• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Nieve

Nieve
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
09.01.2025, 01:14  ✶  
2.09.1972

Kochany Laurencie,

ostatnio działo się tyle złego, że chociaż nie wierzę w takie rzeczy, to... Chyba nie zaszkodzi? Mam coś dla Ciebie: noś ją przy sobie i pamiętaj, by kamienie regularnie oczyszczać i ładować dobrą energią. Wysłałam Ci też instrukcję jak to robić. Pamiętaj, żeby to robić regularnie, bo zaczną wysysać z Ciebie energię.

Tak mi koleżanka mówiła, jest trochę walnięta, ale sama noszę od dawna ametyst i czuję się dużo lepiej. Nawet jeśli to wielka ściema, to przynajmniej jest to ładne i podnosi samopoczucie.

Buziaki,
Olivia

W małej paczuszce znajdowała się męska bransoletka z czarnymi turmalinami oraz instrukcja w jaki sposób oczyszczać kamienie i ładować je swoją energią, by działały.
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
09.01.2025, 01:35  ✶  
22.08.1972,
Snowdonia

Drogi Laurencie,
Nie spodziewałem się, że przyjdzie nam ponownie wymienić korespondencję w tak okropnych okolicznościach - sam nie wyobrażam sobie, co bym przeżywał, gdyby zamordowano jednego z moich podpiecznych. Ale powiedz mi, czy ty jesteś cały i zdrowy?
Na moją pomoc możesz oczywiście zawsze liczyć - jestem też pewien, że w zaistniałej sytuacji mam kogoś, kogo pomoc mogłaby nam się definitywnie przydać. To magiłowca, więc skontaktuję się z nią i jak najszybciej pojawię w New Forest.

Z wyrazami sympatii,
L. Rowle
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
09.01.2025, 22:21  ✶  
22.08.1972, Londyn

Kochany Laurencie,

być może o tym nie pamiętasz, ale od lat cierpię na chroniczną bezsenność, a ostatnie miesiące nie poprawiają jakości mojego snu czy życia. Warzenie eliksirów sprawia mi przyjemność i mogę w tych momentach oczyścić umysł, skupić się na zadaniu. To mi pomaga, myślisz, że dlaczego nadal się trzymam? Po części dzięki temu, że mogę się temu oddawać. Dlatego pozwól, że się tym zajmę, oboje na tym skorzystamy: ja będę miała zajęcie, a Ty eliksiry. To, że to nie jest moja praca, nie znaczy, że nie jestem profesjonalistką w temacie.

Diva nie jest żadnym problemem, chętnie ją wezmę na te kilka dni. Z Kwiatuszkiem na pewno nie będzie problemu, a Luna to co prawda wulkan energii, ale Kwiatuszka przyjęła bez problemu, więc nie sądzę, by z Twoją kotką miało być inaczej.

Znam widmowidza, nawet dwóch… Ale najpierw musiałabym do nich napisać i upewnić się, czy podanie kontaktu dalej nie będzie dla nich problemem. Czy celujesz w jakiś konkretny profil widmowidza? Może mi to pomóc ustalić, do którego w pierwszej kolejności się odezwać.

W porządku, będę rano. Mogę wtedy zabrać ze sobą Divę, jeśli chcesz.

Też Cię kocham,
Victoria
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
11.01.2025, 13:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2025, 13:02 przez Nicholas Travers.)  
Odpowiedź przyszła na ten list, jeszcze tego samego dnia. Być może w odpowiedzi, napisałby wiele. Był jednak na tyle ostrożny w jakichkolwiek korespondencjach, ograniczył się do kilku słów.

Londyn 22 sierpnia 1972
Laurencie,

Przykra ta wiadomość. Co z Abraksanami?
Jeżeli będziesz potrzebował porozmawiać, wiesz że drzwi mojego mieszkania dla Ciebie są otwarte.

Nicholas

@Laurent Prewett
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
11.01.2025, 13:14  ✶  
Londyn 19.08.72, wieczór
Laurencie,

obie daty mi pasują. Ustalcie to i daj znać, kiedy twój przyjaciel może dać się zbadać. Czy mam się psychicznie szukować na coś konkretnego?
Basilius
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
11.01.2025, 13:32  ✶  
19.08.1972, Londyn
Laurencie,
Na pewno gorsze rzeczy widziałem. Przeżyję. On też. Do zobaczenia.
Basilius
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
13.01.2025, 20:32  ✶  
22.08.72

Mój drogi,

czy mam się u Ciebie pojawić? Gdzie spędzasz tę noc? Nie powinieneś być sam w New Forest. Potrzebujesz czegoś? Myślałeś o zatrudnieniu dodatkowych ludzi do opieki nad stajniami?

Florence

Litery były odrobinę krzywe, jak na staranne pismo Florence, najwyraźniej pisała więc wiadomość w pośpiechu.
Pan i Władca Prewettolandu
los chce ze mną grać w pokera
krew
genetyka
zawód
Elegancki, dumny, nienaganny. Wysoki (ok. 184 cm wzrostu), warzący ok. 85 kg. Dobrze zbudowany, co z reguły ukrywa pod markowymi ubraniami. Nie nosi niczego, co nie pochodziłoby od projektanta. Twarz ma zwykle bez wyrazu, chyba że w jego otoczeniu jest bliska rodzina - wtedy pogodny, dowcipny. Z resztą wedle uznania. Ocieka charyzmą na poziomie półboga. Pies na baby. I nie tylko. Włosy siwe, długie, w artystycznym nieładzie. Broda pedantycznie przycięta.

Edward Prewett
20.01.2025, 20:50  ✶  
22 sierpnia 1972 roku, Keswick

Laurencie,

Otrzymałem Twój list i przyznam, że jego treść mnie zaskoczyła. Sprawa, którą poruszasz, jest poważna i wymaga pełnego obrazu sytuacji – jednak Twoje słowa, choć szczere, są zbyt lakoniczne, bym mógł odpowiednio zareagować.

Zniszczenie stajni i śmierć abraksana to cios nie tylko w Twoją własność, ale także w naszą rodzinę. W takich chwilach oczekuję od Ciebie precyzji i jasnej relacji. Bez tych informacji ryzykujemy niepełne zrozumienie sytuacji, a co za tym idzie – niewłaściwe działania.

Wierzę, że to nie był wyraz obojętności z Twojej strony, ale raczej napięcie wynikające z trudnych okoliczności. Chcę, żebyś wiedział, że nie jest moim celem potępienie Cię, a wsparcie – jednak żeby Ci pomóc, muszę wiedzieć więcej.

Porozmawiajmy osobiście przy najbliższej okazji. Wierzę, że znajdziemy wspólnie rozwiązanie.

Zaufanie i odpowiedzialność są fundamentami, na których budujemy naszą pozycję. Liczę, że w przyszłości pokażesz, jak dobrze je rozumiesz.

Edward Prewett
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
23.01.2025, 12:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.01.2025, 12:18 przez Victoria Lestrange.)  
24.08.1972, Londyn

Kochany Laurencie,

mam dla Ciebie kontakt z jednym z widmowidzów, których znam (z drugim się nie kontaktowałam, ale może nie będzie potrzeby). Zanim jednak podam Ci namiary na tę osobę, musisz mi obiecać, że nie podasz jej personaliów absolutnie nikomu. Mój widmowidz nie chce się chwalić swoim talentem i chce, by zostało to tajemnicą.

Jeśli nie chcesz robić z tego aż takiej tajemnicy, to napiszę do tego drugiego widmowidza.

Odezwę się pewnie wieczorem albo jutro, bo dzisiaj spędzam cały dzień z siostrą.

Całuję,
Victoria
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
26.01.2025, 17:37  ✶  
Trzydziestego sierpnia roku 1972, Isle of Dogs

Laurencie,

powróciłem już do Anglii i najpewniej zostanę na dłużej, aż do zimy samej, lub zobaczę jeszcze, jak się to wszystko ułoży. Nadrabiałem gazety, żeby się osadzić w tym wszystkim, co się działo w Brytanii pod nieobecność moją i widziałem artykuły o Tobie między innymi. Pamiętaj, że drzwi kowenu zawsze są dla Ciebie otwarte i ja również znajduję się za nimi skory do pomocy w czymkolwiek, co dręczy córki Matki.

W moich podróżach napotykam na wiele przedziwnych zdarzeń, wszak przez oceany prowadzą mnie gwiazdy i tarcza księżyca oświetlana przez Nią, jednakże nigdy jeszcze nie doświadczyłem żadnej przedziwnej wizji i zapewniam Cię, że wieszczem nigdy nie byłem. Możesz zachwycić się więc swoją wyjątkowością, ponieważ takowej doświadczyłem i Pani Księżyca nakazała mi przekazać Ci jeden z przedmiotów znalezionych podczas ostatniej z moich wypraw. Poświęciłem kilka ostatnich dni na upewnienie się, że Ci on nie zagraża i tak też jest, toteż mogę przekazać Ci go kiedy tylko przybędziesz do Londynu.

Mieszkam w kamienicy przy Alei Horyzontalnej, numer 16, mieszkanie oznaczone nazwiskiem Zamfir.

Avec toute mon amitié,
Daegberht Flint

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (18): « Wstecz 1 … 14 15 16 17 18 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny