• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Loverboy
'It gets better!!!'
stfu It got worse-
sława
II
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Brak
Ciemne długie i niesfornie wywijające się włosy, gęste brwi i szeroki uśmiech. Charles to wysoki na 188 centymetrów młody mężczyzna. Nie wyróżnia się imponującą muskulaturą, ale nie jest też chuderlawy. Do życia ma tyle samo dystansu, co do siebie, więc bardzo często można usłyszeć jak się śmieje. Ciemne oczy to zwierciadła jego duszy, a te już nie tak często wyrażają pozytywne emocje. Ubiera się luźno, stawia na swetry, golfy, czasami nawet bluzy czy mugolskie (!) trampki. Przy pierwszym spotkaniu często wydaje się czarujący, momentami szarmancki. Rodzice próbowali wyuczyć go bardziej wyrafinowanego akcentu, ale Charlie do dzisiaj nie pozbył się pozostałości dewońskiego zaciągania, co uwydatnia się w momentach ekscytacji i upojenia alkoholowego.

Julien Fitzpatrick
18.10.2025, 20:43  ✶  
List napisany na papierze gazety, wyciętym trochę krzywo, ale nie urwanym. W niektórych rogach widać kawałki chińskich symboli.

16.09

Brenna,

Cieszę się, że jesteś cała i, jak czytam z Twojego listu, że nikt bliski mocno nie ucierpiał. Przykro mi z powodu domu, jak to w ogóle możliwe? Myślałem, że to najbezpieczniejsze miejsce w całej Anglii. Sory, chyba nie pomagam. To musi być dla was trudne też. Zajebiście trudne.

Jestem bezpieczny, może nawet udało mi się ogarnąć rzeczy życiowo, ale w ostatnich paru dniach zaczęły się znowu rozwalać. Nie wiem czemu mi się wydawało, że wszystko będzie lepiej, jak wyjadę, ale mniejsza, nie ma sensu się nad tym rozwodzić teraz.

Jeżeli wrócę i wciąż będziecie potrzebować pomocy z domem, proszę daj mi o tym znać, chciałbym pomóc, jakkolwiek. Co do mieszkania, dzięki, skorzystam z Rejwachu, może też złapię tam jakąś pracę. Nie chcę się wam zwalać na głowę znowu, już wystarczająco dużo mi pomagacie.

Normalnie odesłałbym pieniądze, ale się przydadzą.

Jules

I won't deny I've got in my mind now all the things we'd do
So I'll try to talk refined for fear that you find out how I'm imaginin' you
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
27.10.2025, 21:55  ✶  

—02/10/1972—

Chyba nie mamy innego wyboru. Myślisz, że kiedy Godryk znajdzie dla nas czas?

Erik

odpowiedź na wiadomość

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Lady Omenella
Wear your ambition like
a crown - unapologetically.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Spirytystka
Philipa jest szczupłą kobietą, która mierzy 170 cm wzrostu. Jej włosy są w kolorze miodowego blondu, sięgają jej za ramiona, zawsze ma je starannie uczesane. Oczy kobiety są w nienaturalnym, stalowym kolorze przez to, że od dziecka choruje na srebrzycę. Dba o swoją aparycję, zawsze nosi się elegancko. Pachnie kadzidłami, jej głos jest zachrypnięty, niski przez to, że od lat pali papierosy, warto wspomnieć, że jest to jej znak charakterystyczny - ciągle pali. Porusza się powoli, dostojnie. Na szyi zawsze ma wisiorek z wahadełkiem, które jest jednym z głównym narzędzi jej pracy, a na nosie okulary - bez których praktycznie nie widzi.

Philippa Barclay
29.10.2025, 19:45  ✶  
Londyn 05.10.1972

Brenno,

mówiłam Ci, abyś się tym nie przejmowała, to był tylko fotel. Nic takiego się nie stało.
Te, które wybrałaś są naprawdę ładne, jednak było to zupełnie niepotrzebne. Oczywiście, że przy okazji postanowiłaś wymienić większość moich mebli... co ja właściwie mam z Tobą zrobić?
Niesamowicie jednak interesują mnie pewne wieści, które doszły do moich uszu. Co to za młodzieniec z którym ostatnio widzieli Cię w teatrze? Czy powinnam szykować sukienkę na ślub?

P.V.B.
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
30.10.2025, 03:02  ✶  
03.10.72

Brenno,
Doszły mnie ostatnimi dniami słuchy, które wydają się mieć związek z twoim udziałem w uroczystej premierze Ekstazy Merlina.  Podobno wybrałaś tam z pewnym dość rozpoznawalnym młodzieńcem, a o ile pamięć mnie nie myli - dokładnie tym samym, który czekał na ciebie w naszym salonie przed Snem Nocy Letniej. Biorąc pod uwagę ostatnie ekscesy w prasie, czy powinnam się tym martwić? Albo wręcz przeciwnie - czy powinnam się tym cieszyć? Wciąż się waham, więc wolę cię uprzedzić że jeśli nie odpowiedzi mi na te pytania, wyślę zaproszenie na herbatę do jego matki i to z nią urządzę sobie poprawną pogawędkę.

Mama

P.S. Tak mnie tknęło, ale czy to on rzucał w nasze okna kamieniami gdzieś w maju?
Doktor Dom
Ain't no chariots of fire
Come to take me home

I'm lost in the woods and I wander alone
krew
genetyka
zawód
Wysoki, mierzący 193 cm. Dobrze zbudowany, umięśniony. Opalony, wręcz spieczony słońcem od prac na zewnątrz. Kawał czarodzieja. W granicach 100 kg. Wieloletni sportowiec, obecnie również pracujący w znacznym stopniu fizycznie, co widać na pierwszy rzut oka. Długowłosy, zielonooki blondyn. Ma falowane, gęste włosy w kolorze ciepłego jasnego blondu - poprzetykane pasmami rozjaśnionymi od częstego pobytu na słońcu i kilkoma pierwszymi kosmykami bieli. W kącikach oczu ma siateczkę zmarszczek, czoło również pokrywają pierwsze, jeszcze niezbyt głębokie linie. Roztacza wokół siebie zapach ziołowego dymu: ciężki, ale słodkawy, trochę kadzidłowy. Nosi się elegancko, klasycznie, choć nieczęsto sięga po magiczne szaty. W większości są to ubrania szyte na miarę. Preferuje proste, ale dopasowane spodnie i koszule z dobrych materiałów, skórzane buty. Czasami golfy albo płaszcze dostosowane do pogody. Wybiera ciemne kolory. Sięga głównie po zielenie, brązy i czerń, ale bez niebieskich podtonów (również w kierunku bardzo ciemnej zieleni albo kawowego brązu). Często sięga po skórzane rękawiczki. Na palcu niemal stale nosi złoty sygnet. Na lewym nadgarstku ma zegarek na skórzanym pasku, na prawym rzemykową bransoletę z przywieszką. Zazwyczaj mówi bez akcentu, nie unosi głosu. Raczej stawia na wizualny autorytet i chłodne, poważne, nieco kpiące spojrzenie.

Ambroise Greengrass-Yaxley
31.10.2025, 01:45  ✶  
15.09.1972

Brenno,
Oczywiście mogę się tym zająć. Przyjmuję w Mungu na oddziale oraz prywatnie. W najbliższym czasie mam wolne terminy po weekendzie - wtorek i czwartek, w obu miejscach mogę Cię wpisać. Jeśli wolisz spokojniejszą atmosferę, sugeruję wizytę poza szpitalem.

Daj tylko znać, które z tych dni Ci odpowiadają, zarezerwuję czas.

Z pozdrowieniami
Ambroise

Because no matter how long the night
It's always darker
When the light burns out
And the sun goes down
The night will start anew
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
05.11.2025, 01:12  ✶  
Odpowiedź na wiadomość związaną ze śledztwem w sprawie Avery.

Przekażę Ci odpowiedź, gdy tylko jakąś dostanę. Finansami się nie przejmuj.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
09.11.2025, 21:26  ✶  
Londyn 19.09.1972

Brenn,

nie powiem nikomu o Dorze. Napiszę do Nory, ale tata chce się tym zająć, a ja... Ja mam teraz inne problemy. Brenno, z Tristanem jest naprawdę źle. Boi się ognia. Jest poraniony - chcieli go zabić. ZNOWU.

To nie jest pierwszy raz, gdy Tristan stał się ofiarą ataku, doskonale o tym wiesz. Mogę go zapytać, czy chciałby nam pomóc, ale jest z nim naprawdę źle. To już drugi raz, gdy uniknął śmierci. Przysięgam Ci, że nie będzie trzeciego. Jestem gotowa, by walczyć w imię dobra. Z Waszą pomocą lub bez niej. Nie mogę godzić się na to, by bliskie mi osoby ucierpiały. Nie zgadzam się na to, co się stało 8 września. Nie godzę się z tym, żeby schować głowę w piasek. Pomogę Wam wszystkimi umiejętnościami, które posiadam, ale Brenno, błagam Cię, Ty musisz pomóc mnie. Muszę wiedzieć, jak on to zrobił. Kto poluje na mugolaków. Kto ośmielił się zawalić kamienicę na Tristana. Możesz nie zgadzać się ze mną, rozumiem to i szanuję. Ale ogień trzeba zwalczać ogniem. Zbyt wiele razy widziałam, jak Tristan cierpi. Jeśli zginę, próbując go chronić - trudno, jeżeli to jest cena za to, by mógł żyć w świecie wolnym od tej chorej ideologii: jestem gotowa ją ponieść.

Twój list spłonął. Ty spal mój. Niewielu osobom w tych czasach można ufać.

Liv
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
09.11.2025, 22:51  ✶  
Londyn 21.09.1972

Wiem, że nie wrócimy do normalności, ale jeżeli da się mu pomóc... wiesz, że położę na szali swoje życie, żeby mu pomóc.

Brenn, nie boję się. Ale winię siebie za to, że nie było mnie przy nim, bo pomagałam wam. I chociaż nie żałuję, to ciągle się zastanawiam co by było gdybym była wtedy obok.

Spotkajmy się za parę dni, na dniach wyślę Ci adres. i dziękuję. Dziękuję, że mnie nie skreślasz, mimo tego co napisałam. Wierzę, że razem możemy odwrócić los - powiedziałam Tristanowi, że będzie dobrze. Zrobię wszystko, żeby tak było.

Olivia
Lady Omenella
Wear your ambition like
a crown - unapologetically.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Spirytystka
Philipa jest szczupłą kobietą, która mierzy 170 cm wzrostu. Jej włosy są w kolorze miodowego blondu, sięgają jej za ramiona, zawsze ma je starannie uczesane. Oczy kobiety są w nienaturalnym, stalowym kolorze przez to, że od dziecka choruje na srebrzycę. Dba o swoją aparycję, zawsze nosi się elegancko. Pachnie kadzidłami, jej głos jest zachrypnięty, niski przez to, że od lat pali papierosy, warto wspomnieć, że jest to jej znak charakterystyczny - ciągle pali. Porusza się powoli, dostojnie. Na szyi zawsze ma wisiorek z wahadełkiem, które jest jednym z głównym narzędzi jej pracy, a na nosie okulary - bez których praktycznie nie widzi.

Philippa Barclay
11.11.2025, 22:45  ✶  
Londyn 08.10.1972

Skarbie,

nie ma takiej możliwości. Usunęłam tylko to, co było konieczne i dotyczyło Spalonej Nocy. Nie są to też skutki uboczne, zaufaj mi, znam się na tym, co robię.
Możemy to sprawdzić, jeśli będziesz potrzebowała.

Pozdrawiam,
Ciocia Philippa
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
12.11.2025, 19:27  ✶  
Odpowiedź na list

Do koperty Victoria wsadziła kilka łodyżek fioletowych wrzosów przewiązanych białą wstążeczką

22.09.1972, Londyn

Bren,

dziękuję i wzajemnie. Ucałuj rodzinę, zakładam, że będziecie spędzać ten czas razem?

Spokojnego Mabon.

Buziaki,
Tori
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (43): « Wstecz 1 … 39 40 41 42 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa