• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Ulfhednar
a wolf will never be a pet
krew
genetyka
zawód
Hjalmar mierzy koło metra osiemdziesięciu ośmiu wzrostu i jest dobrze zbudowany dzięki ciężkiej harówce w kuźni. Przeważnie nosi swoje jasne włosy spięte w wikiński warkocz z wygolonymi lub krótko obciętymi bokami. Ma zadbany zarost w postaci wąsa i brody, chyba że akurat złapie go chęć na powrót do Islandzkich korzeni i pozwoli mu żyć własnym życiem. Jak na nordyckiego człowieka przystało - ma niebieskie oczy. Mówi w sposób spokojny i powolny z północnym akcentem - jego głos jest dosyć donośny. Na pierwszy rzut oka wydaje się być przyjemnym rozmówcą, który nie wykazuje agresywnych zachowań chociaż jego aparycja może niektórych pomylić.

Hjalmar Nordgersim
12.09.2023, 21:54  ✶  
Dolina Godryka, 29 maja 72

Brenno,
Mam nadzieję, że mój list zastaje Cię w dobrym zdrowiu po tym wszystkim co dzieje się na terenie doliny od początku maja.
Czy wiadomo może coś na temat kniei? W Ministerstwie mówią może kiedy będzie ona znowu dostępna dla innych?
Jeżeli nie możesz mówić to nie mów, ale nie ukrywam, że strasznie smuci mnie fakt tego co zostało postanowione.
Bardzo przypadła mi do gustu na przestrzeni tych dwóch i pół roku odkąd się tutaj sprowadziliśmy.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Hjalmar
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
krew
genetyka
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
13.09.2023, 20:20  ✶  
Brenno,

zgodnie z informacjami przekazanymi mi przez rodzinę Moody, Ida znajduje się aktualnie w bardzo złym stanie. Jak wiesz, Zakon Feniksa od swoich początków polegał na jej wiedzy i zaangażowaniu - jej brak, personalnie dla mnie wyjątkowo bolesny, stał się również luką jeżeli chodzi o struktury naszej organizacji. Moje oczy zwracają się ku Tobie, Brenno. Wierzę bowiem, że mogłabyś tę lukę wypełnić swoim zaangażowaniem i mądrością.

Odwiedź proszę Strażnicę, porozmawiajmy na ten temat. Hasło do drzwi to cytrynowe dropsy.

Albus

to the well-organised mind
death is just the next adventure
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
13.09.2023, 23:11  ✶  
26.05.1972

Kochana Brenno,

tym razem mniej grobowo niż poprzednio. Tym listem chciałam przeciąć pasmo powagi, smutku i złości ostatnich dni.

Wszystkiego co najlepsze! Życzę Ci, byś nigdy się nie zmieniała i ciągle była tą samą energiczną, pozytywną i skorą do pomocy osobą jak zawsze. Życzę Ci też, żebyś się w końcu porządnie wyspała i przestała zwiedzać dziury. Koniecznie muszę cię wyciągnąć na jakiegoś pączka, ale to jak będzie trochę więcej czasu. Tu gdzie jestem mam tylko papier, pióro i sowę, na prezent musisz więc poczekać, ale podobno cierpliwość ćwiczy charakter (nieprawda).

Jeszcze raz sto lat, sto lat!

Viki
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
15.09.2023, 18:56  ✶  
1.05.1972

Brenna,
Sam też popytałem i mogę powiedzieć, że nasze informacje pokrywają się ze sobą. Może chciałabyś jednak spotkać się po pracy i omówić to zagadnienie w cztery oczy?

Atreus
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
15.09.2023, 19:31  ✶  
1.05.1972

Brenna,
Możemy spotkać się 5 czerwca w Dolinie. Tam zdecydowanie będzie o wiele ciężej o Borginów.

Atreus

Ashling Greyback
17.09.2023, 19:12  ✶  
Dziękuję za masło orzechowe. Jeżeli masz coś takiego dla Alistaira, możesz mi dać. Nie będę przekazywać.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
17.09.2023, 20:18  ✶  
28.05.1972

Promyczku,

smacznego! Tylko, w razie czego, jakby się jakimś cudem ostały do tego czasu, postaraj się ich przypadkiem nie jeść na oczach futer; jak tylko wyszłam kuchni to odkryłam je pod drzwiami i nie mogłam pozbyć się wrażenia, że zaraz im języki pouciekają.

M.
Liścik był załączony do sterty muffinek, wypełnionych boczkiem i posypanych serem.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
17.09.2023, 20:24  ✶  
Dzięki za muffinki, były pyszne.

Alek.

fear is the mind-killer.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
18.09.2023, 21:10  ✶  
15.06.1972

Brenna,
Odważnie zakładasz, że twoje ekscesy pozwalają na stabilne przeprowadzenie randki.
Jak wrócisz, to chociaż napisz czy żyjesz.

Atreus

Odkryj wiadomość pozafabularną
do listu została załączona mała buteleczka eliksiru wiggenowego
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
stażysta, szpital św. munga
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
20.09.2023, 14:54  ✶  

—28/05/1972—

Brenno,

oczywiście, że bardzo chętnie zabiorę Heather do wesołego miasteczka. W ostatnim czasie staraliśmy poprawić nieco jej kondycję po Beltane przez intensywną rehabilitacją, więc jako jej lekarz nie widzę żadnych przeciwwskazań. Przy odrobinie szczęścia nie połamie się na trampolinie. I tak pewnie jest w lepszym stanie, niż mi się wydaje... Nie zdziwiłbym się, gdyby wymykała się na jakieś patrole, kiedy akurat nie ma mnie w pobliżu. W szpitalu dostawała kompletnego kręćka.

Byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie biletów na adres szpitala (w zabezpieczonej kopercie!) wraz z adresem wesołego miasteczka.

Pozdrawiam,

Cameron

odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 11 12 13 14 15 … 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa