• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kelpiea - sowa Stanleya

Kelpiea - sowa Stanleya
Urokliwa wiolonczelistka
to piekło - nie raj, to tutaj się kończy świat
krew
genetyka
zawód
Stella mierzy 165 centymetrów wzrostu, należy raczej do szczupłych kobiet. Buzię ma okrągłą, posiada pucułowate policzki, które dodają jej uroku. Oczy ma w kolorze orzechowym, włosy długie, jasne, najczęściej nosi je rozpuszczone. Ubiera się bardzo starannie, dba o to, aby zawsze wyglądać nienagannie. Pachnie cytrusami.

Stella Avery
11.02.2024, 09:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.02.2024, 09:22 przez Stella Avery.)  
Do listu zostało dołączone zdjęcie Stanleya na plaży z jakąś dziewuchą.
Londyn, 15.06.1972

Na szczęście, nie musisz rozumieć, bo ja wszystko zrozumiałam.
Bardzo chciałabym, żeby to był żart.

Avery
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
11.02.2024, 15:15  ✶  
15.06.1972,
Londyn

Stan,
Nie wiedziałam, że jesteś fakim sentymentalnym facetem, że w dzień powszedni odgrzebujesz takie zamierzchłe czasy. 1966? Toż to było jeszcze wieki temu, a sami byliśmy jeszcze piękni, młodzi i myślą nie skazani. Ale specjalnie dla ciebie wyciągnęłam pudełko ze zdjęciami. No dobrze, nie dla ciebie, bo tak sie składa że ostatnio je sobie przeglądałam i wiesz co??

STANLEY, NIE MA!!! Nie wiem w co się bawisz i czy to jakiś wstęp do otworzenia twojego trzeciego oka, że mnie tak podchodzisz, ale byłam absolutnie przekonana, że mam to zdjęcie tam gdzie być powinno, a nie mogę go znaleźć??? Przetrzepałam pół pokoju, a potem pół gabinetu i nie mam już pomysłu gdzie sie mogło zawieruszyć. RATUNKU! Czy to bardzo źle? Brzmisz jakby to było bardzo źle : (

List ewidentnie pisamy był na raty.

Całuski,
Rosie

she was a gentle
sort of horror
entropy
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
11.02.2024, 21:34  ✶  
15 czerwca 1972,
Londyn

Stan,
Może cię to zdziwić, ale nie pilnuję takich rzeczy non stop. A w ogóle czy możesz mi powiedzieć co się takiego niby stało? Na co ci to zdjęcie? Po co w ogóle o nie pytasz? Skąd to nagłe zainteresowanie??? Jakie w ogóle dochodzenie ja się pytam?

Całuski,
Rosie

she was a gentle
sort of horror
entropy
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód

Ambrosia McKinnon
11.02.2024, 22:18  ✶  
15.06.1972,
Londyn

Stanley,
Nie wkurwiaj mnie nawet. Co ci się niby stało, co? Ktoś zobaczył jaki suchy byłeś sześć lat temu? Przestań się roztrząsać nad tym jak baba i powiedz mi z czym masz w ogóle teraz problem, bo kiedy ostatni raz sprawdzałam, to ani nie mam trzeciego oka, ani nie umiem czytać w myślach.
Absolutnie mi się kurwa nie podoba, co mi właśnie tutaj zarzucasz, BO JAK MAM CI ROBIĆ POD GÓRKĘ, BARANIE, JAK NIE MAM POJECIA O CZYM MÓWISZ??? Jak ktoś ci grozi, albo robi nieprzyjemności to po prostu obij mu mordę, w czym w ogóle problem?

Nie zesraj się tam,
Rosie

she was a gentle
sort of horror
entropy
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód

Ambrosia McKinnon
11.02.2024, 22:43  ✶  
15.06.1972,
Londyn

NIC CI NIE POWIEM DOPÓKI NIE POWIESZ MI O CHUJ CI CHODZI, BO NAJWYRAŹNIEJ Z TWOJEGO PROBLEMU ZROBIŁ SIĘ TO NASZ PROBLEM, A JA NIE MAM OCHOTY AKTUALNIE WSPÓŁPRACOWAĆ JAK TY MI TU TAKIE NEGATYWNE FLUIDY ROZTACZASZ.
Staszek dostał tym razem wyjca

she was a gentle
sort of horror
entropy
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód

Ambrosia McKinnon
11.02.2024, 23:31  ✶  
15.06.1972,
Londyn

Stella? Czemu to jest twoja Stella? Czy ty się spotykasz z jakąś babą i nic nikomu nie powiedziałeś? I czy całkiem przypadkiem nazywa się Stella Avery? Stanley ja ciebie błagam, weź se znajdź jakąś bardziej zrównoważoną pannę, bo ze mną na piętrze to ja nie wiem czy wyrobisz. W końcu jestem histeryczką i wariatką.
Pamiętaj, że cokolwiek się stanie, cierpię bardziej od ciebie, w końcu tyle we mnie nieprzewidywalnych emocji. Sama nie wiem, co ze sobą zrobić.

Na zdrowie, Stanek.
Stanley mógł usłyszeć, jak z góry dobiega go jakiś wściekły krzyk i głośne tupanie, bo chyba ktoś tam biegał z pokoju do pokoju. Po tym jak do Staszka wleciała sowa z listem, po schodach do Głębiny coś spadło i dość szybko potłukło się. Jakaś butelka. Szkoda tylko, że zamiast jakiegokolwiek trunku miała w sobie złośliwego ducha, którego Rosie miała wypuścić w następne święto. Potem klapa do Ataraxii została zamknięta i zabarykadowana jakąś szafką.

she was a gentle
sort of horror
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
23.02.2024, 00:08  ✶  
V.
Nic takiego do mnie nie doszło... nawet z obecnej pozycji. Jeśli możesz to potwierdzić, to musimy działać. Mam wobec niego dług wdzięczności.

to nie do nas tak, do nas nie,

Martes
list spłonął po przeczytaniu
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
23.02.2024, 00:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2024, 00:16 przez Nicholas Travers.)  
Londyn, 13 czerwca 1972

V.,

Jeżeli mówimy o sytuacji z przed miesiąca, to tak. Byłem przy tym.

Papilio
List spłonął po przeczytaniu.
Niewymowny
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
23.02.2024, 00:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2024, 00:17 przez Nicholas Travers.)  
Londyn, 13 czerwca 1972

Tak.

Papilio
Niewymowny
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Nicholas Travers
23.02.2024, 00:38  ✶  
Londyn, 13 czerwca 1972

Corvus, wezwał mnie i Orsinusa. Mieliśmy ukarać Pardusa. Uprzedził nas o jego agresywnym zachowaniu. Nie zdążyliśmy zrobić nic, gdyż na miejscu pojawił się Czarny Pan. Z Pardusem przeprowadził rozmowę. Kazał mu "pokazać" co się wydarzyło. Najpewniej przez legilimencję. Ostatecznie, Pardus w naszej obecności nie został ukarany, ale ostrzeżony przez Czarnego Pana. Corvus nie mógł w tym przypadku nic zrobić. Wyczuwałem, że nie był zadowolony z przebiegu sytuacji.

Papilio

PS. Orsinus, nie miał znaku.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (22): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 22 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa