• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Victorii Lestrange

Sowa Victorii Lestrange
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
29.10.2025, 22:12  ✶  
List mógł dotrzeć jeszcze tego samego dnia, lecz bardzo późnego wieczora.

Dolina Godryka, 18 września 1972r.

Victorio,

Jestem już w Anglii. Mowę mi odebrało, gdy zobaczyłem zniszczenia w Londynie, a także w Dolinie Godryka, gdzie również mieści się moja posiadłość. Tutaj, muszę Ci napisać, że nie uległa ona żadnym zniszczeniom. Wygląda tak, jak ją zostawiłem przed wyjazdem. Jeżeli jest ktoś, kto jeszcze z naszej rodziny potrzebuje dachu nad głową, schronienia, czy innej pomocy, chętnie pomogę.

Laurence

@Victoria Lestrange
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
01.11.2025, 01:47  ✶  
Odpowiedź, na ten list.

Dolina Godryka, 19 września 1972r.

Victorio,

Jeżeli nikt więcej nie potrzebuje pomocy, w kwestii mieszkalnej, to pozostaje cieszyć się, że więcej osób z naszej rodziny nie ucierpiało, pod sprawą utraty dachu nad głową.

W dzień, święta Mabon, nie mam żadnych poważnych planów. Chętnie pojawię się na rodzinnej kolacji w Maida Vale.

Laurence

@Victoria Lestrange
Czarodziej
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
projektant mody
Twarz o ostrych rysach, jasne włosy, jasne oczy, 190 cm wzrostu, sylwetka kogoś, kto wprawdzie nie jest wojownikiem, ale komu wyraźnie zależy na tym, aby dobrze się prezentować, więc czasem trochę ćwiczy. Zawsze dobrze ubrany - oczywiście wyłącznie w ubrania z Domu Mody

Christopher Rosier
04.11.2025, 11:22  ✶  
13.09

Moja droga Victorio,

szczęśliwie, udało mi się dostać do uzdrowicieli - po długim oczekiwaniu, niestety. Szalenie to wszystko irytujące, jak mocno zdezorganizowano codzienne życie w całej Anglii.
Nie miałem pojęcia, że znasz się na klątwach, choć nie powinno mnie to zaskakiwać. Jeżeli tylko znajdziesz czas, chętnie pokażę ci te okropieństwa: przysięgam, że te ślady sadzy same się przemieszczają! Zabrałem stamtąd, co się dało i w tej chwili zatrzymałem się u rodziców, ale jest tu niezwykle hałaśliwie, bo kuzynka matki też straciła mieszkanie, a sprawiła sobie aż czworo dzieci, gdy nie umie zapanować nad nawet jednym. W rozpaczy zacząłem rozważać nabycie jakiegoś mugolskiego domu na prowincji, bo o czarodziejskie, nieuszkodzone i nieprzeklęte nieruchomości jest straszliwie trudno.

Wiesz, jak nie cierpię projektów na zamówienie, ale zrobię dla Ciebie wyjątek - pamiętam Primrose, będę więc w stanie uszyć coś, co będzie do niej pasowało. Prześlę jej, gdy skończę. Daphne jednak w moim wspomnieniach to wciąż dziewczynka z Hogwartu, od wieków jej nie widziałem i nie wyobrażam sobie, abym mógł przygotować sukienkę, która będzie... strasznie o tym nawet pomyśleć... nieodpowiednia dla właścicielki. Przyślij mi jej wymiary, a każę dopasować coś z gotowych już projektów mojej ciotki.

Twój Christopher
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
04.11.2025, 21:37  ✶  
Londyn 9 września

Sprawdzę, nie truj.

Afrykańskie bębny? Cool, maski też były?

PS ja ZAWSZE jestem grzeczny.

Aidan
Czarodziej
“It was hotter than rage, and sharper than fear, and cut deeper than helplessness, all because I couldn’t get to you.”
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Mieniące się srebrem, długie pasma włosów opadają Cynthii prosto na ramiona i ciągną się za połowę pleców, spod wachlarza czarnych rzęs spoglądają jasnoniebieskie, chłodne tęczówki. Jest średniego wzrostu o dość drobnej, smukłej budowie ciała. Wydaje się krucha i delikatna, głównie przez bladość skóry, jakby pozbawiona siły fizycznej. Doskonale dostosowuje sposób mówienia oraz gesty pod towarzystwo, w którym aktualnie przebywa, sprawnie manipuluje za pomocą wyglądu. Jest niewinnie śliczna, a jednocześnie przeraźliwie kojarzy się z zimą.

Cynthia Flint
12.11.2025, 22:04  ✶  
Odpowiedź na karteczkę z 9 września.

Nie martw się o mnie, nic mi nie jest.
Co z Tobą? Jesteś bezpieczna? To była długa noc dla wszystkich.

Castiel wciąż podróżuje i nie zapowiada się, aby wrócił. Ojciec się jeszcze nie odezwał, ale być może wziąć jest na morzu.
Co z Twoją rodziną, jak S?

Cynthia
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
14.11.2025, 16:30  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2025, 16:31 przez Dægberht Flint.)  
siódmego września '72, Londyn

Moja droga,

znalazłem się dzisiaj w ogrodach Maida Vale, w których doszło do fenomenu, o którym zapewne już słyszałaś, ale być może zainteresuje Cię coś, czego doświadczyłem, przebywając na miejscu. Dotykając jednego z kwiatów, zapadłem w jakiś dziwny trans, podczas którego widziałem rejs i spostrzegłem nazwę statku, na którym płynął posiadacz zapisanego w nim wspomnienia.

SS Canterbury

To może być dla was przydatny trop, bo rejsy i naprawy wszelkich statków są rejestrowane, o ile odbywa się to legalnie.

Sprawa mnie zaciekawiła, więc darujcie mi, ale uciąłem sobie kilka tych róż i łodyg, żeby je zbadać w zaciszu domowym. Nie zniszczyłem przy tym innych roślin.

Niech Matka ma Cię w swojej opiece,
Berht

@Victoria Lestrange
list nadszedł późnym wieczorem

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
15.11.2025, 21:24  ✶  
22.09.1972, Londyn

Wesołego Mabon, Viczka.

Aidan

Do listu dołączona była spora paczuszka z prezentem.
Czarodziej
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
projektant mody
Twarz o ostrych rysach, jasne włosy, jasne oczy, 190 cm wzrostu, sylwetka kogoś, kto wprawdzie nie jest wojownikiem, ale komu wyraźnie zależy na tym, aby dobrze się prezentować, więc czasem trochę ćwiczy. Zawsze dobrze ubrany - oczywiście wyłącznie w ubrania z Domu Mody

Christopher Rosier
26.11.2025, 12:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.11.2025, 12:43 przez Christopher Rosier.)  
05.10

Victorio,

miałem skandalicznie mało czasu na pracę nad tym projektem, dlatego ślę go tak późno. Ze względu na fakt, że przesyłam go dopiero dziś, będę musiał Ci wybaczyć, jeśli na balu Lestrangów pojawisz się w czymś innym, ale jestem pewien, że znajdziesz inną okazję na popisanie się w towarzystwie tą suknią.

Z pozdrowieniami
Christopher

Liścik dołączono do paczki, zawierającej suknię zdobioną w hafty z liliami królewskimi.
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista

Aidan Parkinson
22.12.2025, 23:24  ✶  
1.10.1972, Londyn

Hate you
Love you

https://i.pinimg.com/736x/b9/da/25/b9da2...f8b521.jpg

Do koszulki dołączona była kartka, która śpiewała OKOŃ OKOŃ TO KOŃ BEZ O

Pozdrawiam,
Aidan
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista

Aidan Parkinson
22.12.2025, 23:30  ✶  
[2.10.1972, Londyn[/i]

Vika.

Można mnie kochać, można nienawidzić.

Ale Twoje koty mnie pokochają. I Ty też.

BUZIAKI,
AIDAN

do listu dołączona była paczka. Zawierająca akwarium z 20 krewetkami i 2 bojownikami. Oba samce. Kolorowowe i bardzo agresywne
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (25): « Wstecz 1 … 21 22 23 24 25 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa