• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
ToBe – kruk Millie

ToBe – kruk Millie
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
11.06.2024, 18:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.06.2024, 18:47 przez Morpheus Longbottom.)  
Warownia, 8 VIII 1972
Mildred,

To tego nie rób, jeżeli nie czujesz się na siłach. Nie czaruj. Ale rysuj, nie przestawaj. Masz wiele kart do wypełnienia. Gdybanie nie poprawi niczego. Po prostu wstawaj każdego dnia i rysuj. Poczuj słońce na skórze, zanurz stopy w wodzie, złóż głowę na trawie i pozwól, aby wiatr czesał Twoje włosy. Weź zeszyt, który Ci wysyłam i każdego dnia napisz jedną dobrą rzecz, która się wydarzyła. A jeśli będzie ich więcej. Nie ważne, jak zły był dzień. Wstałam to też dobra rzecz. Alastor żyje to też dobra rzecz.

Sądzę, że aurorzy to nie jest Twoje powołanie, nie Twoja ścieżka. Z uporem starałaś się wyżłobić ją w granicie zbyt miękkimi narzędziami. Pozostawiam Cię z tą myślą. Pomyśl o tym, jak powinno wyglądać koryto Twojej rzeki, gdyby nie ograniczało Cię absolutnie nic. Gdybyś sama mogła je wytyczyć. Stań się Głupcem, który stoi u źródła i wytyczaj ścieżkę. Nową ścieżkę. Płyń tam, gdzie powinnaś płynąć.

Umrzeć jeszcze zdążysz. Nie marnuj tej możliwości.

M.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
25.06.2024, 12:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.06.2024, 12:54 przez Jonathan Selwyn.)  
Styczeń, 1971
List został dostarczony przez Iris wraz z pudełkiem pełnym kaktusowych babeczek i krótką notką. Przysmaki, poza swoim fikuśnym wyglądem, były zwykłymi słodyczami bez żadnych magicznych twistów.

Dziękuję za pomoc na naszym spacerze. Proszę dbaj o włosy.
J
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
12.07.2024, 15:52  ✶  
Mills, mówiłaś mi, że idziesz na wesele Blacka i Rookwood? Opowiesz mi o tym coś więcej? Wydaje mi się to sprawą do obserwowania dla Zakonu. Wracam późno wieczorem, bo wziąłem dodatkową zmianę.

fear is the mind-killer.
sommerfugl
Although the butterfly and the caterpillar are completely different, they are one and the same.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.

Charles Mulciber
18.07.2024, 22:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.07.2024, 23:53 przez Charles Mulciber.)  
Hej, Dziewczyno z klifu!
Wolę napisać do Ciebie bezpośrednio. Dzięki, że mnie wyratowałaś tam na klifie - nie wiem, co się stało, moja głowa nie była we właściwym miejscu.
Chętnie zobaczę, co karty mają mi do powiedzenia. Kiedy jesteś wolna?

Pozdrawiam,
Charlie
Do listu dołączono mały bukiecik polnych kwiatów przewiązanych wstążką
Z pierwszych stron gazet
I just wanted you to know
That baby, you the best
Wysoki mężczyzna, mający ok 183 cm wzrostu, niebieskie oczy i blond włosy. W towarzystwie przyjaciół i zaciszu własnego domu zapuszcza brodę, którą goli na poczet zdjęć do gazet i wydarzeń towarzyskich. Jowialny człowiek, który zazwyczaj uśmiecha się do wszystkich niezależnie od sytuacji.

Bertie Bott
13.09.2024, 23:29  ✶  

—03/08/1972—

Mills, moja kochana, zapomniałem ci je dać od razu jak wróciliśmy do domu, ale daję ci teraz, bo mi się te rzeczy z loterii raczej do niczego nie przydadzą. Korzystaj z nich mądrze. Aha i tylko błagam, nie używaj tych bomb u mnie przypadkiem bo mi się krówki przestraszą i mleka będzie mało.

Całusy,
Bertie

do listu została dołączona świeca glorii i bombastyczne bomby

oceanic feeling
The curious are always in some danger. If you are curious you might never come home, like all the men who now live with mermaids at the bottom of the sea.
179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Czasami kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
20.09.2024, 23:26  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2024, 23:28 przez Dægberht Flint.)  
Droga Mildþryþ,

uzyskałem kontakt do Ciebie od Viviane. Wybacz, że nie zagadałem do Ciebie wprost, kiedy widzieliśmy się ostatnio podczas jednego z Jej przyjęć, ale odkąd wróciłem do kraju, byłem odrobinę zabiegany. Za mało czasu, za dużo wszystkiego naraz - ale Ty pewnie też to rozumiesz, więc nie muszę się tłumaczyć?

Droga Mildþryþ piszę do Ciebie, ponieważ Viviane powiedziała mi trochę o sztuce, którą tworzysz i jestem mocno zainteresowany jej kupnem. Najlepiej to wykonaniem obrazu na zamówienie. Miniatury. Najpewniej musiałaby być malowana igłą? Mógłbym pokazać Ci, o co dokładnie mi chodzi, gdybyś zechciała spotkać się ze mną w tym lub przyszłym tygodniu.

Mieszkam przy Horyzontalnej, na odwrocie koperty znajduje się mój adres.

Dægberht Flint

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
oceanic feeling
The curious are always in some danger. If you are curious you might never come home, like all the men who now live with mermaids at the bottom of the sea.
179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Czasami kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
21.09.2024, 20:19  ✶  
Droga Mildþryþ,

tak - żyję, o ile nie zawodzi mnie moja percepcja tegoż świata. Jeżeli nie żyję, to obawiam się, że musiałbym się sam egzorcyzmować. Viviane się Twoje prace podobają, ja jej ufam, chętnie je obejrzę. Nie chodzi o tatuaż, chcę zatopić Twoją pracę w żywicy i wykonać z tego biżuterię. Mogę pojawić się w Dolinie. Kiedy?

Abigail ma się dobrze.

Dægberht Flint

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
Czarodziej
*sigh*
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
23.09.2024, 23:20  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.09.2024, 23:21 przez Basilius Prewett.)  
Okolice 4 sierpnia
Millie,
to nie tak, że jesteś moją główną podejrzaną, bo wiem że mamy inne stanowisko w kwestii moich upodobań romantycznych, ale czy wiesz może coś na temat wczorajszego wydania Czarownicy i zamieszczonego w nim ogłoszenia na mój temat?
B.
PS.: Jeśli to nie Ty to po prostu nie komentuj
PS2.: Jeśli to Ty co cieszę się, że na tyle dobrze się czujesz, ale kurwa mać
Czarodziej
*sigh*
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
24.09.2024, 10:00  ✶  
4 sierpnia

Millie,

Tak, bo wychodzenie na desperata, który nagle teraz i zaraz potrzebuje żony zdecydowanie odbiłoby Twoje wszystkie argumenty.
Jutro wieczorem tam gdzie zwykle? Cieszę się, że możemy się spotkać. Jak się czujesz? Chciałabyś w razie czego pomóc mi w potencjalnej zemście?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
24.09.2024, 10:18  ✶  
20.08.72

Miles, gwiazdko

drobny upominek z Afryki.

Bren

Do listu dołączono malunek wykonany na papirusie

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa