• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Sokół Othella

Sokół Othella
szekspirowski książę
words, words, words
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Szef zakładu pogrzebowego
Wysoki (192 cm) dżentelmen o aparycji przyjemnej, choć dość ponurej. Wystrojony w szaty czarne, pogrzebowe. Ciemne włosy, które w słońcu mogłyby wyjaśnieć, opadają mu często na czoło. Ma szare, podkrążone oczy, bladą cerę, która rzadko widzi słońce. W jego mowie, choć przesiąkniętej angielskością, co jakiś czas pobrzmiewa szkocki akcent.

Othello Fawley
28.12.2025, 16:06  ✶  
Othello Fawley
Kira

Kod:
[koperta]
[align=right]data[/align]

Adresat,

treść.

[align=right]Pozdrowienie[/align]
[podpis="Nadawca"][/koperta]

Książę ciemności
Kiedy nareszcie zaśniesz, piękna pomrocznico,
W głębinie mauzoleum czarno-marmurowej,
Co wystarczy ci tedy za strojną alkowę,
I kiedy dół wilgotny ci będzie łożnicą.
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
wytwórczyni amuletów
Czarne włosy, około metr siedemdziesiąt wzrostu, ciemne oczy, ciemniejsza karnacja, zdradzająca mieszane pochodzenie.

Kate Barclay
27.01.2026, 17:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.01.2026, 17:10 przez Kate Barclay.)  

02.09.72

Othello, mój drogi,

artefakt, sprawiający problemy w dodatku? Masz moje zainteresowanie. Pędzę, biegnę, płynę - a najlepiej się teleportuję, by nie tracić niepotrzebnie czasu. Spodziewaj się mnie jutro, mam nadzieję, że po południu nie planujesz żadnych pogrzebów.
Załączam drobiazg, który ostatnio zrobiłam w ramach ćwiczeń, i może ci się spodobać.

Serdecznie pozdrowienia
Kate

Do listu dołączono niewielki, drewniany medalik, w którym wyrzeźbiono wizerunek ćmy.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
28.01.2026, 10:39  ✶  
Słoneczny Nokturn, 02.10.1972r.

SZ.P. FAWLEY
Piszę do Pana w propozycją pewnego malutkiego biznesiku. O biznesie listownie lepiej nie rozmawiać. Byłbym więc zadowolony, gdyby nam się udało spotkać twarzą w twarz.

Chylę kapelusza,
Woody Tarpaulin
Karczmarz

piw0 to moje paliwo
Lady of the Moon
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
06.03.2026, 17:42  ✶  
12.09.1972

Szanowny Panie Fawley,

piszę w sprawie organizacji pogrzebu mojej zmarłej tragicznie matki. Była ona jedną z ofiar Spalonej Nocy i jej ciało zostało doszczętnie zniszczone przez płomienie.

Zdaję sobie sprawę, że ze względu na ostatnie pożary jest Pan zapewne bardzo zajęty, jednak zależałoby mi na zorganizowaniu ceremonii możliwie jak najszybciej. Jestem w stanie zapłacić każdą cenę.

Z wyrazami szacunku,
Lana Dolohov

She was like a star,
nothing but a beautiful echo of death.
last responder
Are we magic or science?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
niewymowny, magimedyk
175 cm wzrostu, czarne oczy i włosy. Kiedy nie ma na sobie fartucha laboratoryjnego, nosi się raczej w męskim stylu. Czuć wokół niej woń papierosów. Jej głos jest dość niski jak na kobietę.

Odile Fawley
06.03.2026, 17:49  ✶  
List napisany dobrze znanym pismem przyszedł 12.09.1972
Bordello,

idziemy w piątek odwiedzić ojca. Ogarnij swoje trupy do tej pory.

O.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
19.05.2026, 09:54  ✶  
7 października

Othello,
jak wiesz, jestem za życiem.
Jeśli się życie chce gdzieś rozwijać, niech się rozwija.
Dziś mój dom chce być żywy. Nigdy bym mu tego nie zabroniła, gdyby tylko jego drogą do samodzielności nie było pozbycie się mnie.
Być może pozwoliłabym chacie oszaleć i zdziczeć, gdyby nie to, że po ostatnich pożarach nie znajdę prędko nikogo, kto postawi mi nową.
Ja nie znajduję słów, żeby się z chatą porozumieć, ale ty
ty potrafisz spojrzeć na rzeczy od ukrytej strony i mówisz z duchami. Może uda ci się i z tą złośnicą dogadać.
Helloise

dotknij trawy
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Fenwick
02.06.2026, 07:25  ✶  
26.10.1972

Othello,

zdaję sobie sprawę, że to bardzo pracowity czas. Czy znalazłabyś chwilę, aby stworzyć dla mnie zestaw świec seansowych.

Pozdrawiam
Prudence Fenwick

Confusion in her eyes that says it all

She's lost control

last responder
Are we magic or science?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
niewymowny, magimedyk
175 cm wzrostu, czarne oczy i włosy. Kiedy nie ma na sobie fartucha laboratoryjnego, nosi się raczej w męskim stylu. Czuć wokół niej woń papierosów. Jej głos jest dość niski jak na kobietę.

Odile Fawley
02.06.2026, 15:53  ✶  
Do listu, który przyszedł 23 października, załączona została opłata za dwa zestawy świec seansowych.

Księciunio,

zrób po dwie świece dla mnie i dla tego gorszego bliźniaka.

Z góry dzięki,

O.
Lady of the Moon
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
02.06.2026, 21:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2026, 21:46 przez Lana Dolohov.)  
25.10.1972

Othello,

wiem, że potrafisz tworzyć naprawdę wysokiej jakości świece. Mogłabym złożyć u Ciebie zamówienie na dwie sztuki świec na Samhain? Za odpowiednią opłatą, oczywiście.

Pozdrawiam,
Lana Dolohov

She was like a star,
nothing but a beautiful echo of death.
kicia kocia
Cierpka jak agrest, słodka jak bez
Chcę śnić czarne loki splątane
sława
III
krew
czysta
genetyka
snowidz
zawód
wróżbitka
Chuderlawa sylwetka na 168 centymetrów, która z uporem relikwii, odmawia rozsypania się w pył. Za pas spływają włosy o czerni nowiu, a fiołkowe oczy sprawiają wrażenie dwóch ran zadanych firmamentowi.

Lydia Black
26.07.2026, 14:56  ✶  
Różowy ptaszek, który przyniósł list 23 października 1972 r., rozświetlił ciemność zakładu pogrzebowego.

Szanowny Panie Fawley,
Wieść niesie, że świece wychodzące spod Pańskich dłoni płoną ogniem wiecznym. Wobec zbliżającego się Samhain pragnęłabym powierzyć Panu wykonanie dwóch świec przeznaczonych do obrzędów tej nocy.

Nie śmiałabym prosić o taką przysługę, gdybym nie wierzyła, że istnieją dłonie, które lepiej od innych rozumieją granicę pomiędzy światłem a cieniem. Pańskie rzemiosło od dawna splata się przecież z tym, czego większość ludzi odwraca wzrok.

Pokryję wszelkie koszty materiałów oraz wynagrodzę trud Pańskiej pracy.

Niech Matka prowadzi Pańskie dłonie równie pewnie, jak prowadzi dusze tych, których powierzono Pana opiece.

Z wyrazami szacunku,
Lydia Black

Na szlak moich blizn poprowadź palec
By nasze drogi spleść gwiazdom na przekór
Otwórz te rany, a potem zalecz
Aż w zawiły losu ułożą się wzór
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki