• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Jonathana

Poczta Jonathana
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
17.01.2025, 19:43  ✶  

—02/09/72—

Pakunek był wielki ale zaskakująco lekki. Dla Ptolemeusza nie miało to większego znaczenia.

Londyn, 02.09.72

Jonathan. Ze względu na obecność Morpheusa w delegacji oraz wścibstwo mojej słodkiej siostrzyczki nie mam tego typu planów związanych z wyjazdem. Doceniam koncept, mam zestaw lin o podobnych właściwościach i jeśli kiedyś przyszłaby Ci ochota bawić się w ten sposób polecę Ci kilka lektur i dobrego dostawcę. Wiesz, że nie musiałeś? Prezentami wymieniliśmy się w sierpniu drogi przyjacielu. Niemniej, wiesz jak bardzo nie lubię się nie odwdzięczać. Miałem to przygotowane na inną okazję, ale może dziś jest właściwy dzień. Żebyś nie zapomniał kim jesteś, kiedy najdzie Cię zwątpienie.

Twój ulubiony Krukon

odpowiedź na wiadomość

Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.01.2025, 15:08  ✶  
Drodzy Przyjaciele, którzy pomogliście nam w trudnej chwili, oto list skierowany do każdego z Was. Istnieje w tych czasach wiele spraw, nad jakimi pochylać się trzeba i nasze serca ze wdzięczności się topią, żeście się postanowili pochylić akurat nad naszą w tej niełatwej dla nas chwili. Nasi koci towarzysze są już bezpieczni, a to wszystko dzięki Wam i waszym sercom ciepłym. Czyż nie jest tak, że w czynieniu dobra tkwi jakaś niezwykła magia, która rozjaśnia dni nawet w najciemniejszych porach?

Chcielibyśmy Wam za to podziękować, drodzy Przyjaciele, o ile tylko na to pozwolicie. Jeśli znajdziecie w dniach najbliższych dzień na spotkanie się z nami w Dolinie, chcielibyśmy zorganizować drobne przyjęcie. Zrozumiemy jeżeli spotkanie w licznym gronie nie należy do czegoś, co mieści się w Waszej strefie komfortu - prosimy wtedy o informację o odmowie, żebyśmy mogły wysłać wam listownie drobne upominki.

Dolina wam tego nie zapomni.

Z wdzięcznością,
Mieszkańcy ulicy Wiśniowej

@Jonathan Selwyn
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
26.01.2025, 20:12  ✶  
z 05/09

Jesteś sam w domu?

piw0 to moje paliwo
Evil Queen
Kill them with success and bury them with a smile
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
26.02.2025, 09:48  ✶  
6.09.72

Johny,

czy Jasper przyznał Ci się, że miał dziewczynę?

Lottie

Wiadomość nakreślono chyba w pośpiechu, bo charakter pisma był nieco mniej staranny niż zwykle, a sama treść jak na Charlotte bardzo krótka.
Evil Queen
Kill them with success and bury them with a smile
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
06.03.2025, 11:27  ✶  
Johny, mój kochany,

odpisałabym na tamtą wiadomość, ale w gruncie rzeczy są znacznie pilniejsze sprawy, więc skupię się na nich: musimy zorganizować randkę. Mam dużo pomysłów, Ty masz pieniądze, razem będziemy nie do zatrzymania.
Uwaga, to ma być podwójna randka, i jedna para to psy - myślałam więc o wynajęciu całej kawiarni, żeby obsługa mogła stworzyć odpowiednią aranżację i nikt nie płakał o te psy. Czasu jest niewiele, odpisz więc proszę tylko, czy się zgadzasz, i jeśli tak, wszystko błyskawicznie załatwię.

Całusy
Lottie

PS. Ach, byłabym zapomniała. To randka dla Jaspera. I tak, sam się na to zgodził. Wprawdzie w zamian mam założyć na siebie worek, ale piękna kobieta wygląda pięknie nawet w worku, nie wiem, czemu wydawało mu się, że to będzie takie trudne.
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
06.03.2025, 20:28  ✶  

Wujku,

POPEŁNIŁEM BŁĄD! Mogłem wymyślić coś bardziej kreatywnego, niż worek, ale przynajmniej jest szansa, że dostaniecie zdjęcia.

Niestety, zgodziłem się na tę randkę, chociaż nie sądziłem, że mama potraktuje te żarty poważnie. Muszę się częściej gryźć w język...

Jessie
sacrificial lamb
Why does my skin start to burn?
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
smokolożka
rude loki, ciemne i bystre oczy. Mierzy 168 cm

Mona Rowle
12.03.2025, 11:23  ✶  
Kruk przyniósł odpowiedź w okolicach 20.08.1972.

Jonathanie,
Dostałam od Roberta jakiś magazyn w języku, którego nawet nie będę próbowała rozkminić (czy wujka Anthony’ego też już zamieszaliście w sprawę moich mebli?) Ale nie powiem. Oferta meblościanek całkiem ciekawa. Rozumiem, że mam sobie coś z tego wybrać, tak? Czy może już ustaliliście za mnie, gdzie postawię kryształową zastawę po babci Rowle?

Daj znać, żebym wiedziała, czy mam jeszcze coś do gadania.

Mona
Ps. Zamówisz mi tę na stronie piątej? Ma dużo półek.
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
16.03.2025, 13:17  ✶  
20.08.1972, Londyn

Jonathanie,

nie rozumiem, czemu tak bardzo zależy ci na tym, by nasza droga kuzynka nie była pobłogosławiona cudem polskiej kultury, jakim jest meblościanka. Więcej: specjalnie dla niej sprowadziłem z Polski magazyn z meblościankami, uruchamiając wszystkie moje kontakty. Zdajesz sobie zapewne sprawę z faktu, że za sprawą polityki otwierania się na zachód, którą prowadzi ich sekretarz, coś takiego w ogóle było możliwe. Jednak wciąż sprowadzanie czegokolwiek zza żelaznej kurtyny wymaga sporo wysiłku. Musiałem uruchomić wszystkie moje polskie kontakty, a też podszyć się pod mugola i napisać do samego Gierka. W porównaniu z przeszkodami, które musiałem w tym celu pokonać, twój nieuzasadniony opór jest tylko irytujący. Mona dostanie swoją meblościankę i będzie to najbardziej wykurwista meblościanka, jaka istnieje. Mogę cię o tym zapewnić.

Skrótem, skończ z tymi bezsensownymi gierkami, bo swoim narzekaniem nikogo nie przekonasz.

R.
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
23.03.2025, 00:52  ✶  
odpowiedź bliżej południa 8 września

???
dlaczego to brzmi jak erotyk?

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Woody Tarpaulin
23.03.2025, 01:05  ✶  
odpowiedź od ręki

Po pierwsze: przestań pić, bo mylą ci się daty. Kapitanie, sierpień już za nami.
Po drugie: nie spotykam się z mężczyznami bez przyzwoitki.

piw0 to moje paliwo
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa