• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Poszukiwania Szukam kogoś do gry

Szukam kogoś do gry
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.05.2022, 14:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2026, 15:08 przez Eutierria.)  

Szukam kogoś do gry!

Poszukiwania z datą nieaktualizowaną od trzech tygodni, nieaktualne lub w przeważającej części pokreślone są usuwane przez moderatora. Gracz może dodać je do tematu ponownie z nową datą.

Ogólne poszukiwania

Kod:
[b]Dla kogo szukasz:[/b] imię i nazwisko postaci
[b]Zarys:[/b] ogólny zarys rozgrywki i informacje o tym kogo szukasz, czego szukasz
[b]Czy aktualne:[/b] tak/nie (ostatnia data aktualizacji)

Na eventy i do scenariuszy

Kod:
[b]Event lub scenariusz:[/b] wpisz nazwę
[b]Dla kogo szukasz:[/b] imię i nazwisko postaci
[b]Zarys:[/b] ogólny zarys rozgrywki i informacje o tym kogo szukasz, czego szukasz
[b]Czy aktualne:[/b] tak/nie (ostatnia data aktualizacji)
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
01.03.2026, 18:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2026, 22:54 przez Helloise Rowle.)  
Event lub scenariusz: Pierwsze ataki Śmierciożerców, Nobby Leach powinien gryźć piach.
Dla kogo szukasz: Helloise
Te poszukiwania są stałe i będą wisieć, dopóki nie wcisnę odpowiednim osobom każdego jednego scenariusza, który mam do zrobienia. Odpisuję tą postacią zwykle sprawnie, polecam.

— Pierwsze ataki śmierciożerców
Śmierciożercą jeszcze co prawda nie była, więc nikomu krzywdy nie zrobi, ale już wtedy jej temat początków ludobójstwa specjalnie nie wzruszał. Jeśli będziemy świadkami ataku, to Hella raczej nie ruszy bohatersko na pomoc ofiarom. Drugiej stronie pomoże prędzej (choć też się nie będzie cieszyć).

— Nobby Leach powinien gryźć piach
Ministerstwo samo w sobie jest złe, a jeszcze takie kierowane przez mugolaka, to bójmy się boga. Cud, że niebo nie spadło czarodziejom na głowy.

Czy aktualne: tak [04/09]

dotknij trawy
constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
05.05.2026, 11:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2026, 22:13 przez Eutierria.)  
Mogę być twoją ofiarą, mogę być twoim bohaterem. Mogę być szkolnym romansem, przeszkodą w osiągnięciu celu. Jestem głodna sesji, które karmią duszę. Chętnie poprowadzę tło jako mistrz gry. Osoby, które mnie nie znają: ostrzegam, że odpisuję wolno. Moje postacie mogą triggerować, dlatego rozpisałam wszystko tutaj.

Event lub scenariusz: Suma Przypadków

— Alastor Moody — Natrętny Duch
— The Edge — Żywopłot Blackthorna
— Primrose Lestrange — Natrętny Duch

Event lub scenariusz: Preludium i początki wojny

— Alastor Moody — Marsz Praw Charłaków
— Vakel Dolohov — Jęcząca Marta, Marsz Praw Charłaków, Nobby Leach Powinien gryźć piach
— The Edge — Jęcząca Marta (ktoś mu musi o tym opowiedzieć bo nie chodził do szkoły), Marsz Praw Charłaków, Nastał czas ciemności, Pierwsze ataki Śmierciożerców, Nobby Leach Powinien gryźć piach
— Primrose Lestrange — Marsz Praw Charłaków (chętnie wystąpię tutaj jako alter ego - Mr. Rotten), Nastał czas ciemności, Pierwsze ataki Śmierciożerców, Nobby Leach Powinien gryźć piach
— Daegberht Flint — Marsz Praw Charłaków, Nastał czas ciemności, Pierwsze ataki Śmierciożerców, Nobby Leach Powinien gryźć piach
— Seisyll Rowle — Nobby Leach Powinien gryźć piach

Event lub scenariusz: Cisza przed burzą II

— Chcę kupić (zależy mi) szatkę Alastorem (nie mam pieniędzy, ale jakoś się dogadamy).
— Chcę kupić gwoździe Edgem i Flintem.
— Mogę wykonać pojemniki na proch jako The Edge.
— Przygotuję gwoździe, szaty i lampiony Seisyllem.
Zapraszam do kontaktu listownego lub dania mi znać, że jest się chętnym na otrzymanie listu ode mnie.

Czy aktualne: Tak (04.09)
twój stary pijany
zgubiłem po drodze
rozsądek — może i dobrze
chuj z nim
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
łamacz klątw
Krótko przystrzyżone, ale niesforne włosy Billiusa, w zależności od pory roku oscylują pomiędzy rudym blondem, a czymś trochę ciemniejszy dlatego uznawany jest za najmniej rudego ze wszystkich Weasleyów. Oczy spoglądają na świat z dziecinną wręcz ciekawością i często mienią się łobuzersko. Większość ciała zdobią piegi, a te w czasie słonecznych dni stają się jeszcze bardziej widoczne. Jego chód jest pewny, może trochę cwaniacki, dobrze zbudowany i wysoki (185cm). Ubiera się, jak czarodzieje w swoim wieku, chociaż w odzieniu mężczyzny można zauważyć inspiracje modą mugoli. Mówi szybko, często bez zastanowienia. Pachnie słońce, tytoniem oraz cynamonem.

Billius Weasley
20.08.2026, 19:02  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.08.2026, 23:35 przez Billius Weasley.)  
Scenariusz: Wszystkie oprócz Nastał czas ciemności
Dla kogo szukasz: Billius Weasley
Zarys: Tak, jak w opisach wątków — postać dowolna, chociaż wiadomo, jeśli będziemy pisać coś, co działoby się, gdy był w Hogwarcie to potrzeba kogoś w podobnym wieku.
Czy aktualne: tak (29/08)

the ice age is coming, the sun's zoomin' in
engines stop running, the wheat is growin' thin
a nuclear error, but I have no fear
cause L o n d o n is drowning, I,

I live by the river
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki o krótkich włosach blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego spojrzenie niebieskich oczu, często przedstawia chłód, powagę, tajemniczość, a nawet strach. Trudny do odczytania pod względem emocji i uczuć, gdzie tych drugich nie posiada. Nie potrafi okazać współczucia i miłości. Powiadają, że zsynchronizował się ze swoim zawodem w Komnacie Śmierci. Tak też się ubiera. Czerń jest jego życiem i codziennością.

Nicholas Travers
31.08.2026, 13:57  ✶  
Lękasz się bogina?
Dla kogo szukasz: Nicholas Travers

Zarys: Mam do rozegrania wylosowane zadanie:
Cytat:Napotykasz bogina. Twoim zadaniem jest zmierzenie się z Twoim największym lękiem, opisanym w profilu.
Sesję możemy rozegrać w jakimkolwiek budynku, w którego pomieszczeniu ukrył się bogin. Trzymany przez kogoś celowo, lub sam się przypałętał i trzeba go usunąć.
Za miejsce może posłużyć jakiś budynek lub lokal w dowolnej części magicznej Anglii.
Możemy iść w kierunku rozgrywania sesji zawodowej lub towarzyskiej, a bogin uatrakcyjniłby nam rozgrywkę.
Jestem otwarty na wszelkie inne propozycje.

Czy aktualne: tak (31.08)
sacrificial lamb
only there, on a bed of moss and grass would she allow her heart to rest
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
smokolożka
rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm

Mona Rowle
04.09.2026, 21:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.09.2026, 21:31 przez Mona Rowle.)  
Event lub scenariusz: Nie zamykaj oczu III
Dla kogo szukasz: Mona Rowle
Zarys: Okropny sen, z którego nie możesz się wybudzić. Jeden z gorszych, jakich doświadczyłeś w życiu. Ktoś cały czas cię obserwował. W domu. W pracy. W łóżku. Pod prysznicem. Wtedy, kiedy byłeś ze znajomymi i w samotności. Czułeś na sobie jego wzrok… przeszywający na wskroś, przerażający i tak realny, chociaż wszystko mówiło ci, że to tylko sen… Wreszcie obudziłeś się zlany potem i próbowałeś o wszystkim zapomnieć, ale następnego dnia twoja sowa dostarczyła ci list bez adresu zwrotnego. W środku znajdowało się twoje zdjęcie.

Ktoś zrobił ci zdjęcie kiedy spałeś. Jeżeli ktoś towarzyszył ci tej niespokojnej nocy, on również znajduje się na zdjęciu.

bardzo chcę się pozbyć tej sumy ;__;

Czy aktualne: tak (4.09)

Sweet, mourning lamb
There's nothing you can do
Bound to suffering eternal through
the sins of their fathers committed
long before their conception
Eugene Bell
And so being young and dipped in folly I fell in love with melancholy.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
medium
Eugene ma sto osiemdziesiąt dwa centymetry wzrostu i chuderlawą sylwetkę, którą chowa pod warstwami ubrań. Wyróżniają go przede wszystkim jasne, niemal białe włosy, zawsze roztrzepane, a także zaburzający symetrię krzywy nos. Twarz ma ostrą, pociągłą, z wyraźnymi rysami, które sprawiają wrażenie elfich. Ma szare, nudne oczy i jasnawe rzęsy. Nosi się jak nawiedzony hippis, w ciemnych kolorach – czerni, butelkowej zieleni oraz głębokich fioletach i burgundach, czasem przełamanych bielą. Porusza się spokojnie, wręcz flegmatycznie, jakby zawsze miał na wszystko trochę więcej czasu niż reszta świata. Pachnie kadzidłami, drzewem sandałowym i mirrą, albo alkoholem i papierosami; często trzyma jedną fajkę schowaną za uchem, na wszelki wypadek.

The Hollow
Wczoraj, 16:56  ✶  
Dla kogo szukasz: Eugene Bell
Zarys: Chciałbym napisać coś luźniejszego, co pomoże mi lepiej poznać się z forum i moją postacią. Chętnie wezmę jakieś zwykłe wątki towarzyskie (wiecie, że bary, knajpy, przypadkowe spotkania etc.), coś związanego z cyrkiem i pracą zawodową, tajemnicami, duchami czy innymi niestandardowymi bytami albo w ogóle cokolwiek, do czego moja postać może się komuś realnie przydać.
Mam dużą otwartość na wątki romansowe, ale wolę, gdy wynikają z pisania i energii między postaciami, nie ściśle z ustaleń. Inne relacje możemy dogadać. Jestem trochę nieśmiały i wystraszony ogromem możliwości, jakie daje SOL, dlatego trzeba mnie czasem poprowadzić trochę za rękę, ale mogę zaoferować regularne, ładne odpisy, że czasem zrobię nam fajny moodboard i jestem spoko ziomem /:
Update: jestem też otwarty na rozegranie scenariusza z Jęczącą Martą, o ile czas pobytu naszych postaci w Hogwarcie się pokryje.
Czy aktualne: tak, zapraszam (7.09)
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa