotarła sowa, która przyniosła mu jedną z kopii tego ogłoszenia zerwanych z byle jakiego słupa podczas byle jakiego spaceru.

Jak głęboka jest studnia?

P. Trelawney

źródło?
objawiono mi to we śnie
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
21.11.2025, 03:01  ✶  
Po przeczytaniu, liścik powoli podarł się, a papier zmieniając się w złote konfetti w kształcie gwiazdek.

26.09.72
Dziękuję. Sprawdzę ją. W międzyczasie – co wiesz o Peregrunusie Trelawneya'u? Pytam z tego samego powodu. Millie go poleciła.
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
02.12.2025, 14:21  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.12.2025, 14:23 przez Vakel Dolohov.)  
odp

Przebieram się za miłość Twojego życia.

with all due respect, which is none
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
06.12.2025, 00:56  ✶  

—10/10/72—

Pakunek pozostawiony w holu niewielkiej ruinki na obrzeżach posiadłości A.J.Shafiqa, zwanej pieszczotliwie jego domkiem ogrodnika, choć dokumenta świadczyły o tym, że kto inny jest właścicielem posesji. W środku walizki znajdował się zestaw złotych sztućców, oryginalnych przez wzgląd na kształt... nieco insektoidalny. Niewielki bilecik tylko z pozoru tłumaczył co autor miał na myśli...

Dziękuję za karty. Nienawidzę ich.

Na odsuniętą w czasie parapetówkę. Chciałem pozostawić Ci je w kuchni, ale chyba jeszcze nie jest gotowa.

A

[Obrazek: 0d0d22cbf134c9211031a47c642d200b.jpg]
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (14): « Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa