• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a

Ptolemeusz - harpia należąca A.J. Shafiq'a
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
21.01.2026, 00:37  ✶  
20.09.72

Drogi Anthony,

minione wydarzenia skutecznie wywiały z głowy wszelkie plany na drugą połowę września. Nawet nie zauważyłem, który już mamy, ale mam nadzieję że mi to niedopatrzenie wybaczysz. Składam szczere wyrazy współczucia, w związku ze stratą kuzynki, mogę cię jednak zapewnić, że Snowdonia pozostała nietknięta. Niebo było czyste, wolne od czarnych chmur popiołów, jednak odnoszę wrażenie że i ten ogień nie zaszkodziłby smokom.
Co zaś się tyczy ślubu... niestety, ale nie otrzymałem zaproszenia. Będąc jednak na wyciągnięcie ręki od naszej posiadłości, możesz uznać to za wspaniałą okazję do odwiedzin.

Z pozdrowieniami,

Leviathan

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
07.02.2026, 12:42  ✶  
Odpowiedź na tę informację przyszła od razu z samego rana.

Londyn 25 września 1972r.

Anthony,

Jestem dzisiaj cały dzień w Ministerstwie. Napisz mi, w jakich godzinach mogę Cię zastać i przyjść porozmawiać.

Laurence Lestrange

@Anthony Shafiq
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego, pianistka
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
08.02.2026, 12:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.02.2026, 13:09 przez Lorraine Malfoy.)  

—07/09/1972—

List nadleciał wcześnie rano, po tym jak Lorraine zapoznała się z quizem zamieszczonym na łamach Czarownicy. Czasem zaklinała w listach swój głos, a choć nie zrobiła tego tym razem, zdawało Ci się, Anthony, jakbyś słyszał jej chichot między wierszami.

Ach, te młode pokolenie...

Do listu dołączona była gazeta z quizem.

Drogi Anthony,

Temat do uwagi... A tak naprawdę do porannej kawy. Wspaniałe są te dodatki do Czarownicy. Można dowiedzieć się, z jakim rodem czystej krwi połączą Cię w przyszłości więzy małżeńskie! Mnie, oczywiście, wyszedł dom Malfoy, więc uważam, że wcale akuratny ten test. Zwróć także uwagę na horoskop. W Twoim jest dzisiaj wzmianka na temat życia uczuciowego, stąd wystosować chciałam zapytanie. Skoro panna Crouch, to znaczy, pani Mulciber, już z Tobą mieszka, kiedy można oczekiwać, że stanie się panią Shafiq? A może jakaś inna kobieta przyciąga Twoją uwagę, dlatego tak dużo czasu spędzasz w biurze? Jeżeli znajdziesz dla mnie trochę czasu między swoimi romansami, powiedz, proszę, czy znasz dobrego kamieniarza? Pytam w zbożnym celu.

Baw się dobrze,
Lorraine

Yes, I am a master
Little love caster
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
18.03.2026, 13:26  ✶  
Do paczki została dołączona butelka włoskiego alkoholu.
16.10.1972
Nie muszę mówić komu przysługują takie dary.
J
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
27.03.2026, 09:29  ✶  
8.10.72

Anthony,

abstrahując już od Twoich słów, wiedz, że jak Philomena Mulciber przytacza w pozytywnym sensie Twoje nazwisko, warto się zastanowić nad tym, co i jak robisz. Nie jestem tu, żeby Cię pouczać. Po prostu trochę się zawiodłem. Nie wierzę w Twoje złe intencje, ale błagam, uważajmy na to, co komu mówimy.

Robert
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (14): « Wstecz 1 … 10 11 12 13 14

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa