• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
13.04.2026, 11:12  ✶  
Brakowało bezpośrednich podziękowań za pamięć i niezliczoną ilość kanapek, ale Alastor o takich rzeczach nie zapominał. Zwyczajnie dbał o ludzi inaczej, niż można się tego po nim spodziewać. Przykładem takiego zachowania był ułożony na krześle Brenny… kastet. Zapewne Moody kupował podobny dla siebie lub Harper i pomyślał o Brennie.

A skąd wiadomo, że to w ogóle Moody?

Na małej karteczce, ułożonej tuż obok napisano:

STAŁA CZUJNOŚĆ.

fear is the mind-killer.
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
13.04.2026, 11:40  ✶  
Odpowiedź na ten list.

Droga Brenno,

kiedy tej nocy pracowałam w Dolinie, mimowolnie obserwowałam narastający w ludziach lęk spowodowany atakami i byłam świadkiem tego, co stało się z Warownią. Nie mam dla Ciebie podarków, zresztą jak sama zauważyłaś niewiele teraz mam, ale wciąż mogę ofiarować dobre słowo – tym razem jest to słowo dziękuję. Nie chodzi mi tylko o prezent, ale o wszystko co Ty i Twoja rodzina robiliście i robicie dla społeczności. To co się wydarzyło jest niedorzeczne.

Ściskam,
Primrose

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
fireheart
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
aurorka, twórczyni eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, ciemnobrązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy. Bije od niej lodowate zimno, w dotyku jest jak bryła lodu.

Victoria Lestrange
18.04.2026, 21:18  ✶  
Samolocik wylądował na biurku Brenny w biurze brygady rankiem 17.09.1972

Bren,

czy wiesz coś na temat kradzieży w Towarzystwie Herbologicznym? Pani Mirabella Abbott napisała mi, że zaginął pewien ładunek, który badaliśmy w lipcu. Macie może coś na ten temat? Wiem, że to kiepski moment, ale przy tym ładunku najprawdopodobniej ktoś majstrował nekromancją…

Tori
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
17.05.2026, 15:22  ✶  
1.10.72, Londyn
Brenno,
masz rację to jest dziwne pytanie. O ile ostatnio nie wprowadził jakiś sekretnych zmian to dla francuskich czarodziejów istnieją tak naprawdę dwie instytucje. Jedna w miejscowości Reims pod Paryżem, która jest odpowiednikiem naszej Lecznicy Dusz, gdzie przyjmują każdego za niską opłatę. Nie słyszałem żadnych koszmarnych opowieści o wyrzucaniu biednych pacjentów. Druga natomiast, znacznie bardziej ekskluzywna, ale i mniejsza, znajduje się w nadmorskiej Mentonie. To prywatna praktyka i jak się zapewne domyślasz przeznaczona jest dla tych, którzy są gotowi zapłacić dużo za większą anonimowość i najlepsze traktowanie. Tutaj zapewne wyproszą delikwenta, któremu skończą się fundusze. Oczywiście też niektórzy pozostają w swoich domach i opłacają magipsychiatrów, aby ich odwiedzali. Co do korespondencji nie znam się na tym dokładnie, ale podejrzewam że może tak być tylko w określonych przypadkach, lub jeśli ktoś kogoś przekupi. Oczywiście istnieje szansa, że personel medyczny ignoruje na lewo i prawo prywatność pacjentów, ale to już byłby materiał na krajowy skandal. Pytasz się bo chcesz wysłać komuś wiadomość i boisz się, że zostanie podejrzana, czy dołączyć się do tego teoretycznego skandalu?
J.S.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
30.05.2026, 19:28  ✶  
Pączek przyniósł ze sobą kartonik, z pączkami z dżemem z dyni
Londyn 23.09.1972

Brenna,

walczę z dyniami od kilkunastu dni. Przygotowuję nowe receptury na babeczki, pączki i ciasta. Postaram się stworzyć kilka lampionów, które na pewno przegonią złe duchy, wleję w nie cały swój optymizm.
Tak właściwie to gwoździe przydałyby się i mnie, po pożarach wolę chuchać na zimne jeśli chodzi o mój dobytek.

Ściskam,

Nora
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący aż 193 cm wzrostu. Długość włosów często sięga mu karku. Zazwyczaj goli się na gładko, bądź pozwala sobie utrzymać zarost. Ostatnie wydarzenia spalonej nocy doprowadziły do tego, że zapuścił brodę. Twierdząc, że być może w ten sposób, nie zostanie rozpoznany przez oprawców. Ubiera zwyczajnie jak każdy mugol. Posiada bardzo dobrze zbudowaną sylwetkę, co zasługą jest wieloletnie ćwiczenie ciała.

Tristan Ward
01.06.2026, 10:28  ✶  
Świat magiczny wciąż Tristana zaskakiwał, gdy odczytał list od Brenny. Setki gwoździ wbił już w remontowany dom i zdziwił się, że mogą mieć takie znaczenie w wiedzy czarodziei. Aż musiał wypytać o to Olivię.
A na zaskakujące dla niego zlecenie odpisał:

Londyn 23 października 1972r.

Brenno,

Z Olivią urządziliśmy się w nowym domu, lecz zostało jeszcze kilka rzeczy do ukończenia. Dzięki Twojej pomocy, mam nadzieję, że przetrwamy w cieple naszego domu nadchodzącą zimę.

Nie ukrywam, że Twoje zlecenie mnie zaskoczyło. Nie wiedziałem, że w waszym społeczeństwie gwoździe mają taką wartość? Właściwości? Musiałem podpytać o to Olivię. Nie myśleliśmy o takiem wersji zabezpieczenia ale dziękuję, że napisałaś. Z przyjemnością przygotuję komplety gwoździ o które prosisz. Potem wykonam je dla nas.

Odwdzięczać się nie musisz. Zrobiłaś dla nas zbyt wiele. To ja dziękuję, że będę mógł jakoś pomóc.
Na kiedy je potrzebujesz i czy preferujesz abym dostarczył osobiście? Wysłał sową? Czy może zechcesz nas odwiedzić?

Tristan

@Brenna Longbottom
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
01.06.2026, 10:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2026, 10:43 przez Nora Figg.)  
Londyn 21.09.1972

Słońce,

pracuję nad czymś, co mogłoby się przydać naszym przyjaciołom. Mam jednak pewien problem, nie mogę nigdzie dostać krwi ognistej salamandry, wszystkie moje źródła składników są puste. Czy znasz kogoś, kto byłby w stanie poszukać czegoś takiego za granicą? Sprawa nie jest mocno nagląca, ale chciałabym jednak jak najszybciej uzupełnić braki w naszych zasobach.

Ściskam,

Nora
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód

Nora Figg
01.06.2026, 13:36  ✶  
Pączek przyniósł ze sobą karton ulubionych pączków Brenny
Londyn 22.09.1972

Słońce,

jeśli mogłabyś poprosić o wsparcie, to będę wdzięczna. W sumie to całkiem proste zamówienie: jak najwięcej krwi ognistej salamandry.

Ściskam,

Nora
constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
02.06.2026, 10:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2026, 10:48 przez Alastor Moody.)  
Czy mogłabyś, proszę, dać mi znać co z patrolami z Dolinie? Po patrolach w sensie. Mnie wrzucili na Little Hangleton. Nie umiem się tym wszystkim nie martwić.
Alek

@Brenna Longbottom

fear is the mind-killer.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
03.06.2026, 21:28  ✶  
26.10.1972

Brenno,

niestety nie dałam rady uszyć szaty dla Nory.

Przepraszam,
Electra

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (47): « Wstecz 1 … 41 42 43 44 45 … 47 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa