• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
grajek z Nokturnu
Marzenia chyba zawsze mają swój koniec. Nie wznoszą się, lecz opadają.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
snowidz
zawód
keyboardzista
Zenek ma 1.84m wzrostu. Jest zbudowany proporcjonalnie do wzrostu i dość atletyczny przez noszenie walizki, ale generalnie jest bardziej szczupły i smukły. Nad instrumentem się garbi, na kanapie rozciąga albo kurczy. Twarz ma jak pies rasy chartowatej, to znaczy szczupłą i pociągłą, ale bez zbyt wydatnych kości policzkowych. Z ciekawszych jej cech wybijają się długi nos i jasne brwi. Włosy ma brązowe, oczy też. Skórę ma w ciepłym odcieniu, a jego dłonie są ładne. Długie palce i szczupłe nadgarstki to atuty klawiszowca. Jeśli o ubiór chodzi, to nosi się po mugolsku, gdzieś pomiędzy zdobyczami z targu a ciuchami z metką. Głos ma ciepły, dość głęboki. Chrypi, gdy się stresuje. Gdyby śpiewał, to basem.

Zenon Kozioł
#1,831
27.04.2026, 19:13  ✶  
Czy Zenek może brać udział w spotkaniach Muza? Na przykład by je ogarniać od strony technicznej na występach młodszych muzyków

I miss the kiss of treachery, the shameless kiss of vanity.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,832
28.04.2026, 14:30  ✶  
@Prudence Fenwick

Tak, zmiany w ekwipunku zgłasza się tutaj.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,833
28.04.2026, 14:33  ✶  
@Zenon Kozioł

Nie wydaje mi się, żeby cokolwiek stało na przeszkodzie. Do klubów można się zapisać tutaj. Gdybyś miała jakieś dodatkowe pytania odnośnie działań muzy na fabule, to dotychczas wszystkie muzowe eventy prowadziła @Dearg Dur i ona powinna cię wprowadzić w dotychczasowe fabuły i przyszłe plany (koncert z okazji Dnia Pamięci ze Szpalty) itd. Pwease
mr grumpy
fake it till you make it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
różdżkarz, rzemieślnik

Mykew Gregorovitch
#1,834
30.04.2026, 18:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.04.2026, 18:29 przez Mykew Gregorovitch.)  
powinnam tu (w spisie kanonów) być a mnie nie ma

btw naszej przewagi rodowej wciąż nie ma w mechanikach i nikt nie będzie wiedział o co chodzi!!

pozdrawiam
wasz shadow daddy
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców.

Morrigan
#1,835
01.05.2026, 11:54  ✶  
@Mykew Gregorovitch
Dopisałam cię do spisu kanonów Serduszko przewaga rodowa musi poczekać na powrót Bezy, bo ja nie znam jej szczegółów Słodziutki
grajek z Nokturnu
Marzenia chyba zawsze mają swój koniec. Nie wznoszą się, lecz opadają.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
snowidz
zawód
keyboardzista
Zenek ma 1.84m wzrostu. Jest zbudowany proporcjonalnie do wzrostu i dość atletyczny przez noszenie walizki, ale generalnie jest bardziej szczupły i smukły. Nad instrumentem się garbi, na kanapie rozciąga albo kurczy. Twarz ma jak pies rasy chartowatej, to znaczy szczupłą i pociągłą, ale bez zbyt wydatnych kości policzkowych. Z ciekawszych jej cech wybijają się długi nos i jasne brwi. Włosy ma brązowe, oczy też. Skórę ma w ciepłym odcieniu, a jego dłonie są ładne. Długie palce i szczupłe nadgarstki to atuty klawiszowca. Jeśli o ubiór chodzi, to nosi się po mugolsku, gdzieś pomiędzy zdobyczami z targu a ciuchami z metką. Głos ma ciepły, dość głęboki. Chrypi, gdy się stresuje. Gdyby śpiewał, to basem.

Zenon Kozioł
#1,836
02.05.2026, 14:41  ✶  
Jaki mają stosunek czarodzieje odnośnie lądowania na księżycu?

I miss the kiss of treachery, the shameless kiss of vanity.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
#1,837
05.05.2026, 10:20  ✶  
Dwa pytania.

1) Jeśli ktoś bez przewagi znajomości Nokturnu teleportuje się albo przybywa kominkiem do Rejwachu jako jego klient w godzinach otwarcia, ale wchodzi od razu w interakcję z Woodym / innym pracownikiem, to musi rzucać kością nokturnową? Bo w teorii to nie prywatne mieszkanie, żeby zwalniać z rzutu, ale z drugiej strony, jak jestem w tym przybytku szefem i z kimś cały czas siedzę...?
W ogóle to, na marginesie, byłam święcie przekonana, że jest gdzieś napisane, że jeśli się nie ma samemu przewagi, ale idzie na Nokturn z kimś, kto ją ma, to nie trzeba rzucać. I sprawdziłam teraz temat przed zadaniem pytania i tego tam nie ma. Czy to mi się śniło? (jak wiele rzeczy)

2) Jak widzimy tę runę? Interpretacje są trochę rozjechane.
Czy może ją zobaczyć dowolna liczba "domowników" w tym samym momencie, ale nie da się jej pokazać komuś z zewnątrz? Czy też chodzi o to, że nie może jej zobaczyć więcej niż jedna osoba na raz (tj. stoję sam — widzę; podchodzi żona — znika i nie możemy patrzeć jednocześnie)?
I czy ja muszę Mykewem rozliczyć zawadę Bezsenność dwa razy, mimo że nie śpię w tym miejscu (to mój warsztat, nie domek).

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,838
05.05.2026, 11:21  ✶  
@Zenon Kozioł

1. Nie jest to w żaden sposób zarysowane przez MG.

2. Generalnie magowie się światem mugoli niezbyt interesują, o ile coś ich bezpośrednio nie dotyczy, więc większość badanych odpowie ci 'eeee' i 'jak oni niby tam dolecieli', a reszta odpowiedzi będzie się od siebie różnić. Pojawią się osoby mniej i bardziej zainteresowane, jakiś zdruzgotany wyznawca kultu Matki oczy oczarowany tym astrolog.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,839
05.05.2026, 11:33  ✶  
@Helloise Rowle

1. Potraktuj Rejwach jako prywatne miejsce. O ile ta osoba jest z tobą w środku, to rzucać nie musi.

2. Docelowo chodziło mi o osobę, która rzuca kością. Po przemyśleniu zaliczę również wersję, gdzie ludzie zinterpretowali to tak, że runę widzi każda osoba, której dotyczy ten rzut (czyli każda osoba, której lokacja z karty to ta z runą). Możecie więc wybrać swój wariant.

2b. Najpewniej z rozpędu dokleję ci ją do karty, a w rozliczeniu napiszesz sobie, że typ tam nie spał.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
#1,840
05.05.2026, 11:47  ✶  
w międzyczasie odkryłam, dlaczego byłam pewna, że towarzystwo osoby z półświatka zwalnia obcego z rzutu na nokturn. bo to zwalnia z rzutu podziemnych ścieżek.
czyli wychodzi, że nie mam mocy ze swojej przewagi zabrać kogoś bez przewagi na bezpieczny spacer ulicami nokturnu i w każdej sytuacji poza prywatną posesją obcy musi rzucać?

piw0 to moje paliwo
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (189): « Wstecz 1 … 182 183 184 185 186 … 189 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa