• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje

Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
26.03.2024, 13:44  ✶  
Czy do rozliczenia jako pracę można zgłosić w przypadku szefa wydziału sesje rekrutacyjne i takie, w których on zleca zadania swoim podwładnym? bo stolarz czy bumerka to wiem, ale tutaj przy Anthonym to jest takie płynne...
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
26.03.2024, 14:23  ✶  
Tak. Pracą szefa jest zarządzanie ludźmi, tak jak pracą stolarza jest uderzanie pobijakiem w dłuto.
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
08.04.2024, 21:24  ✶  
Tworzenie dzieł sztuki które wpływają na emocje (waga II) odbiorcy wymaga zauroczenia na poziomie III. Chciałabym do obu dojść na fabule, mając za punkt wyjścia malowanie (waga I) i niskie zauroczenie (I lub II)
  • Czy ja mogę podbić zauroczenie ćwicząc malowanie właśnie takich obrazów?
  • Czy zaklinanie takich obrazów wymaga używania różdżki?
  • Czy ja mogę założyć, że moja postać dąży do robienia takich obrazów intuicyjnie/przez doświadczenie, w ramach artyzmu czy potrzebuje nauczyciela, który pokaże jej jak to robić?
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
08.04.2024, 21:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2024, 21:42 przez Vakel Dolohov.)  
Czy ja mogę podbić zauroczenie ćwicząc malowanie właśnie takich obrazów?
Możesz, ale one nie powinny ci oczywiście na start wychodzić dobrze, nie dasz rady ich sprzedać etc - bo przewagi nie masz, tylko próbujesz ją zdobyć. No i trzecia kropka to już dosyć wysoka statystyka, więc wypada znać się na urokach nieco szerzej.

Czy zaklinanie takich obrazów wymaga używania różdżki?
Tak.

Czy ja mogę założyć, że moja postać dąży do robienia takich obrazów intuicyjnie/przez doświadczenie, w ramach artyzmu czy potrzebuje nauczyciela, który pokaże jej jak to robić?
Sztuka to jest głęboki temat... Odegraj to po prostu tak, żeby miało to jakiś fabularny sens - każdy może tworzyć sztukę taką, jaką chce i nawet gdyby te obrazki były słabe warsztatowo, nikt nie zarzuci ci, że nie możesz zaszczepić w nich emocji, ale gdybyś chciała w miesiąc nauczyć się malować jak Anton Van Dyck albo Louis Wain (zaczynając od zera i nie mając pojęcia, co to jest światłocień) no to tutaj już ci to podważę.
Co do zaszczepiania emocji - to jest raczej wiedza powszechna, że da się to robić, więc możesz dążyć do tego metodą prób i błędów. Ale najlepiej jak ktoś kupi ci o tym książkę.

adnotacja moderatora
Dodałam edit - @Millie Moody

with all due respect, which is none
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
14.04.2024, 18:35  ✶  
Napisałam artykuł do Proroka Codziennego. Poproszę o sprawdzenie i zgodę na publikację, jeśli wszystko jest ok.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.04.2024, 19:02  ✶  
Isaacu, musisz podesłać nam konkretną treść artykułu.
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
23.04.2024, 19:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.04.2024, 15:16 przez Eutierria.)  
Ja oraz moja limbo girlfriend  pukamy do chatki Szeptuchy i chcielibyśmy z nią porozmawiać. Ambrosia  jest po krwi z Trelawney, co zgodnie z opisem lokacji Szeptuchy może mieć wpływ na spotkanie z nią. Proszę o interwencje MG.

adnotacja moderatora
Na wasze wezwanie zainterweniował Norvel Twonk.

i got ninety-nine problems but a bitch Mulciber ain't one
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
24.04.2024, 10:37  ✶  
(14.04.2024, 18:35 )Isaac Bagshot napisał(a): Napisałam artykuł do Proroka Codziennego. Poproszę o sprawdzenie i zgodę na publikację, jeśli wszystko jest ok.

Ponawiam pytanko, czy mogę opublikować artykuł w Proroku, lub może lepiej w Horyzontach Zaklęć?
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
krew
genetyka
zawód
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
24.04.2024, 11:14  ✶  
(24.04.2024, 10:37 )Isaac Bagshot napisał(a):
(14.04.2024, 18:35 )Isaac Bagshot napisał(a): Napisałam artykuł do Proroka Codziennego. Poproszę o sprawdzenie i zgodę na publikację, jeśli wszystko jest ok.

Ponawiam pytanko, czy mogę opublikować artykuł w Proroku, lub może lepiej w Horyzontach Zaklęć?

Najmocniej przepraszam, zapisałam wiadomość odnośnie artykułu jako SZKIC zamiast ją do Ciebie wysłać  Stresik Już powinnaś mieć info na PW Serduszko
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
13.05.2024, 15:53  ✶  
Czy oklumenta może świadomie zdjąć swoją barierę na jakiś czas?

Czy nieprzytomny oklumenta pojawia się na mapach Bagshotów, a jego aura i nici są do odczytania?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (34): « Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 34 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa