• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Richard Mulciber

Richard Mulciber
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
20.11.2023, 02:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.07.2024, 22:21 przez Richard Mulciber.)  

Sigurd

Sowa jarzębata (Surnia ulula)
Otrzymana od ojca, podczas edukacji w Hogwarcie. Towarzyszy Richardowi nawet podczas jego pobytu w Norwegii. Żywi się bardziej gryzoniami, niżeli zielskiem. Ptak drapieżny, czemu zawdzięcza swoją nazwę gatunku. Ptasi towarzysz i wspaniały dostawca paczek oraz listów.

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn 13.09.1972r.[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]
[podpis="xx"][/koperta]
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
27.12.2023, 23:44  ✶  
Londyn, 18 czerwca 1972

Szanowny Panie Richardzie,
19 czerwca brzmi jak idealny plan. Będę oczekiwał w swoim mieszkaniu przy ulicy Horyzontalnej.
Adres podany na odwrocie kartki, którą przekazałem w ministerstwie.

Z wyrazami szacunku,
Stanley Andrew Borgin

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
06.01.2024, 18:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.02.2024, 11:32 przez Robert Mulciber.)  
Londyn, 1 maja 1972

Richardzie,

sprawy w Londynie się skomplikowały. Potrzebuje pilnie Twojej pomocy. Na ten moment udaje się na Nokturn, będę próbował spotkać się z Remualdem Carrowem. Możliwe, że w wyniku tego spotkania przyjdzie mi ruszyć dalej - zakładam, iż do miejscowości Saint-Malo. Zostawię Ci odpowiednie instrukcje w Olibanum. Postaraj się do mnie dołączyć. Liczę na Twoje wsparcie.

Robert
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
06.03.2024, 00:05  ✶  
Londyn 6.07.1972

Panie Richardzie,

to niesamowite, że tak szybko udało się Wam przygotować umowę. Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem. Termin 8 lipca po południu będzie idealny. Proszę podać adres, zjawię się o czasie.

Camille Delacour

List został napisany na przepięknej, jasnej papeterii z różanym motywem. Pachniał damskimi perfumami - nad kartką unosił się delikatny zapach kwiatu pomarańczy, bergamotki i jaśminu.
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
26.05.2024, 14:51  ✶  
Oslo, 2.08.1972

Szanowny Panie Mulciber,

chciałbym pana poinformować, iż pański syn Leonard niczym szczur zbiegł z Norwegii, oszukując moja córkę i zostawiając ją z niczym. Ukradł dwa tysiące galeonów, które były prezentem na rzekomy ślub, który planowali wziąć jeszcze pod koniec tego roku. Zakładam, że nie w taki sposób wychował pan swojego syna. Oczekuje oficjalnych przeprosin oraz zwrotu pieniędzy, które w tak bezczelny sposób sobie przywłaszczył. Moja córka ma przez niego problemy zdrowotne i nie może do siebie dojść. Mam zamiar również obarczyć pana rachunkami za uzdrowicieli których musiałem wynająć, żeby Aurora nie próbowała skończyć z własnym życiem.

Na pewno nie zostawię tej sprawy bez echa!

Brynjar Guldbrandsen

Richard kojarzy to imię i nazwisko. Brynjar Guldbrandsen, to wpływowy człowiek pracujący w norweskim Departamencie Skarbu.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
29.05.2024, 12:08  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: BGCekiC.png]

Więcej informacji tutaj Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Dama z gramofonem
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce. Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze. Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść. Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.

Lorien Mulciber
15.07.2024, 09:47  ✶  
List dostarczył jak zwykle Paul - wrona Lorien. Miał na szyi wstążkę ze złotym symbolem Ministerstwa Magii, więc cokolwiek było w kopercie miało charakter priorytetowy i nie wymaga odpowiedzi. Zresztą wrona porzuciła list w rękach Richarda i poleciała dalej.

Londyn, 5.08

Richardzie,
Byłabym zachwycona, gdybyś zechciał mnie odwiedzić dziś (najlepiej jeszcze do południa) w Ministerstwie Magii. Drugie piętro, korytarzem prosto aż miniesz Biuro Aurorów. Pierwsze drzwi po prawej stronie. Powinieneś znaleźć bez problemu.

Musimy poważnie porozmawiać o Charlesie i wierz mi, wolisz, aby ta rozmowa nie odbyła się w domu.

Lorien
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
25.07.2024, 20:17  ✶  
Londyn 05.08.1972

Wyjechaliśmy z Lorien na urlop. Zajmij się pilnymi sprawami, to co może poczekać - niech czeka do mojego powrotu. Oczekuję, że do tego czasu zdołasz rozwiązać wszystkie problemy ze swoimi synem. 

Robert

P.S. Zabraliśmy ze sobą Selar
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
29.07.2024, 23:40  ✶  

—06/08/72—

Sigurd powrócił z odpowiedzianą spisana na czerpanym papierze atramentem o głębokim lazurowym kolorycie, mieniącym się lekko srebrzyście.

Londyn, 06.08.72

Drogi Richardzie,

dziękuję Ci bardzo za Twój list i pamięć. Cieszę się również, że w końcu pojawiła się okazja, abym miał szansę spłacić swój dług i mieć z Tobą czystą kartę. Niestety z powodu cięć w budżecie, do końca roku nie będę mógł otworzyć kolejnego stanowiska stażowego w Organie Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego, który prowadzę, wręcz przeciwnie, pogłębiający się konflikt toczący kraj doprowadzi najprawdopodobniej do cięć, które są nieuniknione dla zapewnienia funkcjonalności naszej magicznej społeczności w tym trudnym czasie. Bardzo ubolewam, zwłaszcza w kontekście Charlesa, którego wzrost miałem okazję i szczęście obserwować przez te lata.

Mam jednak pewien pomysł, do którego nie potrzebne będą tłumaczenia świadectw Twojego syna. Moja serdeczna przyjaciółka została w ostatnim czasie mocno nadszarpnięta przez nasz wspólny projekt i ostatnio zwierzała mi się, że potrzebowałaby kogoś do pomocy w swojej prywatnej praktyce. Dam jej znać i dowiem się, czy jest to nadal aktualne i przekażę informację.

Wróciliście do kraju w bardzo złym czasie, ale o tym zapewne nie muszę Ci pisać. Wierzę, że Twoja i Twoich synów siła i wytrwałość, które pozwoliły Wam przetrwać w Norwegii, pozwolą Wam i teraz się odnaleźć.

Anthony Shafiq

Następnego dnia o poranku Richard dostał potwierdzenie, że oferta jest aktualna. Wraz z adresem i godziną, Anthony dołączył życzenia Charlesowi wszelkiej pomyślności podczas rozmowy rekrutacyjnej.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
30.07.2024, 11:26  ✶  
Głębina, 5 sierpnia 1972

Robert jest bezpieczny i nic mu nie grozi.
Pisał, abym Tobie nie przekazywał informacji o adresie. Zgodnie z prośbą tego nie zrobię ale informuję, że posiadam wiedzę o tym gdzie on aktualnie przebywa.
Powtarzam - W RAZIE CZEGO wiem.
Nie muszę chyba podkreślać, że przekazuje te wiadomość w słusznej wierzę i liczę na to, że nie wyjdzie ona po za nasze grono.
Robert mógłby być co najmniej niezadowolony, że ktoś mógł o tym usłyszeć. Ktoś inny, niż ja.

Stanley

List spłonął po przeczytaniu.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (4): 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki