• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
03.04.2023, 19:28  ✶  
Dzień dobry,
To znowu ja, chciałam zapytać, czy jak rzuciłam na klątwę, to po poście Erika mogę pisać kolejny, czy muszę poczekac aż MG zinterpretuje mój rzut na klątwę?

Harlan Fawley
03.04.2023, 20:19  ✶  
Czy mechaniczne warzenie mikstur będzie wymagać posiadania przewagi onms?
moon's favourite poem
and the rest is rust
and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.

Sarah Macmillan
03.04.2023, 20:45  ✶  
(03.04.2023, 19:28 )Heather Wood napisał(a): Dzień dobry,
To znowu ja, chciałam zapytać, czy jak rzuciłam na klątwę, to po poście Erika mogę pisać kolejny, czy muszę poczekac aż MG zinterpretuje mój rzut na klątwę?
Pisz śmiało, rzut był udany tak czy siak.

Cytat:Czy mechaniczne warzenie mikstur będzie wymagać posiadania przewagi onms?
Niczego takiego w planach nie ma.

she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.

Harlan Fawley
03.04.2023, 21:00  ✶  
Cytat:Niczego takiego w planach nie ma.
A zielarstwo? I czy jest możliwość modyfikacji zakupu początkowego?
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
03.04.2023, 21:13  ✶  
(03.04.2023, 21:00 )Harlan Fawley napisał(a): A zielarstwo? I czy jest możliwość modyfikacji zakupu początkowego?
Za tworzenie eliksirów i maści odpowiada tylko przewaga tworzenie eliksirów i maści. Inne przewagi są związane ze zdobywaniem surowców bez wydawania PD. Nie musisz być zielarzem, żeby tworzyć eliksiry. Zmian w KP możesz dokonać tutaj.

fear is the mind-killer.
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
03.04.2023, 21:52  ✶  
Obiecuję, że to ostatnie głupie pytanie, ale wolę zapytać, niż coś popsuć. Czy jeśli mam umiejkę latanie na miotle, to sobie po prostu lecę? Czy muszę wykonać rzut na aktywność fizyczną, że umiem lecieć?
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
03.04.2023, 21:57  ✶  
Chodzi o to, że Heather chce wykonać dwie akcje na ratowanie poszczególnych npc, ale nie wie, czy 1) musi rzucać na powodzenie Aktywności Fizycznej, skoro ma umiejkę Latanie na miotle 2) co ma zrobić, jeśli pierwszego npc nie przetransportuje, a drugiego tak, bo kostki tak wejdą

[wrzucam na prośbę Heather] XD

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
constant vigilance
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
03.04.2023, 21:59  ✶  
(03.04.2023, 21:52 )Heather Wood napisał(a): Obiecuję, że to ostatnie głupie pytanie, ale wolę zapytać, niż coś popsuć. Czy jeśli mam umiejkę latanie na miotle, to sobie po prostu lecę? Czy muszę wykonać rzut na aktywność fizyczną, że umiem lecieć?
Normalnie powiedziałabym - leć sobie bez rzutu, ale jeżeli chcesz to zrobić w środku walki z kimś lub w takiej sytuacji, w jakiej się znajduje twoja postać na evencie - ktoś próbuje zamordować kapłana na jej oczach, jako mistrz gry uznaję, że liczy się czas - wzniesienie się na miotle uznaję za akcję, wymagam do tego rzutu.

fear is the mind-killer.
constant vigilance
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror

Alastor Moody
03.04.2023, 22:00  ✶  
(03.04.2023, 21:57 )Erik Longbottom napisał(a): Chodzi o to, że Heather chce wykonać dwie akcje na ratowanie poszczególnych npc, ale nie wie, czy 1) musi rzucać na powodzenie Aktywności Fizycznej, skoro ma umiejkę Latanie na miotle 2) co ma zrobić, jeśli pierwszego npc nie przetransportuje, a drugiego tak, bo kostki tak wejdą

[wrzucam na prośbę Heather] XD
Na 1) odp wyżej, na 2) odp brzmi - npc będzie miał pecha i jako mistrz gry odpiszę jej co jej nie wyszło i w jaki sposób.

fear is the mind-killer.
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
04.04.2023, 03:20  ✶  
Henlo.

Czy aurowidzenie pozwala na określenie położenia innego czarodzieja/wykrycie jego obecności? W sensie, np. w gęstej mgle, gdzie nie widzę innej osoby, ale poświata aury jest widoczna?

Plus, czy istnieje możliwość wykrycia aur większej ilości czarodziejów niż tylko jednego, np. obszarowo?

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 32 33 34 35 36 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny