• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Harlan Fawley
26.03.2023, 21:37  ✶  
Cytat:Żywa. Na ten bezmechaniczny moment nie musisz mieć nic należącego do tej osoby, ale zanim się do tego zabierzesz, niech wymagania do tego co chcesz zrobić sprawdzi ci MG.
A trwały Imperius też może być na odległość i czy zadziała na podobnych zasadach, co taka klątwa?
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
26.03.2023, 21:38  ✶  
Zgodnie w opisem posiadłości Longbottomów, mieszka z nami skrzat domowy.

Na ile można korzystać z jego pomocy, nie mając wykupionego skrzata za pd?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2023, 21:48  ✶  
(26.03.2023, 21:37 )Harlan Fawley napisał(a): A trwały Imperius też może być na odległość i czy zadziała na podobnych zasadach, co taka klątwa?
Nad kwestią Imperiusa jeszcze pracuję, odnosząc się do waszych wcześniejszych uwag, więc na ten moment zostawcie go proszę, aż nie skończę jakiejś części tej aktualizacji (pracuję, ale ciężko robić to i event jednocześnie).

Cytat:Zgodnie w opisem posiadłości Longbottomów, mieszka z nami skrzat domowy.

Na ile można korzystać z jego pomocy, nie mając wykupionego skrzata za pd?
Fabularnie, pozamechanicznie - używaj go do wszystkiego, to nie ma żadnego znaczenia w naszych realiach. Jeżeli chodzi o to, czy obroni twój dom kiedy ktoś do niego wejdzie albo uratuje cię z eventu z mistrzem gry - nie.
Czarodziej
“It was hotter than rage, and sharper than fear, and cut deeper than helplessness, all because I couldn’t get to you.”
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Mieniące się srebrem, długie pasma włosów opadają Cynthii prosto na ramiona i ciągną się za połowę pleców, spod wachlarza czarnych rzęs spoglądają jasnoniebieskie, chłodne tęczówki. Jest średniego wzrostu o dość drobnej, smukłej budowie ciała. Wydaje się krucha i delikatna, głównie przez bladość skóry, jakby pozbawiona siły fizycznej. Doskonale dostosowuje sposób mówienia oraz gesty pod towarzystwo, w którym aktualnie przebywa, sprawnie manipuluje za pomocą wyglądu. Jest niewinnie śliczna, a jednocześnie przeraźliwie kojarzy się z zimą.

Cynthia Flint
27.03.2023, 00:45  ✶  
Hej! Chciałabym napisać opowiadanie o tym, jak ojciec Cyny prosi ją listowanie o przygotowanie zapasu mikstur dla siebie, które jego pracownicy odbiorą o świcie. Na 1500 słów. W rzeczywistości mają one być dla śmierciożerców, do ich kryjówki. Gdzie mogę zamieścić takie opowiadanie? Czy retrospekcja z 29 Kwietnia będzie w porządku?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.03.2023, 11:23  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2023, 11:25 przez Eutierria.)  
(27.03.2023, 00:45 )Cynthia Flint napisał(a): Hej! Chciałabym napisać opowiadanie o tym, jak ojciec Cyny prosi ją listowanie o przygotowanie zapasu mikstur dla siebie, które jego pracownicy odbiorą o świcie. Na 1500 słów. W rzeczywistości mają one być dla śmierciożerców, do ich kryjówki. Gdzie mogę zamieścić takie opowiadanie? Czy retrospekcja z 29 Kwietnia będzie w porządku?
Jeżeli dookreślisz mi, ile tego ma być i w jakim celu to tworzycie, a ja to przyklepię - tak. (Nie wiem tylko dlaczego retro? Mamy kwiecień.)
Czarodziej
“It was hotter than rage, and sharper than fear, and cut deeper than helplessness, all because I couldn’t get to you.”
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Mieniące się srebrem, długie pasma włosów opadają Cynthii prosto na ramiona i ciągną się za połowę pleców, spod wachlarza czarnych rzęs spoglądają jasnoniebieskie, chłodne tęczówki. Jest średniego wzrostu o dość drobnej, smukłej budowie ciała. Wydaje się krucha i delikatna, głównie przez bladość skóry, jakby pozbawiona siły fizycznej. Doskonale dostosowuje sposób mówienia oraz gesty pod towarzystwo, w którym aktualnie przebywa, sprawnie manipuluje za pomocą wyglądu. Jest niewinnie śliczna, a jednocześnie przeraźliwie kojarzy się z zimą.

Cynthia Flint
27.03.2023, 16:36  ✶  
(27.03.2023, 11:23 )Eutierria napisał(a):
(27.03.2023, 00:45 )Cynthia Flint napisał(a): Hej! Chciałabym napisać opowiadanie o tym, jak ojciec Cyny prosi ją listowanie o przygotowanie zapasu mikstur dla siebie, które jego pracownicy odbiorą o świcie. Na 1500 słów. W rzeczywistości mają one być dla śmierciożerców, do ich kryjówki. Gdzie mogę zamieścić takie opowiadanie? Czy retrospekcja z 29 Kwietnia będzie w porządku?
Jeżeli dookreślisz mi, ile tego ma być i w jakim celu to tworzycie, a ja to przyklepię - tak. (Nie wiem tylko dlaczego retro? Mamy kwiecień.)

Opowiadanie ma na celu przygotowanie zapasów do kryjówki dla śmierciożerców po ataku na jarmarku i wydarzeniach z nim związanych, która była z założenia zadaniem Taty Flinta. Jest po 8 buteleczek eliksirów + bezoary. Cynka nie wie, że to dla nich w tym opowiadaniu, ojciec wysłał list, że potrzebuje na statek/handel.
Głównie piszę retro, więc z przyzwyczajenia tak napisałam, ale nie musi faktycznie być to retro - ciągle zapominam, że tu cały aktualny miesiąc nie musi nim być. ^^"
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
27.03.2023, 17:24  ✶  
Mam pytanie odnośnie korenspondencji. Czy jest jakiś sposób na to, aby listy były głosowe? W sensie no Dellian nie widzi, więc nie jest w stanie czytać normalnych słów. W szkole zdawał wszystko ustnie (tak założyłam). Teraz kwestia listów: czy mogę uznać, że każdy wysłany list do niego może odtworzyć za pomocą zaklęcia jako głosówkę?

Przypomniało mi się też, że było samopiszące pióro, więc może używać takowego do pisania listów?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
27.03.2023, 22:33  ✶  
(27.03.2023, 16:36 )Cynthia Flint napisał(a): Opowiadanie ma na celu przygotowanie zapasów do kryjówki dla śmierciożerców po ataku na jarmarku i wydarzeniach z nim związanych, która była z założenia zadaniem Taty Flinta. Jest po 8 buteleczek eliksirów + bezoary. Cynka nie wie, że to dla nich w tym opowiadaniu, ojciec wysłał list, że potrzebuje na statek/handel.
Głównie piszę retro, więc z przyzwyczajenia tak napisałam, ale nie musi faktycznie być to retro - ciągle zapominam, że tu cały aktualny miesiąc nie musi nim być. ^^"
Chodzi i o przygotowanie ich po Beltane? Czy bezpośrednio na event? Dopisz mi nazwę i działanie tego eliksiru, to będziesz mogła wykonać go na okres po Beltane.

Cytat:Mam pytanie odnośnie korenspondencji. Czy jest jakiś sposób na to, aby listy były głosowe? W sensie no Dellian nie widzi, więc nie jest w stanie czytać normalnych słów. W szkole zdawał wszystko ustnie (tak założyłam). Teraz kwestia listów: czy mogę uznać, że każdy wysłany list do niego może odtworzyć za pomocą zaklęcia jako głosówkę?

Przypomniało mi się też, że było samopiszące pióro, więc może używać takowego do pisania listów?
Tak, możesz używać samopiszącego pióra. Możesz też korzystać z wyjców. Nie mamy i nie będziemy mieli nigdy żadnego ograniczenia co do wysyłania wyjców, więc tak naprawdę wystarczy dopisać gdzieś na dole wiadomości, że to treść wyjca. Inne listy może przeczytać ci ktoś inny (tak koty potrafią czytać).
Czarodziej
—
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner

Cynthia Flint
27.03.2023, 22:54  ✶  
(27.03.2023, 22:33 )Eutierria napisał(a): Chodzi i o przygotowanie ich po Beltane? Czy bezpośrednio na event? Dopisz mi nazwę i działanie tego eliksiru, to będziesz mogła wykonać go na okres po Beltane.

Przygotowanie ich przed Beltane(29 Kwietnia), aby PO WYDARZENIACH/WALKACH na nim, gdy wszyscy się rozejdą, mogły być użyte do leczenia obrażeń Śmierciożerców w ich kryjówce, jeśli będą tego potrzebowali.
Na liście mamy eliksir wiggenowy, regenerujący, uzupełniający krew, gotowości i przywracający wzrok + bezoary,

Cynthia ma przygotować przywracający wzrok oraz uzupełnić braki w wiggenowym.
Resztę wiggenowego/regenerujący ma w swojej pracowni w domu, więc są gotowe.
Uzupełniający krew i gotowości zdołał kupić jej ojciec (tak zakładamy fabularnie), więc nie muszę w przygotowaniu o nim pisać.
Profesor G
Kilku panów w jednym ciele.
krew
genetyka
zawód
175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.

Giovanni Urquart
28.03.2023, 18:19  ✶  
Hej, chciałam zgłosić, że w tym temacie: http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=285
Gio widnieje w wielu miejscach z nazwiskiem Shafiq
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 29 30 31 32 33 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa