cisza przed burzą
Pierwsi czarodzieje zbierali się tutaj jeszcze o poranku, jednakże sama ta sesja rozpoczyna się bliżej południa, kiedy Polana Ognisk była już zatłoczona przez Brygadzistów, osoby dźwigające majowe pale i was - przygotowujących się do prezentacji swoich wyrobów, przygotowujących stoiska, pomagających w pracach kapłanów szykujących paleniska, na których jutro zapłonie rytualny ogień. Polana ognisk prezentowała się tak jak zawsze - kolista, z wypaloną w centrum ziemią, z szeregiem roślin rosnących w taki sposób, jakby do środka palenisk wciągał je wielki wir.
Stoły miały być ustawiane na trawie. Tak, aby nie blokować ścieżki prowadzącej do Doliny Godryka. Im wcześniej postać pojawiła się na miejscu, tym lepsze miejsce mogła dla siebie zarezerwować. Nikt bowiem nie chciał znaleźć się z daleka od oczu bawiących się czarodziejów ani szczególnie blisko straganu rybnego pana Poppinsa... z przyczyn, których dla dobra waszego snu, lepiej nie opisywać ze wszystkimi detalami.
To, co tutaj stworzycie zostanie przeze mnie uwzględnione w poście otwierającym Beltane. Przygotujcie więc opisy, które będę mogła wrzucić do tematu oraz (jeżeli będzie taki wymóg, bo na przykład stworzycie jakąś loterię) kości. Sesja trwa równolegle z sesją Brygadzistów. Z tego, co wiem, mają oni wytyczne co do rozstawienia stołów. Castielu - ze względu na to, że do ustawiania stołów zgłosiłeś się jedyny, pomożesz po prostu naszym pięknym paniom (i Charlesowi...) w przygotowaniu ich stoisk. Rzucam ci jednak dodatkowe zadanie - którym jest kontakt z Brygadzistami właśnie w tej sprawie. Możecie odwiedzić wzajemnie swoje sesje albo po prostu dogadać się przez Discorda.
Przypominam, że do zaliczenia zadania nie musicie pisać pełnej sesji - jeżeli chcecie rozegrać tutaj coś więcej - śmiało, jeżeli mniej - zadanie wciąż zostanie zaliczone. Mistrz gry nie będzie kontynuował rozgrywki (chyba że mnie o to poprosicie).
Ostatni wasz post, wiążący całość, ma mieć miejsce pierwszego maja. Rano. To dzień, w którym wasza postać powinna przynieść na przygotowane stoiska swoje produkty. Post ten powinien zawrzeć opis dla mnie (do skopiowania do tematu), umieszczony w kodzie na wiadomość pozafabularną. W przypadku Castiela - jeżeli w trakcie sesji dokonasz decyzji, które mogłabym zawrzeć w opisie wydarzenia (na przykład stworzone przez ciebie dekoracje), również umieść te informacje w kodzie.