• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
13.04.2026, 11:12  ✶  
Brakowało bezpośrednich podziękowań za pamięć i niezliczoną ilość kanapek, ale Alastor o takich rzeczach nie zapominał. Zwyczajnie dbał o ludzi inaczej, niż można się tego po nim spodziewać. Przykładem takiego zachowania był ułożony na krześle Brenny… kastet. Zapewne Moody kupował podobny dla siebie lub Harper i pomyślał o Brennie.

A skąd wiadomo, że to w ogóle Moody?

Na małej karteczce, ułożonej tuż obok napisano:

STAŁA CZUJNOŚĆ.

fear is the mind-killer.
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka w lecznicy dusz
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
13.04.2026, 11:40  ✶  
Odpowiedź na ten list.

Droga Brenno,

kiedy tej nocy pracowałam w Dolinie, mimowolnie obserwowałam narastający w ludziach lęk spowodowany atakami i byłam świadkiem tego, co stało się z Warownią. Nie mam dla Ciebie podarków, zresztą jak sama zauważyłaś niewiele teraz mam, ale wciąż mogę ofiarować dobre słowo – tym razem jest to słowo dziękuję. Nie chodzi mi tylko o prezent, ale o wszystko co Ty i Twoja rodzina robiliście i robicie dla społeczności. To co się wydarzyło jest niedorzeczne.

Ściskam,
Primrose

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 39 40 41 42 43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa