• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Peregrinusa

Sowa Peregrinusa
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
21.03.2025, 23:48  ✶  
Kartka przyklejona do tego listu.

Nie wiem, czy to widziałeś. Lyssa mi narzekała, że się nudzi, więc może by ją to w jakiś sposób bawiło. Pewnie nie będziesz miał problemu z odgadnięciem rozkładu trzech kart. Siedem kielichów, Diabeł, Rycerz mieczy. One zawsze wiedzą kiedy mam ochotę odesłać komuś zdjęcie z autografem.

with all due respect, which is none
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
14.09.2025, 14:23  ✶  
18.09 wieczorem do okna Peregrinusa zastukał gołąb należący do Lorraine Malfoy. Zamiast jak zwykle eleganckiego listu, trzymał on jednak w dziobie zaproszenie. Poczekał grzecznie jeśli trzeba na odpowiedź.

[Obrazek: pn7bqJP.png]

Ewentualne odpowiedzi, zażalenia i chęć przyjścia na parę chwil w Mabon do Necronomiconu bardzo proszę przesyłać do Lorraine Malfoy / Baldwina Malfoy'a
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
25.09.2025, 11:37  ✶  
30 sierpnia 1972

Panie Trelawney,

Niezmiernie cieszy mnie Państwa decyzja.
Proszę mnie poinformować jedynie kiedy mogę zacząć prace nad przygotowanie bezpiecznego pomieszczenia.

Z chęcią również podejmę się pomocy w sprawie kalibracji mechanizmów i wszelkich urządzeń, które służą Państwu do pracy lub zostaną wskazane niezbędne w Prawach Czasu.
Z podpisaniem wspomnianej klauzuli również nie będzie żadnego problemu - nigdy nie zdradzam sekretów moich pracodawców, ale rozumiem potrzebę takowej umowy.

Thomas Figg
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego, pianistka
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
10.11.2025, 10:45  ✶  

—09/1972—

Odpowiedź na ten list, w sprawie zaproszenia na Mabon w Necronomiconie.

Londyn, wrzesień 1972 r.

Peregrinusie,

Wybawię Cię, kochany, od "przyjdź, o której tylko zechcesz", bo jakkolwiek szczerym by nie było, nie chciałabym, żebyś tracił wówczas na wróżenie, o której przyjść wypada, albo o której przyjdą inni. Więc, oficjalnie: możesz przyjść, o której tylko zechcesz, ale proponuję około dziesiątej w nocy. Będziemy Cię niecierpliwie wyczekiwać w naszych skromnych progach (uważaj, gdy będziesz wchodził!!).
Wymiary Fridy mogę podać, przerabiam jej cały czas swoje stare sukienki. Zdradzić mogę również, że nasza dziecina ma ostatnimi czasy obsesję na punkcie biedronek. Więc pytanie o kolor i ulubione zwierzątko zwykle kończą się pokazywaniem wszystkiego, co pozostaje w jej posiadaniu, a co jest w biedronkowe groszki. Nie kłopocz się z nie wiem jakimi prezentami, Peregrinie, naprawdę. Chcemy po prostu, żebyś przyszedł wspólnie z nami poświętować.

Buziaki,
Lorraine

PS Dziękuję za list do "panny Fridy". Poustawiała kartki od Was na kominku, żeby stały dumnie, na widoku... To jej pierwsze Mabon i wiem, że nie może się doczekać.
Ja zresztą też.

Yes, I am a master
Little love caster
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
14.11.2025, 16:36  ✶  
Kartka została wsunięta do skrzynki pocztowej Peregrinusa bez koperty. Siódmego września, w godzinach wieczornych.

Treluś,

wiesz, że Maida Vale porosło dziesiątkami dziwacznych, inwazyjnych róż, które prawdopodobnie pożerają inne kwiaty albo elfy? Pewnie wiesz, bo podobno wy tam na górze wszystko wiecie. Ale pewnie nie wiesz, że naniosłem ich trochę do swojego mieszkania. Postaw mi karty. Najlepiej to przy kieliszku rumu.

Berht

@Peregrinus Trelawney

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
05.12.2025, 04:58  ✶  
14.11.1972

Najszczersze życzenia z okazji __ urodzin.

L.

W paczuszce znajdował się standardowy, zapisany schludnym pismem bilecik - ewidentnie nieuzupełniony, jakby nadawca nie zawracał sobie tym głowy, albo zwyczajnie zapomniał. Przytwierdzony był wstążeczką do drewnianej podstawki, na której natomiast spoczywała kula. Wydawała się wykonana z kryształu i była stosunkowo niewielka - mieściła się idealnie w dłoni Peregrinusa. Kiedy wziął ją pierwszy raz do ręki, wnętrze zgęstniało i uformowało się w świetlistą ćmę, która poruszała się po wnętrzu. Środek kuli nie pozostawał wiecznie klarowny; czasem przysnuwała go mgła, momentami cienka, a innym razem gęstniejąca niczym chmury - zawsze oddająca mniej więcej stan umysłu właściciela, albo raczej jego zmaganie się z własnymi rozterkami.

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
05.12.2025, 15:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2025, 15:58 przez Dægberht Flint.)  
Perrin, trochę narozrabiałem. Jak się trochę rynek uspokoi, to wezwę kogoś, kto to naprawi, a na ten moment przykryłem to dywanem. Mam nadzieję, że się nie gniewasz? Niech Matka ma Cię w swojej opiece.

13 września, wiadomość do posta
@Peregrinus Trelawney

oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca

Dægberht Flint
05.12.2025, 16:05  ✶  
Mój najdroższy przyjacielu, jeszcze raz przepraszam Cię za bałagan, ale tym razem przynoszę pozytywne efekty tegoż bałaganu. Oznaczone na fioletowo fiolki napełniłem tym samym wywarem na bezsenność co ostatnio, a te z białą wstążką posiadają kolejny z moich eksperymentów. To ukiszony syrop do herbaty. Picie go sprawi, że przypomną Ci się Twoje dobre wspomnienia, takie kojące duszę. Oby żaden z nich Ci się nie przydał, ale... sam wiesz jak jest.

17 września, wiadomość do posta
@Peregrinus Trelawney

constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
05.12.2025, 16:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.12.2025, 16:06 przez Millie Moody.)  
14.11

nabazgrana w pośpiechu kartka uwalona była węglowymi odciskami palców. Szczęśliwie białe wydzierane szydełkiem kręgi pozostawały białe. Oczy znajdujące się na "zabawce" mrugały nieregularnie, a środkowe niebieskie wpatrywało się tak jakby wwiercało się prosto w duszę

Hej dzisiaj jest przejebany dzień i nie mogę zajrzeć, ale chciałam Ci powiedzieć, że jesteś moim pierdolonym aniołem strużem i jestem Ci bardzo wdzięczna za wszystko co dla mnie robisz. I w ogóle zajebiście że gdzieś po drodze się nie zajebałeś. Albo ja isę nie zajebałam i mogę teraz wiesz, możemy razem coś robić, to jest super. Bardzo chciałabym życzyć Tobie w dniu urodzin i sobie jeszcze bardizej pewnie, żebyśmy oboje dotrwali, przeżyli wojne i jeszcze się kurwa z tego wszystkiego śmiali czy coś. Bardzo Cię kocham kuzynie. Bardzo bym chciała, żebyś był szczęsliwy. Niech ten mały typek Cie strzeże. Jest biblijnie akuratny, znaczy szczerzy wpierdol. I ładnie pachnie, specjalnie kazałam go zakląć, żeby zawsze od niego ładnie jebało.

M.

ps. nie martw się w nocy tylko jedno oko ma otwarte, wiesz zawsze czujny hehe

[Obrazek: 24a3175ef45ca4d5cf591f381c8000bc.jpg]
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
14.12.2025, 17:43  ✶  
Tak głęboka, jak sny profety, gdy odurzony sporyszem i dymem z maku, rozmawia z bogami. Płoną ściany mego domu, ulic w gardło gryzie dym, targa zło i woła strach.

Morpheus Longbottom

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny