• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Victorii Lestrange

Sowa Victorii Lestrange
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
10.09.2023, 11:12  ✶  
Odpowiedź na tę wiadomość
03.06.72
Victorio,

znam miejsce zdolne pomieścić całą czwórkę - i przy okazji będziemy mieć zachowaną prywatność. Znajduje się na terenie posiadłości Longbottomów.
Co do czasu - trudno powiedzieć, trzeba by pewnie spojrzeć hurtowo w nasze grafiki. Na przerwie w Ministerstwie?
Mavelle
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
13.09.2023, 15:16  ✶  

Droga Victorio,
piszę do ciebie ten zajebiście ładniusi list z dużymi literami, żeby ci było miło.
I żebyś kurwa siedziała grzecznie na swojej zgrabnej pupci, bo jak nie to przełożę cię przez kolanko i dostaniesz klapsa. Dużo klapsów.

Z zajebistymi całusami,
Czarny Kot

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
15.09.2023, 15:40  ✶  
Droga kuzynko,
zgaduje że dotarła już do Ciebie informacja o moim nadchodzącym pojedynku z Nottem. Pragnę postawić na mocny akcent naszego rodu. Dlatego przesyłam zaproszenie dla Ciebie wraz z osobą towarzyszącą.

ściskam,

Louvain
do listu dołączone zostało imienne zaproszenie na widowisko dla dwóch osób
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
15.09.2023, 20:30  ✶  
Victorio,
Philip zachował się jak dupek i potraktował moją siostrę w obrzydliwy sposób. Zawsze ją tak traktował, ale z tym już koniec. Pożałuje każdego cierpkiego słowa i każdego podłego czynu którego się dopuścił. A wydarzenie odbędzie się późnym wieczorem, po zachodzie słońca.

pozdrawiam,

Louvain
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
15.09.2023, 22:57  ✶  
tajemnicza data, New Forest

Droga Victorio,

nie spodziewałem się dostać od Ciebie zaproszenia, ale jest to ten miły typ zaskoczenia. Tak się składa, że myślałem wręcz o zaproszeniu Cię z uwagi na różne okoliczności, o których mieliśmy okazję porozmawiać. Ponieważ zgadza się - z całą pewnością mówimy o wydarzeniu towarzyskim i to nie byle jakim. Przemoc kontrolowana jest łatwiejsza do zniesienia, przynajmniej tak sobie to tłumaczę i tak samego siebie przekonuję. Niestety nie da się żyć w szklanym świecie nie widząc niczego za oknami.

Podjadę po Ciebie powozem, ubierz się jak milion galeonów. Zrobimy odpowiednie wejście już na starcie.

Całuję,
Laurent Prewett

○ • ○
his voice could calm the oceans.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
17.09.2023, 20:21  ✶  
28.05.1972
Pilnuj jak oka w głowie; słyszałam, że grasuje u was jakiś podjadacz.

M.
PS. Smacznego!
Liścik był załączony do sterty muffinek, wypełnionych boczkiem i posypanych serem. Podobne wypieki otrzymało całkiem sporo osób z Brygady i paru aurorów.
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
20.09.2023, 11:48  ✶  
prosze się odgumochłonić od Aidy, żyję wg jej wskazówek i pa, była więź nie ma więzi, ona wiedziała. A kostka rubika i jej brak to pewnie spisek MM
no czasem czytuje tego podrzędnego szmatławca pełnego przekłamań, aha. Widziałem, że się będą pizdeczki biły na pałki i porównywały ich długości. Nawet bym się ich pośmiał i powyzywał, ale co ja złego zrobiłem, żeby mnie potem ochrona stamtąd wyprowadzała? Jeszcze bym któremuś zajebał, spłakałby się i tyle z tego było. Nie, Różyczko, posiedzę na whiskey w wiwernie, dzięki.

buziaczki xoxoxo

Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód

Sauriel Rookwood
20.09.2023, 13:16  ✶  
denerwujesz się? jesteś słodka, jak się trochę pieklisz, rawr
aaa dziękować, dziękować, wzajemnie, bejba!

Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
23.09.2023, 12:40  ✶  

16.06.72, Londyn

Tori, moja droga,

mam nadzieję, że list zastaje Cię w dobrym zdrowiu. Planowałam spróbować złapać Cię dziś w biurze, ale musiała zamienić się z kimś na dyżur. Przekazuję więc kilka informacji, bo pomyślałam, że chciałabyś je otrzymać jak najszybciej.

- jeśli ktoś otwiera okna w pokoju potencjalnych ofiar, nie jest to morderca - a prawdopodobnie mężczyzna w mugolskim stroju
- morderca nie zbliża się do ofiar w sposób fizyczny - ani pod cielesną postacią, ani pod postacią cienia (a przynajmniej nie takiego, którego można dostrzec)
- nic niepokojącego nie dzieje się z aurą osoby, która ma zostać napadnięta
- zakładam więc, że to magia dotycząca snów albo umysłu. Być może ktoś z Departamentu Tajemnic z Sali Mózgów mógłby łaskawie wyrazić swoją opinię.

Porozmawiamy, mam nadzieję, w najbliższych dniach - może wyskoczymy w przerwie na lunch?

Pozdrowienia
Brenna

PS. Czy udało się Wam pozbyć skutków rytuału? Mam nadzieję, że klątwołamanie okazało się skutecznym sposobem i wszystko w porządku?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
23.09.2023, 14:18  ✶  
17.06.72

Tori,

absolutnie nic mi nie jest. Zbierałam tylko informacje i nie robiłam tego sama. Wciąż mamy więcej pytań niż odpowiedzi, ale może to da komuś z Biura jakikolwiek punkt zaczepienia? Chociaż na razie mam wrażenie, że wzięli wszystko za żart i należałoby wziąć sprawę we własne ręce, tyle że musiałabym chyba porwać jakiegoś Niewymownego.

W takim razie jesteśmy umówione. Pogadamy w najbliższych dniach.

Doskonale, że się Wam udało. Niedoskonale, że mogą wystąpić efekty uboczne. Jak już będziesz pewna, daj mi proszę znać. Mam wrażenie, że należałoby wtedy zamieścić ogłoszenie w gazecie. Po tym artykule ludzie wprawdzie wiedzą, że coś się dzieje, ale przecież niektórzy mogą nie mieć pojęcia, co z tym zrobić. Wypadałoby im wskazać drogę. Całkiem niedawno aresztowałam dwie osoby za bójkę i jestem prawie pewna, że winien był ten cały rytuał, bo gdy ich przesłuchiwałam, okazało się, że ten pierwszy poszedł na kawę z dziewczyną drugiego... po przyjacielsku, ale ten wyczuwał "zdradę"! Nie wspominając już o tym, ile związków mogło to rozbić, przecież ludzie czasem brali w tym udział ot dla zabawy. Potem okazuje się, że ktoś jest z kimś związany i nagle w ich związku miesza jakieś magiczne myślenie kimś zupełnie innym. Można tak zrujnować komuś życie. Klątwołamacze będą mieli pełne ręce roboty w najbliższych tygodniach. Powinni tego rytuału zakazać, tak na wszelki wypadek.

Pozdrowienia
Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (25): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 25 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa