• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.07.2025, 22:08  ✶  
@Hannibal Selwyn

Spalona noc nie wpływa na ceny nieruchomości w punktach doświadczenia (ale fabularnie należałoby to odegrać zgodnie z logiką i kontekstem fabularnym - czyli faktycznie Hannibal napotyka tutaj na problemy). Skonsultuję cenę z innymi mistrzami gry i poinformuję cię o tym co ustaliliśmy.

there is mystery unfolding
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
14.07.2025, 03:57  ✶  
Dzień dobry, za nic nie będę przepraszać!
Wypadła nam z Hellą kostka odnośnie czarnych róż i przyszłam zapytać czy musimy ją grać czy możemy przerzucić, bo Hella już miała dokładnie taką samą. O tutaj nasz temat.

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
Dama z gramofonem
Lorka, Lorka, pamiętasz lato ze snów,
gdy pisałaś "tak mi źle" ?
Prędzej ją usłyszysz niż dostrzeżesz. Jej przybycie zwiastuje stukot obcasów i szelest ciągnącej się po posadzce szaty. Ma 149 cm wzrostu (już w kilkucentymetrowych szpilkach - bez nich: +/- 144 cm!), ile waży to jej słodka tajemnica. Włosy ciemnobrązowe, po rozpuszczeniu sięgające jej do pasa. Ma trudne do ujarzmienia loki. Oczy w nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Urodę ma bardzo klasyczną, pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu. Nie wygląda jakby ubierała się w sekcji dziecięcej u Madame Malkin. Jej ubrania są dopasowane, pasują zazwyczaj do okazji i miejsca. Jeśli jakimś cudem nosi szaty z krótkim rękawem na wewnętrznej stronie jej lewego ramienia można zobaczyć mały magiczny tatuaż przedstawiający koronę. Zapytana o to macha ręką tłumacząc "ot błędy młodości" Ułożona, kulturalna, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
14.07.2025, 11:11  ✶  
Dzień dobry, to ja przepraszam za siebie i Leviathana powyżej (bo nie przeprosił >:C)

Podczas sesji w Atrium (Spalona Noc) rzuciłam kostką na to, żeby spisano mugoli wprowadzanych do Ministerstwa w ramach udzielenia im pomocy/schronienia - końcówka tego posta. Wiem, że do podsumowania eventu jest jeszcze trochę czasu, ale czy mogłabym prosić o informację czy stażystka przygotowała taką listę i wykonała polecenie (zostawienia jednej kopii u Lorien, drugiej u Cattermore'a).
Nie wiem czy ma to jakieś techniczno-mechaniczne znaczenie, ale to ładny detal fabularny, który chciałabym pociągnąć dalej jeśli to nie problem.
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.07.2025, 17:14  ✶  
@Lorien Mulciber

Jak najbardziej możesz uznać, że stażystka swoje zadanie wykonała najlepiej jak umiała w sytuacji stresowej (czyli z jakimiś potknięciami np. niewnikaniem w to czy ktoś dobrze kłamie).
Możesz to śmiało ciągnąć, albo ze mną, albo z innym MG (np. Dearg Dur, która lepiej się orientuje w sprawach Ministerstwa niż ja). Ofc nie musisz tego z nami pisać 1 na 1, chodzi mi o kwestie ewentualnych konsultacji. Serduszko

Czarodziejska legenda

Eutierria
14.07.2025, 17:15  ✶  
@Leviathan Rowle

A czy grał ją Leviathan?

strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
05.08.2025, 19:30  ✶  
Hejka, mam pytanie o to, jak odbywa się usuwanie z lokacji efektów Spalonej Nocy (ja mam kartę "Zacieki") przy wykorzystaniu Matczynej Troski. Czy robi się to w Mabon, czy trzeba napisać o tym jakąś sesję wcześniej? Jeśli była o tym wcześniej gdzieś informacja, to jakby się dało podesłać link, byłoby super Serduszko

wklejam też link do karty: https://secretsoflondon.pl/showthread.ph...8#pid66958
Czarodziejska legenda

Eutierria
05.08.2025, 19:58  ✶  
@Icarus Prewett

Napisz w święto sesję, w której postać modli się przy świecy. To nie musi być pełna sesja. Zwyczajnie wykonaj tę czynność.

Jeżeli w związku z negatywnym efektem z karty na waszą KP są nałożone jakieś zmiany (np. dodatkowa zawada), musicie się do mnie zgłosić, żebym to usunęła.
Jeżeli nie muszę zmieniać waszej KP, to wystarczy podlinkować mi to w deklaracji i możecie spokojnie grać sobie to, że efekt karty został usunięty.

Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
07.08.2025, 20:48  ✶  
Czy efekty z kart Spalonej Nocy typu: lęk przed ogniem, lęk przed imieniem mogą usuwać postacie drugoplanowe/NPC kierowane z Barda Beedle'a czy mogą to robić tylko postacie na pierwszym planie?
Czarodziejska legenda

Eutierria
08.08.2025, 23:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2025, 23:35 przez Eutierria.)  
@Sebastian Macmillan

Postacie na pierwszym planie.
Jeżeli ktoś jest w pułapce i nie ma nikogo, kto by mu pomógł (bo np. jest w skomplikowanej sytuacji fabularnej), a jego karta wymaga czegoś mechanicznego, to może do mnie napisać i np. dostanie jakieś zadanie do wykonania dla NPCa i ten mu się odwdzięczy. Oczywiście zachęcam do skorzystania z tego tematu w pierwszej kolejności. Serduszko

malfoy z temu
You've got so much to do
And only so many hours in a day
1,85 m wzrostu, włosy [s]wcale nietlenione[/s] jasne, kręcone, zawsze w lekkim chaosie; błękitne oczy. Ubrany zazwyczaj w koszulę i dżinsy, często nosi krawat, skórzaną kurtkę i aparat fotograficzny zawieszony na pasku na szyi.

Henry Lockhart
24.08.2025, 14:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.08.2025, 14:09 przez Henry Lockhart.)  
Cześć, mam następujące pytanie: co się dzieje z Prorokiem Codziennym po Spalonej? Bo obecnie piszę strasznie vague posty i jako pracownik redakcji, chciałabym mieć przynajmniej jakąś bazę, na której mogłabym pisać.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (79): « Wstecz 1 … 71 72 73 74 75 … 79 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa